Ακούστε τα ΜΑΝΤΑΤΑ !

Ιδιωτική ιστοσελίδα.
Άγιοι _ Θεόδωροι _ Γρεβενών , υψόμετρο 812 μ. (πλατεία), κάτοικοι 143.

Λεωνίδας Λόλας, Συνταξιούχος Δάσκαλος (leololas@gmail.com)

Πολιτεία 1

*
Έεεεϊ, παιδιάααα!
Τέλειωσε η Παιδική Χαράαα!
29 του Απρίλη 2021  
Καλορίζικη! Καλορίζικη!
Το Βασίλη Στάμο, τον τεχνίτη "έπιασα στα πράσα", σήμερα, την ώρα που έμπαινε στο χώρο της νέας Παιδικής Χαράς του χωριού μας.
-Καλημέρα! Τι έγινε; Ήρθατε να τη φτιάξετε;
-Καλημέρα! Ναι.
Ήμουνα νιος, όταν πρωτάκουσα πως θα κάνουν μια σύγχρονη Παιδική Χαρά στο χωριό μας, και γέρασα, περιμένοντας να τη δω!
Άλλαξαν οι αιώνες, οι δεκαετίες, τα χρόνια, οι Πρόεδροι, οι Δήμαρχοι κι επιτέλους έγινε πραγματικότητα!
Είναι λίγο μικρή, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος εκεί στην πλατεία, και θέλει ίσκιους, αλλιώς δεν μπορείς να είσαι εκεί καλοκαίρι.
Αλλά ας μην γκρινιάζουμε από την πρώτη μέρα που άνοιξε...
Καλή είναι! Καλή είναι!
Μπράβο, που την τελειώσατε, γιατί μας φάγανε τα εγγόνια :
-Παππού έγινε η Παιδική Χαρά;
-Όχι ακόμα.
-Άαα! Και πού θα παίζουμε;
Καλορίζικη, λοιπόν!
Τώρα... λίγο - λίγο, αλλά το καλοκαίρι θα γίνεται σκοτωμός!
 Λεωνίδας
*
Εμβόλια κατά του κοροναϊού
27 του Απρίλη 2021  

  Έεεεπ ! Εδώ είμαι! 
Δεν έπαθα τίποτε!
  23 του Απρίλη, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κι η Βούλα. 
  Σήμερα, 27 του Απρίλη, Μεγάλη Τρίτη, πήγα κι έκανα τη δεύτερη δόση στο Κέντρο Υγείας των Γρεβενών του εμβολίου της Φάιζερ.
  Ουφ!, ξέμπλεξα, επιτέλους! 
  Πιστεύω με την Ανάσταση του Κυρίου μας να έχω τα αντισώματα που χρειάζομαι σαν όπλα κατά του κοροναϊού και  να γυρίζω άφοβος - για τον εαυτό μου - όχι για σας. Εσείς να φυλάγεστε από μένα, γιατί μπορεί να σας τον μεταφέρω.  
  Εντάξει! Επειδή σας αγαπώ, θα σας προσέχω κι εγώ, φορώντας τη μάσκα και κρατώντας τις  αποστάσεις. 
  Αυτά λέει ο νόμος τήρησης των μέτρων κατά του κοροναϊού.
  Η γιατρός Αλεξάνδρα με την Ελένη κι ο Απόστολος ήταν υπέροχοι ! Συγχαρητήρια σε όλους! Έτσι, θέλουμε να είναι πάντα η εξυπηρέτηση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, αλλά και όλου του Νοσοκομείου Γρεβενών.
  Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες, εμβολιασθέντες και μη εμβολιασθέντες, 
Καλή Ανάσταση, όπου κι αν είστε! 
Λεωνίδας
*
Εμβόλιο, η λύση κατά του κοροναϊού
7 του Απρίλη 2021  
 
26 ώρες μετά ...
  Ψάχνω από χτες, την ημέρα της α΄δόσης του εμβολιασμού μου στο Κ.Υ. Ν. Γρεβενών, να βρω από πού ξεφύτρωσε το τρίτο αυτί και η ουρά και δεν το βρίσκω.
  Θα κάνω υπομονή μερικές μέρες, εβδομάδες, μήνες και ... χρόνια, να μου έρθει η έμπνευση, αν ο Θεός μου χρωστάει κι άλλη ζωή.
  Αλλιώς, σας χαιρετώ κοροναϊοχτυπημένος από το εμβόλιο της Φάιζερ ...
  Σε 20 μέρες τα ξαναλέμε, αν δεν έχω ταξιδέψει...
  Υ.Γ. Συγχαρητήρια, στο προσωπικό του Κ.Υ. Ν. Γρεβενών!  
Άριστη συμπεριφορά! Μπράβο!
Λεωνίδας
*
Στο κενοτάφιο του Αιμιλιανού
30 του Σεπτέμβρη 2020 
   
  Τιμήσαμε και φέτος στον τόπο του μαρτυρίου τον εθνοϊερομάρτυρα Αιμιλιανό Λαζαρίδη, Δεσπότη των Γρεβενών, το διάκο του Δημήτρη Αναγνώστη από το Λεμπίνοβο και τον αγωγιάτη Θανάση Φασούλα από το Σνίχοβο για τον άδικο χαμό τους και τα μαρτύρια, που τράβηξαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.
   Παρέστησαν οι Αρχές του τόπου - ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Ιωάννης Γιάτσιος, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης με Αντιδημάρχους, ο Διοικητής της Αστυνομίας κ. Χρήστος Ζάμπουρας, ο Διοικητής του Στρατοπέδου κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Νίκος Φιλιώτης, ολόκληρος ο κλήρος της Μητρόπολης Γρεβενών και 20 περίπου λαϊκοί - πιστοί.
  Ο κορονοϊός δεν επέτρεψε τη συγκέντρωση πολλών προσκυνητών στην εκδήλωση αυτή.
  Μνημόσυνο και τρισάγιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ Αναγνώστου.
  Από φέτος, μετά από απόφαση της Μητρόπολης Γρεβενών, γίνεται σταθερή η μέρα του προσκυνήματος και της τέλεσης των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο εκκλησάκι του τόπου του μαρτυρίου. Αυτή θα είναι η 30ή του Σεπτέμβρη. 
  Την επομένη, την 1η του Οχτώβρη, θα τελούνται στην πόλη των Γρεβενών.
  Αιωνία η μνήμη των τριών μαρτυρησάντων!
Λεωνίδας
*
Στον Προφήτη Ηλία Αιμιλιανού
20 του Ιούλη 2020 
  Γιορτή, σήμερα, του προφήτη Ηλία και γιορτάζει ο ομώνυμος ιερός ναός στον Αιμιλιανό Γρεβενών. Τα προηγούμενα χρόνια ναός και συνοικισμός πανηγύριζαν και γλεντούσαν.
  Τιμώντας τον προφήτη Ηλία και τους κατοίκους του χωριού, ο Μητροπολίτης Γρεβενών τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία με το διάκονό του και τον π. Βασίλειο, ενώ ο π. Ιωάννης, ο εφημέριός μας, έψαλε μαζί με το Λεωνίδα, το Γιώργο και τον Οδυσσέα. 
  Στο ναό προσήλθαν αρκετοί πιστοί, αφού ο κορονοϊός τους κράτησε μακριά φέτος στις πόλεις για διάφορους λόγους. 
  Πάρα πολλοί Αγιοθεοδωρίτες παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία κι ανάμεσά τους πλήθος παιδιών και μια παρέα φίλων από τον κύκλο των πνευματικών παιδιών του σεβασμιότατου από τη Θεσσαλονίκη.
  Στους ιερείς και την ομάδα των Θεσσαλονικέων πρόσφερε καφέ ο εκκλησιαστικός επίτροπος, κ. Χρήστος Ζιώγας, στο σπίτι του - παλιό καφενείο του.
  Τη Χάρη του Προφήτη Ηλία να έχουμε και του χρόνου ας είμαστε καλά να πανηγυρίσουμε στη γιορτινή του μέρα.
Λεωνίδας
*
Στην Αγία Τριάδα 
του Ιούνη 2020
  Σήμερα, Δευτέρα 8 του Ιούνη 2020, λειτούργησε για πρώτη φορά στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας, στον Αιμιλιανό Γρεβενών, ο π. Ιωάννης Λαζαρίδης, ο παπάς μας.

