4 του Φλεβάρη 2017
Σαββατόβραδο απόψε στη Νέα Ιωνία.
Για έξοδο; Ούτε λόγος! Γεροντάκια εμείς, τώρα, κρίση έχουμε, χτες έξω, αύριο έξω... Τι να πούμε; Μέχρι να βγουν τα παιδιά έξω κι εμείς να μείνουμε με τα εγγόνια, είπαμε "να πάρουμε την ψυχή μας με το καλό".
Από δω εγώ, από κει η κόρη μου, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λιχουδιά και να πιούμε κανένα κρασάκι.
Είχα πάρει στη λαϊκή μανιτάρια "πλευρό τους" κι ήταν ευκαιρία να τα γευτούμε απόψε.
Το τηγάνι πήρε φωτιά!
Τα μανιτάρια, σαν μπριζόλα αλευρωμένα, σε ζεσταμένο τηγάνι, λαδάκι, πιπέρι κόκκινο καυτερό και μαύρο, σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό ψιλοκομμένα, αλάτι, ρίγανη, φετούλα και κίτρινο τυρί τριμμένο και στο τέλος σβήσιμο με κόκκινο κρασί! (Αυτό μ' αρέσει).
Στο πιάτο πλάι πάντα το λεμόνι. Πασπαλίσαμε από πάνω το σύνολο πάλι με τα ίδια τυριά.
Αποτέλεσμα; Θαύμα μεζεδάκι!
Είχαμε λίγα χόρτα βρασμένα. Σ΄αυτά στύψαμε μπόλικο λεμόνι για να δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο. Λίγο φρέσκο ψωμί. Πήρα κι ένα ποτήρι με το δικό μου κόκκινο κρασί και...
Στην υγειά μας, ρε παιδιά, με το Σπύρο...!!!
Σαββατόβραδο γαρ!