Ακούστε τα ΜΑΝΤΑΤΑ !

Ιδιωτική ιστοσελίδα.
Άγιοι _ Θεόδωροι _ Γρεβενών , υψόμετρο 812 μ. (πλατεία), κάτοικοι 143.

Λεωνίδας Λόλας, Συνταξιούχος Δάσκαλος (leololas@gmail.com)

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Απαράδεκτοι!

Είμαστε απαράδεκτοι!
    11 Αυγούστου 2024
    Πολλές και καλές οι αγκαλιές της φύσης στον τόπο μας και ξέρουμε - οι Γρεβενιώτες - να τις τιμούμε. Ιδιαίτερα, τώρα, με την Ε65 νιώθουμε μια ανάσα τα Γρεβενά από την Πρωτεύουσα και τη νότια Ελλάδα.
    
Αυτές τις μέρες πλημμύρισαν οι βουνοκορφές, τα χωριά, τα ποτάμια και τα εξωκλήσια μας με κόσμο! Μπάνιο στον Αλιάκμονα, το Βενέτικο, στην Πορτίτσα... !
    Κι όμως! Πάμε, απολαμβάνουμε τη φύση και μετά την αφήνουμε ρημαγμένη, βρόμικη και πολλές φορές με τους κινδύνους καταστροφής της σε ενέργεια.
    Χτες πήγαν οι οικογένειες με τα παιδιά τους να απολαύσουν το φαράγγι, το γεφύρι και τη δροσιά του ποταμιού στην Πορτίτσα.
    Κι εκεί που απολάμβαναν όλες τις δροσιές και τις χάρες, να σου και πατάει η μικρή με τα δυο πόδια τη στάχτη που άφησαν άλλοι άμυαλοι από το πρωί ή το βράδυ!
    Και πού είναι το κακό θα μου πείτε; Σωστά απορείτε. Να, όμως, που η στάχτη που άφησαν μετά το ψήσιμο πλάι στο ποτάμι, στην αμμουδιά, δεν ήταν απλά στάχτη αλλά χόβολη!
Πετάχτηκε στα ουράνια το παιδί από το κάψιμο και το πικ νικ διαλύθηκε με εγκαύματα δευτέρου βαθμού, όπως διαγνώστηκαν στο Νοσοκομείο Γρεβενών που κατέληξε η οικογένεια!
    Σιγά, ρε φίλε! Ανάβεις στην αμμουδιά (σωστό), ψήνεις και τρως (καλά κάνεις) και φεύγοντας αφήνεις τη φωτιά αναμμένη (έστω και κάρβουνα αναμμένα) ;;;
    Δεν μπορείς να ρίξεις λίγο νερό από το ποτάμι, που είναι εκεί; Και πυρκαγιά να μην αρπάξει το δάσος, δεν υπάρχουν ζώα και άνθρωποι που θα καούν;
    Μάλλον τα ζώα... προπορεύτηκαν... (Συγγνώμη για τη βρισιά, αλλά δεν ξέρω ποιον βρίζω. Τα δίποδα ή τα τετράποδα;)
Λεωνίδας Λόλας
                                                                 *