  Σήμερα γιορτάζει το μικρό εκκλησάκι, της Αγίας Τριάδας, που έστησε ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης, π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος (ο Άγιος των φυλακών) με την αδελφότητα "Οσία Ξένη" και τ' αδέρφια του, το Δημήτρη και την Καλλιόπη, που πρόσφεραν διάφορα γλυκίσματα, άρτους κι αναψυκτικά.
  Εν μέσω κορονοϊού, οι ογδόντα έως εκατό περίπου πιστοί προσήλθαν με ευλάβεια, άναψαν το κεράκι τους έξω από το εκκλησάκι κι, αφού μπήκαν και προσκύνησαν τις εικόνες του ναΐσκου, παρέμειναν έξω στη μεγάλη αυλή μέχρι το τέλος.
  Έψαλαν οι χωριανοί μας : ο Λεωνίδας, ο Γιώργος κι ο Οδυσσέας από την Ανθρακιά.

  Οι επίτροποι, Ζήσης και Χρήστος, καθώς και πολλοί από τους πιστούς, βοήθησαν στην οργάνωση και τη διακονία της εκδήλωσης. 
  Τη βοήθεια και την προστασία της Αγίας Τριάδας να έχουν οι κτήτορες του ναΐσκου και όλοι οι πιστοί που παραβρέθηκαν.
  Και του χρόνου με υγεία!
Λεωνίδας Λόλας
Ο νέος εφημέριος
12 του Νοέμβρη 2019 
  Σήμερα, Τρίτη 12 του Νοέμβρη 2019, έγινε συλλείτουργο στην εκκλησιά του χωριού μας, τους Αγίους Θεοδώρους Γρεβενών, με τους ιερείς: τον μέχρι σήμερα δικό μας π. Χαρίση, που συνταξιοδοτείται, το γνωστό μας π. Στάθη και το νέο ιερέα π. Ιωάννη Λαζαρίδη.
  Ο παπά Γιάννης, με καταγωγή από το Δαφνερό Κοζάνης - ανήκει εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Γρεβενών - κι η πρεσβυτέρα, Αγγελική Λιάκα από τις Αμυγδαλιές Γρεβενών, έχουν δυο παιδιά, τη μικρή Μερόπη και το μικρότερο Βασιλάκη.  Ο ίδιος ήταν παπαδοπαίδι - παιδί του παπά Βασίλη, εφημέριου του Δαφνερού, κι όλα του τα χρόνια ψάλτης. Είναι γνώστης του λειτουργήματός του και καλλίφωνος, μου είπαν - δεν τον άκουσα ακόμα.
  Από τώρα και πέρα θα είναι εφημέριος του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων και του Προφήτη Ηλία του Αιμιλιανού.
  Ο π. Ευστάθιος, που τον παρουσίασε στους ενορίτες, ζήτησε από όλους μας την αγάπη, την καλή συνεργασία και τη βοήθειά μας σε ό,τι χρειαστεί ο νέος εφημέριος.
  Οι Αγιοθεοδωρίτες, από χωριό με πολλούς παπάδες, αγαπούν τον κάθε εφημέριο και θα το ξανακάνουν, αρκεί να είναι αμοιβαία τα αισθήματα.
  Καλώς ήλθες, πατέρα Ιωάννη!
  Ο Θεός να σε βοηθάει κι εσένα κι εμάς!
Λεωνίδας Λόλας
Ο τελευταίος χωριανός μας παπάς !
29 του Σεπτέμβρη 2019
- Από πού είσαι, φίλε μου;
- Από τους Αγίους Θεοδώρους.
- Από το χωριό των παπάδων;
Ο π. Χαρίσης Φουρλίγκας, σήμερα 
  Έτσι έλεγαν παλιά χωριανοί και κοντοχωριανοί. Κι είχαν δίκιο. Πόσους παπάδες είχαμε;
Ας τους αναφέρουμε:
  1) Ο παπά Γιαννούλας,
  2) Ο παπά Γρηγόρης,
  3) Ο παπά Χαράλαμπος,
  4) Ο παπά Σπύρος,
  5) Ο παπά Θανάσης,
  6) Ο παπά Χαρίσης και καπάκι από την Αθήνα
  7) Ο αρχιμανδρίτης Κοσμάς.
  Εφτά παπάδες και τώρα κανέναν; 
Εδώ φαίνονται οι: π.Σπύρος, π. Κοσμάς, π. Χαράλαμπος, π. Χαρίσης
  Πάντως, μέχρι τώρα έχουμε τον παπά Χαρίση στην εκκλησία μας. Υπέβαλε την παραίτησή του για τη συνταξιοδότησή του και το πολύ - πολύ σε ένα μήνα θα μας εγκαταλείψει. 
-  Και θα μείνουμε χωρίς παπά;
-  Όχι ! Θα μεριμνήσει η Μητρόπολη Γρεβενών, αλλά θα μας αντιμετωπίσει όπως όλα τα χωριά. Μία φορά στις τόσες...
  Κοντά στους παπάδες είχαμε και τους ψάλτες
  Νίκος Κλησιάρης (Μόκας), Γιάννης Ψευτογκάς, Χρήστος Βέντζιος, Βασίλης Ν. Παπαγεωργίου, Ανδρέας Βλάχος, Γιάννης Μ. Λόλας, Λεωνίδας Λόλας, Γεώργιος Αλ. Παπαγεωργίου, Νίκος Παπαγεωργίου. Πού και πού ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Θανάσης Τζιόλας κι ο Γιάννης Μότσιος.
Ψάλτες: Γιάννης Μ. Λόλας και Ανδρέας Βλάχος. 
Επίτιμος πια ο Βασίλης Παπαγεωργίου
Τελευταίοι Επίτροποι:
Αθανάσιος Σ. Παπανικολάου
και Βασίλειος Λωρίδας
  Τελευταίους θ' αναφέρω και τους άοκνους επιτρόπους. Πόσοι και πόσοι δεν πέρασαν από αυτό το καθήκον; Μπορεί να ξεχάσω κάποιον, αλλά θα προσπαθήσω να τους αναφέρω όλους :
  Γιώργος Αλεξίου, Αριστείδης Δήμου, Δημήτρης Κλησιάρης, Σπύρος Πασσιάς, Θανάσης Ζυγούρας, Γιάννης Παπανικολάου, Βασίλης Λωρίδας, Θανάσης Παπανικολάου, Δημήτρης Κουτούλας και, δυστυχώς, επειδή δεν υπήρχαν άλλοι, συμπλήρωσαν τις θέσεις της Εκκλησιαστικής Επιτροπής οι δυο μόνιμοι ψάλτες: Ανδρέας Βλάχος και Γιάννης Μ. Λόλας.
Λεωνίδας Λόλας
*  
Ο χωρισμός των διδύμων!
26 του Σεπτέμβρη 2019
Ποιος αποφασίζει;
(10/9/2019)
  Δεν ξέρω πότε άρχισε να συζητείται το θέμα : "Ποιος αποφασίζει για το χώρισμα ή όχι των διδύμων στα τμήματα των σχολείων;" Οι γονείς, οι δάσκαλοι ή το κράτος (με ρυθμίσεις «σοφών»);
  Συνταξιούχος δάσκαλος είμαι και είχαμε πάντα μια ευαισθησία στα δίδυμα. Δεν αποφασίζαμε ποτέ μόνοι μας. Ρωτούσαμε τους γονείς κι αναλόγως πορευόμαστε.
Αύριο, με την επιθυμία της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αττικής, τη «σοφή κι αλάνθαστη» απόφαση του Συμβούλου, παρά την έντονη διαφωνία των γονιών, οι δίδυμες εγγονές μου ΠΡΕΠΕΙ να χωριστούν και να έχουν διαφορετικό τμήμα και δασκάλα στην Πρώτη τους Τάξη του Δημοτικού!
  Και το άφησε η αθεόφοβη διευθύντρια την τελευταία μέρα, πριν ανοίξει το Σχολείο με τον αυριανό αγιασμό, να καλέσει τους γονείς και να τους αναγγείλει – απλά – το χωρισμό των διδύμων και τη φοίτησή τους σε διαφορετικά τμήματα της Πρώτης Τάξης του Σχολείου τους!
Βέβαια, η πράξη της ήταν προμελετημένη, χωρίς να το ξέρουν οι γονείς, αφού είχε καλέσει για συντονιστή το Σχολικό Σύμβουλο!
  Έτσι, οι γονείς άκουσαν την απόφασή της από το στόμα του Συμβούλου, χωρίς να υπολογίζεται καθόλου η δική τους γνώμη.
  Όσο για τα παιδιά: Ποιος τα ρωτάει; Αυτά περίμεναν να συνεχίσουν μαζί τη ζωή τους, όπως στο σπίτι και στο Νηπιαγωγείο.
  Οι γονείς έχουν το εκ φύσεως δικαίωμα για τις επιλογές τους, αφού είναι κηδεμόνες τους και ξέρουν τη ζωή και τη διαβίωση στο σπίτι.
  Έλα μου, ντε, που η Διευθύντρια κι ο Σύμβουλος έχουν αυτοδιοριστεί προστάτες όλων των παιδιών - χωρίς εξαιρέσεις - και κατά τη γνώμη τους έχουν το αλάθητο (του Πάπα) και κάθε εξουσία επ’ αυτών!
  Ποιος ρωτάει, πώς αντιμετωπιζόταν μέχρι χτες το δίλημμα : σε χωριστά τμήματα ή συμφοίτηση των διδύμων; 
  Οι επαΐοντες επέλεξαν :
«Αποφασίζουμε και διατάσσουμε»! 
«Τα δίδυμα πρέπει να μάθουν γράμματα χωριστά! Τελεία και παύλα! 
Οι γονείς ΔΕΝ ξέρουν! Εμείς Ξέρουμε»!
  "ΚΑΛΗ" ΑΡΧΗ θα έχετε, μικρούλες μου!
Ο παππούς σας Λεωνίδας Λόλας
*
(Αυτά γράφτηκαν στις 10 του Σεπτέμβρη, πριν ανοίξουν τα σχολεία.
Μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτε.
Τα δίδυμα φοιτούν χωριστά κι η κυρία Διευθύντρια πέρα σφυρίζει!
Το 'πε και το 'κανε !)
Λεωνίδας Λόλας
* 
Ο Δαβίδ στον Αιμιλιανό!
21 Ιουλίου 2018
     Στις 20 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Γρεβενών, Δαβίδ, λειτούργησε στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, του Αιμιλιανού.
    Μαζί με τον πρωτοψάλτη μας, τον Ανδρέα Βλάχο, πήγαμε να ψάλουμε και να βοηθήσουμε στη θεία λειτουργία το Δεσπότη μας.
    
    Παράλληλα είχε κι αρτοκλασία.
    Κόσμος αρκετός, αλλ' όχι όπως παλιά. 
    Ο Δεσπότης μας βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για την κρίση της εποχής του Προφήτη και της σύγχρονης εποχής. Πειστικός, όπως πάντοτε, έσταξε βάλσαμο στις ψυχές των πιστών.
    Τη βοήθεια του Προφήτη Ηλία να έχουμε!
Λεωνίδας Λόλας
* 
Έρχεται το Κτηματολόγιο
στα Γρεβενά!
7 Φεβρουαρίου 2018
  Από το cite του Δήμου Γρεβενών αντιγράφω ό,τι ανακοινώθηκε : 
  << Ξεκινά το Κτηματολόγιο για το υπόλοιπο του Νομού Γρεβενών
   Φεβρουάριος   7, 2018                                                                Δήμος Γρεβενών
   Συνάντηση εργασίας με τους συνεργάτες της Κοινοπραξίας "ΑΚΜΗ Σύμβουλοι Μηχανικοί - Αθανάσιος Χαριστός"  που έχει αναλάβει την εκπόνηση του έργου σύνταξης Κτηματολογίου για το υπόλοιπο του Νομού είχαν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρήστος Τριγώνης. Η συνάντηση αφορούσε στο  έργο της κτηματογράφησης που ξεκινά στον Δήμο Γρεβενών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η εξέλιξη του έργου και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του.
    Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ του αναδόχου της μελέτης "Κ.Τ. 5 - 06" και του Εθνικού Κτηματολογίου για το Νομό Γρεβενών που υπογράφηκε στις 20/1/2017, έως το φθινόπωρο του 2018 θα ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας από τους ιδιοκτήτες για τα κτηματολογικά τους στοιχεία, οπότε προβλέπεται και να λειτουργήσει το Γραφείο Κτηματογράφησης στην πόλη των Γρεβενών.
    Τα οφέλη για την τοπική ανάπτυξη από την κτηματογράφηση θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς θα γίνει πλήρης καταγραφή των ιδιοκτησιών όλων των φορέων και των πολιτών.
    Το διάστημα που μεσολαβεί έως την έναρξη της συλλογής των δηλώσεων θα προγραμματισθούν συναντήσεις και ενημερωτικές ημερίδες με όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς για την άρτια και πλήρη ενημέρωσή τους. 
    Ταυτόχρονα οι πολίτες καλό είναι να αρχίσουν να τακτοποιούν τα έγγραφά τους που τεκμηριώνουν τις ιδιοκτησίες τους για να είναι έτοιμοι για την υποβολή της δήλωσής τους.
        Γραφείο Τύπου 
        Δημάρχου Γρεβενών>>
Λεωνίδας Λόλας
* 
Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα 
στο Βενέτικο
3 Φεβρουαρίου 2018
  Χρόνια τώρα όλοι όσοι περνούμε από την Εθνική Οδό Γρεβενών - Καλαμπάκας, στο κομμάτι από τη γέφυρα του Βενέτικου μέχρι το Ελευθεροχώρι Γρεβενών, ταλαιπωρούμαστε οι ίδιοι, αλλά και τα αυτοκίνητά μας.
  Σ' εκείνο το κομμάτι δημιουργήθηκαν εγκάρσιες ρηγματογενείς διαγραμμίσεις κάθετα στο δρόμο και τα αυτοκίνητα "χορεύουν" με κίνδυνο να διαλυθούν τα ίδια, αλλά κι οι οδηγοί τους. 
  Αναρωτιόμαστε αν τα βλέπει η Πολιτεία και τώρα ήρθε η απάντηση. 
  Τρία χιλιόμετρα ασφαλτοτάπητα θα ξηλωθούν και θα αντικατασταθούν σε ένα εξάμηνο με νέο αντιολισθηρό. 
  Η συμφωνία μεταξύ του Περιφερειάρχη μας, κ. Θοδωρή Καρυπίδη και του ανάδοχου υπογράφηκε την  του Φλεβάρη 2018. Για το έργο εγκρίθηκε το ποσό των 950.000 ευρώ.
  Το νέο μάθαμε από τις ειδήσεις στην τηλεόραση, αλλά κι από το φίλο μου, το Μάκη Νασιάδη, μέσω της ΕΡΤ Κοζάνης και το μεταφέρω, όπως γράφτηκε και τελειώνει: 
  <<"Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης θεραπεύουμε μία ακόμη παθογένεια του παρελθόντος, επιλύοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει πρωτίστως με την οδική ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών" τόνισε ο κ. Καρυπίδης μετά την υπογραφή της σύμβασης του συγκεκριμένου έργου>>.
  ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ  -  Σύνταξη : Μάκης Νασιάδης
 Λεωνίδας Λόλας
* 
Περιφερειακά νέα
25 Ιανουαρίου 2018
  Από το διαδίκτυο μάθαμε πως οι ανησυχίες των Γρεβενιωτών για την κατάργηση του Στρατοπέδου, στο οποίο λειτουργεί το "Κέντρο Νεοσυλλέκτων Γρεβενών", μεταδόθηκαν και στις τοπικές Αρχές, όπως το Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Γιώργο Δασταμάνη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Καρυπίδη.
   Από καθήκον, λοιπόν, ο κ. Καρυπίδης πήγε στο Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αρχιστράτηγο, κ. Δημήτριο Μπίκο, κι εξέφρασε τις ανησυχίες του. 
  Εκείνος τον διαβεβαίωσε πως όχι μόνον δε θα καταργηθεί το Στρατόπεδο Γρεβενών, αλλ' αντίθετα θα είναι και "Κέντρο Υποδοχής", παρέχοντας περισσότερα οφέλη στην περιοχή των Γρεβενών.
  Τελευταία, παρακολουθούμε μ' ενδιαφέρον την επιμονή του κ. Περιφερειάρχη στο να θωρακισθεί ενεργειακά η περιοχή με τα έργα για την κάλυψή της με αέριο, αλλά και στην ψήφιση του Ειδικού Μειωμένου Τιμολογίου για τη Δυτική Μακεδονία. Σε όλ' αυτά  έχει πάντα τη συμπαράσταση του κ. Δημάρχου μας.
   Μακάρι να δούμε κι άλλα σημάδια ανάπτυξης για τα Γρεβενά; 
 Λεωνίδας Λόλας
* 
Επιτέλους ! 
Άρχισε η αξιοποίηση !
1 Οκτωβρίου 2017
  Μείναμε με το στόμα ανοιχτό, σήμερα, αντικρίζοντας τις αλλαγές και τα έργα στον τόπο του μαρτυρίου, στο Κενοτάφιο, όπου μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Γρεβενών, ο Εθνοϊερομάρτυρας Αιμιλιανός Λαζαρίδης, μαζί με το Διάκο του Δημήτριο Αναγνώστη από το Λεμπίνοβο και τον αγωγιάτη τους Αθανάσιο Φασούλα από το Σνίχοβο, την 1η του Οχτώβρη 1911
  Επιτέλους, επήλθε συνεννόηση μεταξύ των τοπικών Αρχών του Νομού μας!
  Πρώτη συνεννόηση ήταν αυτή με την ασφαλτόστρωση μέχρι το Δεσπότη.
  Σήμερα συνεννοήθηκαν, λέει, να φτιάξει το δρόμο προς το Κενοτάφιο μέχρι το γεφυράκι η Περιφέρεια - και να τον ασφαλτοστρώσει γρήγορα.
  Ο Δήμος αναλαμβάνει από το γεφυράκι μέχρι τα σκαλιά. 
  Κι η Μητρόπολη αναλαμβάνει κάθε διαμόρφωση από τα σκαλιά και όλο το χώρο γύρω από το ναό και το μνημείο - κενοτάφιο.
  Επιτέλους! 
  Είδαμε την προετοιμασία του δρόμου με χαντάκια αριστερά και δεξιά, ισοπεδώσεις κλπ. που έφτιαξε η Περιφέρεια και περιμένουμε τρία άλφα και άσφαλτο.
  Είδαμε και τα έργα του Δήμου με το γεφυράκι - πολύ όμορφο, ειλικρινά! - και τις πλακοστρώσεις... Έργα όμορφα αλλά σε εξέλιξη. Περιμένουμε να τα τελειώσετε κύριε Δήμαρχε.
  Σαστίσαμε, όμως με τα έργα του Δεσπότη μας, κ. Δαβίδ. 
  Πίσω από τη βρύση, ανοίχτηκε ένας δρόμος για να έχουν πρόσβαση στο κενοτάφιο οχήματα και ΑΜΕΑ.
  Ισοπεδώθηκε ο περίγυρος του ναού κι έγιναν κάποιοι πλακόστρωτοι διάδρομοι. Πολύ καλό! Απέφυγαν τα τσιμέντα. Φτάνει πια το τσιμέντο!
  Ο ναός! Μα τι αλλαγές ήταν αυτές! Η σκεπή καλύφτηκε με κόκκινη λαμαρίνα κι έγινε όμορφος κι ασφαλής από καιρικά φαινόμενα. Άλλαξαν παράθυρα και πόρτες και μπήκαν κάγκελα με στολισμούς δικέφαλους αετούς κλπ. Μέσα στο ναό που βάφτηκε με διάφορα σχέδια, μπήκαν μάρμαρα και πλακάκια, όπου και όπως έπρεπε, δίνοντας την αίσθηση πως μεγάλωσε ο ναός κι ομόρφυνε με την καθαριότητα, τα σχέδια και τις παραστάσεις.
  Πίσω από το ναό, που βλέπαμε τη δασοσκέπαστη πλαγιά του βουνού να κατεβαίνει μέχρι το ναό, μεγάλωσε η πλακόστρωση και χτίστηκε τοιχίο με πέτρες, να κρατάει τα χώματα και τα νερά στη θέση τους, ενώ στολίστηκε το πετρόχτιστο τείχος με κόκκινα κεραμιδένια στολίδια. 
  Όμως, εκείνο που μας ξάφνιασε περισσότερο ήταν η ιδιαίτερη αξιοποίηση, που δόθηκε στο χώρο του δέντρου, όπου βρέθηκαν τα τρία κατακρεουργημένα σώματα δεμένα. 
  Ένα κυκλικό πετρόχτιστο τοιχίο αγκάλιασε όμορφα το δέντρο, που με λίγο χώμα και  γείσωμα   τσιμεντένιο το κρατάει καθαρό, ξεχωριστό, γεμάτο με τροφή ψυχής και ιερές σκέψεις για την ώρα του μαρτυρίου. 
  Και σαν επιβεβαίωση, ακουμπισμένες στο χώμα και στο δέντρο πέτρινες πλάκες με λιθογραφήματα διηγούνται και ξεναγούν τους επισκέπτες για τα συμβάντα τον καιρό εκείνον του μαρτυρίου. Στο κέντρο των πλακών ένας σταυρός θυμίζει το φρικτό μαρτύριο.
  Λίγοι χωρούν στο μικρό εκκλησάκι. Άναψα έξω το κεράκι και μπήκα. Μέσα συνεχιζόταν η θεία λειτουργία. Ένας ιερέας λειτουργούσε με βοηθούς δυο παιδάκια. Εσωτερικά στο ιερό βήμα είδα το Δεσπότη μας να κάθεται και να τα λένε με τον επισκέπτη επίσκοπο Σερβίων και Κοζάνης, ο οποίος και μίλησε στο εκκλησίασμα. Δυο νεαροί λαϊκοί έψελναν μαζί με δυο τρεις ιερείς. Έξι οχτώ πολίτες και το υπόλοιπο εκκλησίασμα όλο παπάδες - εφημέριοι των ενοριών όλων των γρεβενιώτικων χωριών. 
  Ο δίσκος με το σιτάρι για το μνημόσυνο περίμενε τη σειρά του. 
  Έβγαλα μερικές φωτογραφίες και βγήκα στο πλακόστρωτο. Παντού παπάδες κι αρκετοί λαϊκοί. Δυο πούλμαν τους έφεραν από τα Γρεβενά.
  Σε λίγο τέλειωσε η θεία λειτουργία και βγήκαν όλοι έξω. Μοιράστηκε το αντίδωρο και το σιτάρι υπέρ των ψυχών των μαρτυρησάντων.
  Κυκλώσαμε το κενοτάφιο, όπου έκαιγε η λαμπάδα και το θυμίαμα. Ήρθαν κι οι δεσποτάδες, οι αρχές του τόπου, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι,  ο  εκπρόσωπος του στρατού κ.ά. κι άρχισε το μνημόσυνο.
  Δημοσιογράφοι όλων των μέσων ενημέρωσης, Γρεβενών και Κοζάνης, επί ποδός με κάμερες και ελικοπτεράκια με τα βίντεο. Συμμετοχή πλήρης!
  Κάποια στιγμή κατέθεσε στεφάνι ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Δεσπότης.
  Μπράβο στο Σύλλογο! Μήπως πρέπει να κατατίθεται κι από το Δήμο; 
  Τέλος, ψάλαμε το "αιωνία η μνήμη", τον εθνικό ύμνο κι οι γυναίκες με τα κατηχητόπουλα, υπό τη διεύθυνση της Ευδοξίας, τραγούδησαν διάφορα τραγούδια, που ταίριαζαν στην περίπτωση της ημέρας με πρώτο και καλύτερο το τραγούδι για το Δεσπότη Αιμιλιανό.
   Μετά μαζευτήκαμε κι αγκαλιάσαμε το χώρο γύρω από το δέντρο με το πεζούλι. Ακούσαμε από τα παιδιά τραγούδια και ποιήματα. Ήλθαν κι οι επίσημοι κοντά να δουν και να διαβάσουν τις πλάκες, με τα ιστορικά, που τελικά τους τα διάβασε ο Δεσπότης μας.
  Βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και φύγαμε ικανοποιημένοι.
  Του χρόνου να δούμε περισσότερα. 
 Λεωνίδας Λόλας
* 
Επιτέλους συνεννόηση ! 
22 Σεπτεμβρίου 2017
  Ήμουνα νιος και γέρασα, περιμένοντας να πραγματοποιηθεί η τοπική επιθυμία και το προεκλογικό τάμα όλων των τοπικών υποψηφίων, όλων των θέσεων και παρατάξεων!
  Επιθυμία τοπική, αλλά και ιστορική, χρέος όλων των Γρεβενιωτών, ήταν να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος, που πάει προς τον τόπο του μαρτυρίου, του ενός από τους λίγους ανθρώπους που ξέρει η Ιστορία κι η Εκκλησία μας στα Γρεβενά. 
  Λες Γρεβενά και σου λέει ο άλλος : Ναι, εκεί δεν έδρασε ο οπλαρχηγός Θεόδωρος Ζιάκας;
Α, ναι, και μαρτύρησε ο Εθνομάρτυρας Αιμιλιανός Λαζαρίδης;
  Σπάνια θα θυμηθούν τον Άγιο Γεώργιο από το Τσούρχλι - Άγιο Γεώργιο (ένας μόνο μου το είπε μια φορά) και τον Άγιο Δημήτριο από τη Σαμαρίνα.
  Είδα πέρυσι τα μηχανήματα που δούλευαν στο δρόμο που ενώνει την εθνική οδό με το χωριό Δεσπότης και δεν το πίστευα. Κι άλλες φορές δούλεψαν εκεί και μια φορά μάλιστα έριξαν και τρία άλφα! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πως θα επακολουθήσει ασφαλτόστρωση.
  Αμ, δε! Ποτέ δεν ασφαλτοστρώθηκε! 
  Δεν άφηνε, λέει, το Επιμελητήριο Γρεβενών, γιατί έλεγαν οι τοπικοί έμποροι πως "αν ασφαλτοστρωθεί αυτός ο δρόμος, οι βλάχοι που ανεβαίνουν στα βουνά μας δε θα περνούν από την πόλη των Γρεβενών να ψωνίσουν".
  Μυαλό που φορούσαν!
  Οι βλάχοι, φεύγοντας από τη Λάρισα, ψώνιζαν πρώτα και μετά έφευγαν για τα βουνά την άνοιξη. Δε θα σταματούσαν πουθενά στο δρόμο να ψωνίσουν. Μετακομίζεις για τρεις - έξι μήνες και θα φύγεις χωρίς τα απαραίτητα; Τις επόμενες, που τους έλλειπαν τρόφιμα ή άλλα ψώνια, κατέβαιναν στην πόλη των Γρεβενών και ψώνιζαν.  
  Είναι τοπικιστές οι βλάχοι. Υποστηρίζουν τον τόπο τους πολύ. Ακούστε μια ιστορία, που φαίνεται σαν παράδειγμα, αλλά γίνεται συχνά από βλάχους : 
  Βρίσκεις έναν άγνωστο - Σαμαρινιώτης είναι - στο δρόμο σου, εντός της περιοχής μας ή κοντά στη Σαμαρίνα, και σε ρωτάει : 
 -Από πού πάει ο δρόμος για τη Σαμαρίνα;
 -Από κει ... του εξηγείς εσύ κι ικανοποιείται ο άγνωστος, γιατί ξέρεις από πού πάει για τη Σαμαρίνα. 
  Όχι που θα ψωνίσει τα πάντα από αλλού. Και τι θα βρει στο δρόμο του προς το Δεσπότη, για να μην ψωνίσει από τα Γρεβενά; Τέλος πάντων.
  Έφτιαξαν, λοιπόν, το δρόμο κι έριξαν χαλίκι τρία άλφα. Δεν τολμούσα να πιστέψω πως θα έρθει η μέρα που θα πέσει κι η άσφαλτος.
  Ξαφνικά, το καλοκαίρι άκουσα πως ρίχνουν άσφαλτο στο δρόμο προς το Δεσπότη. Δεν το πίστευα μέχρι που ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος και πήγα να το δω. 
  -Ε, είπα: Χάλασε ο κόσμος! Ή, έφτιαξε ο κόσμος!
  Προχωρώντας προς το Δεσπότη έφτασα στη διακλάδωση προς το Κενοτάφιο και... 
  -Τι έγινε εδώ; είπα. Άφησαν το δρόμο προς τον τόπο του μαρτυρίου άφτιαχτο; Στα δυο χιλιόμετρα κόλλησαν;
  Τόσο πολύ νευρίασα και πείσμωσα, ώστε δε δημοσίευσα τίποτα για τη μεγάλη μου χαρά της ασφαλτόστρωσης προς Δεσπότη.
  Τώρα πια ο δρόμος προς το Δεσπότη είναι ωραίος και άνετος! Του λείπει όμως η διαγράμμιση και φοβάμαι πως θα θρηνήσουμε θύματα εξ αιτίας της.
  Περιμένω τη διαγράμμιση και θα σας τον συστήσω για άνετη πρόσβαση προς Γρεβενά.
  Συγχαρητήρια για την ασφαλτόστρωση μόνο, Αρχές και εξουσίες!
  Περιμένω το δρόμο προς το Κενοτάφιο. Συνεννοηθείτε και φτιάξτε τον. Τότε θα σας συγχαρώ, ειλικρινά.
 Λεωνίδας Λόλας
* 
Άξιοι επίτροποι ! 
22 Απριλίου 2017
  Από τα έργα κρίνεται όποιος αναλαμβάνει κάποια αρμοδιότητα. Κι αυτό σας παρουσιάζουμε εδώ.
  Δε χρειάζεται να σας λέμε το κάθε τι με λόγια. Οι εικόνες μιλούν.

  Κλάδεψαν, έκοψαν δέντρα και χόρτα, καθάρισαν τον τόπο, άσπρισαν τους κορμούς των δέντρων, έβαλαν υγρό να μην παγώνει το νερό στο καλοριφέρ, ανάβουν το καλοριφέρ τις πιο πολλές κρύες μέρες (χτες, της Ζωοδόχου Πηγής, δυστυχώς όχι, ενώ είχε 1 βαθμό θερμοκρασίας!), ντύνουν ξεντύνουν και στολίζουν κατάλληλα την εκκλησία, χτυπούν την καμπάνα, όταν είναι η ώρα της, έρχονται πρώτοι και φεύγουν τελευταίοι από την εκκλησία. Έφυγε κι ο δίσκος από το παγκάρι... απαραίτητο στον καιρό της "κρίσης".
  Το γέλιο δεν τους λείπει ποτέ!
  Το μόνο που δεν έγινε σωστό, αλλά δεν ευθύνονται αυτοί, ήταν το βουβό Πάσχα - Ανάσταση 2017
  Έφεραν τον ηλεκτρολόγο κι έκανε κάποιες εργασίες, αλλά ο αθεόφοβος άφησε το καλώδιο των μικροφώνων ... κρεμασμένο εσωτερικά στο τέμπλο! 
  Πήγαμε το βράδυ για την Ανάσταση και τα μικρόφωνα σίγησαν! 
  Φυσικά, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε εκείνη την ώρα. Νύχτα ήταν και δεν είδαμε τίποτε. 
  Τη Λαμπρή, μετά την Αγάπη, έριξα μια καλή ματιά και τι να δω; Το καλώδιο κρεμόταν πάνω από το χώρο που κόβει ο Παπαχαρίσης το αντίδωρο!
  Δοκίμασα δυο κενές θέσεις στον πίνακα και τα μεγάφωνα ... ξαναδούλεψαν !
  Δυστυχώς, το Πάσχα καταγράφτηκε σα "βουβό Πάσχα" και θα ξανάρθει σε δώδεκα μήνες! Μέχρι τότε θα λειτουργούν όλα καλά, πιστεύω.
  Συγχαρητήρια στους ακούραστους και χαμογελαστούς επιτρόπους Θανάση και Βασίλη!
  Βέβαια, και ο Γιάννης με τον Ανδρέα είναι ωραίοι, αλλά αυτοί είναι ψάλτες. Αποφασίζουν όλοι μαζί σωστά κι ανάβουν το καλοριφέρ πιο τακτικά από ποτέ. 
  Περισσότερες φωτογραφίες από το Πάσχα θα δείτε σε άλλα δημοσιεύματα.
  Άξιοι, λοιπόν, οι επίτροποι!
Λεωνίδας Λόλας
* 
Άξιος ! Άξιος ! Άξιος !
4 Μαρτίου 2017
  Την ημέρα, που γιορτάζουν οι Άγιοι Θεόδωροι, διάλεξε ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ να τιμήσει τον πατέρα Χαράλαμπο Παπαϊωάννου, για την πολυετή προσφορά του στην εκκλησία των Γρεβενών κι ιδιαίτερα στους Αγίους Θεοδώρους Γρεβενών. 
  Ο ετών 81 π. Χαράλαμπος είναι συνταξιούχος ιερέας και χωριανός μας. 
  Ο Δεσπότης μας ήθελε να τον τιμήσει, αλλά μας το φύλαγε κρυφό. 
  Βγήκε, λοιπόν, στην Ωραία Πύλη και είπε: 
  -Σήμερα, θέλω να σας κάνω ένα δώρο. 
  Εμείς κοιταχτήκαμε παραξενεμένοι, αλλά συνέχισε:
  >>Θέλω να σας προσφέρω κάτι, αλλά θα μου πείτε "πού ακούστηκε να δίνει ο δεσπότης "; Ο δεσπότης μόνον παίρνει, δε δίνει. 
  Ε, λοιπόν, σήμερα θα δώσω... Θα κάνω κάτι για σας. 
  Θα τιμήσουμε, σήμερα, όλοι μαζί τον πατέρα Χαράλαμπο για τα σαράντα χρόνια της προσφοράς του στην εκκλησία των Γρεβενών και των Αγίων Θεοδώρων, ανακηρύσσοντάς τον "Πρωτοπρεσβύτερο"! 
  Ή δε θέλετε;
  -Θέλουμε, θέλουμε, φωνάξαμε οι παραβρισκόμενοι στην εκκλησία.
  Και άρχισε η τελετή. 
  Έσκυψε ο π. Χαράλαμπος κι ο Δαβίδ έθεσε το πετραχήλι του στο κεφάλι του. Διάβασε τις καθιερωμένες ευχές και ικεσίες κι ευλογώντας φώναξε τρεις φορές: Άξιος!
  -Άξιος! άξιος! άξιος! φώναξε με ικανοποίηση κι ο κόσμος που παραβρισκόταν εκεί. 
  Ο π. Χαράλαμπος κατασυγκινήθηκε κι έσκυψε να φιλήσει το χέρι του δεσπότη. Εκείνος τον χτύπησε χαϊδευτικά στον ώμο του, τον ευλόγησε και τον ασπάστηκε πατρικά.
  Η συγκίνηση ρίγησε το εκκλησίασμα!
  Πρέπει να πούμε πως ο π. Χαράλαμπος, που δεν μπορεί πια να ντυθεί με τα άμφιά του και χρειάζεται βοήθεια, είχε πάρει μέρος στο συλλείτουργο της εορτής των Αγίων Θεοδώρων πριν την τελετή και πριν γίνει Πρωτοπρεσβύτερος.
Συγχαρητήρια, πρωτοπρεσβύτερε Χαράλαμπε!
  Άξιος! Άξιος. Άξιος!
Λεωνίδας Λόλας
* 
Με τον Ποιμένα μας !
4 Μαρτίου 2017
    Και σήμερα μας τίμησε ο αγαπημένος μας Μητροπολίτης Γρεβενών, κ.κ. Δαβίδ, ημέρα που γιορτάζει η εκκλησία του χωριού μας, των Αγίων Θεοδώρων, όπου πρωτοστάτησε της Θείας Λειτουργίας.
   Μας μίλησε για την αξία του θαύματος του Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος, με το οποίο έσωσε την ορθόδοξη πίστη, εκείνα τα μακρινά χρόνια, και τους ποικίλους κινδύνους που διέτρεχε τότε, αλλά και διατρέχει ακόμα η σημερινή ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία.
  Έτσι μάθαμε το γιατί βράζουμε το σιτάρι που μοιράζουμε στην εκκλησία και στα μνημόσυνα και ποια είναι τα "χρυσά κόλλυβα". 
  Κοινώνησε τους πιστούς, μοίρασε το αντίδωρο και κάθισε μαζί μας στο καφενείο να πιει το τσάι του κι εμείς το καφεδάκι μας. 


  Μιλήσαμε μαζί του για τα προβλήματά μας και βρήκαμε κάποιες λύσεις ή απλά πήραμε κουράγιο. 
  Προγραμματίσαμε κάποιες άλλες συναντήσεις και μας χαιρέτησε με τις ευλογίες του.
  Είναι θαυμάσιο να επικοινωνεί το ποίμνιο με τον ποιμένα του. Αν όχι τίποτε άλλο, παίρνει κουράγιο στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
  Σ΄ ευχαριστούμε, Δέσποτα! 
  Ο Θεός να σε έχει καλά!
Λεωνίδας Λόλας
* 
Αστυνομία Γρεβενών !
9 Φεβρουαρίου 2017
    Με σημερινή ημερομηνία δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 14 με το οποίο μαθαίνουμε ποιες υπηρεσίες της αστυνομίας θα λειτουργούν στο Νομό Γρεβενών.
   Μόλις το βρήκα και σας ενημερώνω με αντιγραφή του από το ίντερνετ :
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
9 Φεβρουαρίου 2017
Τεύχος πρώτο 
Αρ. Φύλλου 14
Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 7
Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών 
Ελληνικής Αστυνομίας
Άρθρο 81 
Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών
   1.  Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Γρεβενών λειτουργούν
το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
   α.  Αστυνομικό Τμήμα Γρεβενών,
   β.  Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών,
   γ.  Τμήμα Τροχαίας Γρεβενών,
   δ.  Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Γρεβενών,
   ε.  Αστυνομικό Τμήμα Δεσκάτης και
στ.  Αστυνομικό Τμήμα Θεόδωρου Ζιάκα.
  2. Έδρα των Υπηρεσιών της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος, πλην της περίπτωσης στ΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Θεόδωρου Ζιάκα του δήμου Γρεβενών
  Δεν ξέρω πού θα στεγαστεί το Τμήμα Μεταγωγών. Μάλλον, όμως, θα είναι η πόλη των Γρεβενών, ενώ εμείς περιμένουμε ακόμη να έρθει στο κτίριο της Αστυνομίας των Αγίων Θεοδώρων.
  Όπως και να έχει, εμείς θέλουμε να έχουμε ασφάλεια στην περιοχή μας, νια και βρισκόμαστε στο δρόμο λαθρομεταναστών και κοντά στις φυλακές των Γρεβενών.
Λεωνίδας Λόλας
*
Στο κενοτάφιο !

1 Οκτωβρίου 2016
    Το Σάββατο το πρωί, 1 του Οχτώβρη 2016, βρεθήκαμε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος των Αγίων Θεοδώρων, Αργύρη Κλεισιάρη, ως οικοδεσπότη, στο Κενοτάφιο του Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη.
   Ήταν ανήμερα της 105ης μαύρης επετείου του κατακρεουργήματος του Μητροπολίτη Γρεβενών, Αιμιλιανού Λαζαρίδη, του διάκου Δημητρίου Αναγνώστου από το Λεμπίνοβο (Διάκο) Γρεβενών και του αγωγιάτη Αθανασίου Φασούλα από το Σνίχοβο (Δεσπότη) Γρεβενών.
    Ο καιρός κρύος σαν την ημέρα του εγκλήματος.
    Ευτυχώς, φέτος, ο δρόμος ήταν καλός, αφού πέρασαν μηχανήματα, που ετοίμασαν για άσφαλτο το δρόμο από την εθνική οδό προς το Δεσπότη, και κάπως τον έφτιαξαν. 
   Μακάρι του χρόνου να είναι ασφαλτοστρωμένος ο δρόμος - αν και δεν το πιστεύω.    
   Ποιος πολιτικός και ποια αρχή των Γρεβενών θ' αποφασίσει να έχει αυτός ο δρόμος άσφαλτο; 
   [Θα έχει κέρδος; σε ρωτάει. 
   Θα περάσουν από κει χωρικοί ή πλήθη ανθρώπων; 
   Τι να τα κάνω τα μνημεία; 
   Οι νεκροί δεν κυκλοφορούν και δεν έχω ούτε έσοδα ούτε ψήφο.]
   Αν δε γίνει φέτος αυτός ο δρόμος, δε γίνεται ποτέ, λέω εγώ. 
   Και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας όλοι οι σημερινοί Γρεβενιώτες

Ο Δαβίδ για τον Αιμιλιανό: είναι "άγιος"
Αναμμένο κεράκι στον τόπο του μαρτυρίου
  Ο Αιμιλιανός θυσιάστηκε για τον τόπο μας κι εμείς όλοι δεν μπορούμε ν' αξιοποιήσουμε τον τόπο του μαρτυρίου του.     
Είναι σα να πήγε άχρηστη η θυσία του...
  Δείχνουμε στα παιδιά μας και στις ερχόμενες γενιές πως δεν αξίζει να θυσιάζεσαι για τίποτε.
! ! !

  Το γεφυράκι; Σε κακή κατάσταση, λόγω των πολλών βροχόνερων.
  Πάνω από 20 ιερείς, ο Μητροπολίτης Γρεβενών, Δαβίδ, λίγοι πολίτες και πολύ λίγοι εκπρόσωποι των Αρχών των Γρεβενών παραβρεθήκαμε και τιμήσαμε τη θυσία του "Αγίου", όπως είπε ο Δεσπότης μας στον ένθερμο λόγο του, ή του Εθνομάρτυρα, όπως τον ξέρουμε όλοι από την ιστορία και την παράδοσή μας, Αιμιλιανού μαζί με το διάκο του και τον αγωγιάτη.
    Μετά τη θεία λειτουργία και το συγκινητικό λόγο του σημερινού Μητροπολίτη, Δαβίδ, βγήκαμε στην αυλή και στο κενοτάφιο ολόγυρα με θέρμη ψυχής ψάλαμε την επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες - μάρτυρες και τον Εθνικό Ύμνο. 
    Μετά μοιραστήκαμε το σιτάρι από το δίσκο, που επίτηδες είχε ετοιμαστεί, και φεύγοντας παρακαλέσαμε το Θεό να τους συγχωρήσει και να αναπαύσει τις ψυχές τους.
    Αιώνια η μνήμη τους! 
Λεωνίδας Λόλας
*

Γιόρτασαν οι Άγιοι Θεόδωροι !

19 Μαρτίου 2016
 Και φέτος, ανήμερα του αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, μας τίμησε ο Μητροπολίτης μας, κ.κ. Δαβίδ. 
   Χοροστάτησε στη θεία Λειτουργία συλλειτουργώντας με τον π. Βασίλειο, τον π. Δημήτριο - αν θυμάμαι καλά - και τον π. Χαρίσιο, τον εφημέριό μας.
   Ο λόγος του στο κήρυγμα απλός, κατανοητός και γλυκύτατος!
   Ο κόσμος, που παραβρέθηκε, το χάρηκε πολύ. 
   Μετά τη θ. λειτουργία ήπιαμε καφέ στο καφενείου του Νίκου Ζυγούρα, συζητώντας διάφορα θέματα μαζί του.
   Και του χρόνου, Δέσποτα!
Λεωνίδας Λόλας
*

28 του Οχτώβρη 2015 !
  28 Οχτώβρη 2015
  Για τους Αγίους Θεοδώρους η Εθνική γιορτή της 28ης του Οχτώβρη είναι διαφορετική από αλλού. 
  Θα μπορούσαμε να πούμε πως δε θυμίζει τίποτε πως είναι εθνική γιορτή, εκτός από τη Δοξολογία στην εκκλησία και τα στεφάνια που κατατίθενται στο Ηρώων της πλατείας μας. Χωριό που δεν έχει Σχολείο, δεν έχει ποιήματα και διαλόγους (σκετς), δεν έχει ενδιαφέρον για τους χωριανούς. 
  Κι όμως!
  Και μόνον που βλέπεις απέναντι την κορυφογραμμή της Πίνδου επαίρεσαι και κάτι φτερουγίσματα της καρδιάς σου θυμίζουν το Έπος του '40!

  Μαζευτήκαμε στην εκκλησία, ψάλαμε τη Δοξολογία, το "Τη Υπερμάχω..." και τελειώσαμε με το "...αιωνία η μνήμη αυτών".
  Μετά συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία, μπροστά στο Ηρώο, για να τιμήσουμε με καταθέσεις στεφανιών τον αγώνα των πεσόντων στις κορυφές της Πίνδου το 1940
  Το σκηνικό είναι έτοιμο. Οι κορυφές της Πίνδου σχηματίζουν τον ορίζοντα βορειοδυτικά των Αγίων Θεοδώρων. Το Ηρώο της πλατείας στέκει αγέρωχο στο βοριά και το κρύο αεράκι σου μεταφέρει θες δε θες εκείνο το παλικαρίσιο "αέρα" του σαράντα.
  Οι γυναίκες στέκονται σε παράταξη ανατολικά. Οι άντρες δυτικά και νότια. Ο παπάς αργεί και το κρύο σ' αντρειεύει.
  Τα στεφάνια κείτονται στα σκαλιά του Ηρώου κι η κουβεντούλα πλέκεται με τις θύμισες της ιστορίας, της παράδοσης και των περασμένων.
  Ο Παπαχαρίσης έρχεται με τον πρωτοψάλτη Ανδρέα και τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους. 
  Το μνημόσυνο τελείται για κείνους που έχυσαν το αίμα τους στις απέναντι κορυφές φωνάζοντας "αέρα" κι αντρειώνοντας το "ΟΧΙ" του 1940. Αιωνία η μνήμη αυτών...
  Μετά ακολουθεί η κατάθεση του στεφανιού εκ μέρους της Πολιτείας, που καταθέτει ο Αργύρης Κλεισιάρης, ο τοπικός Πρόεδρος. Ακολουθεί το στεφάνι της Εθνικής Αντίστασης, που καταθέτει ο Μήτσιος Κλησιάρης. 
  Ρίγη περνούν από τα σώματα των παρόντων! 
  Στο τέλος λέμε όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο! Κορμώνεις απέναντι στο κρύο, ατενίζοντας την ηρωική κορυφογραμμή κι αισθάνεσαι εθνική υπερηφάνεια. 
  Το πέρας της τελετής σε συνεφέρει κι ακολουθεί το κέρασμα του Προέδρου με το γλυκάκι και το αναψυκτικό...
  Αιωνία η μνήμη αυτών... 
  Λεωνίδας Λόλας
* 
Αποτελέσματα εκλογών !
  21 Σεπτέμβρη 2015
  Για τα Γρεβενά ήταν μια ακόμα μεγάλη απόφαση να αλλάξουν τη σκυτάλη στα δυο μεγαλύτερα κόμματα που κατέβηκαν στις εκλογές της 20ής του Σεπτέμβρη 2015.
  Συγκεκριμένα οι Γρεβενιώτες, μη ικανοποιημένοι από τις επιλογές της νέας Δημοκρατίας, άλλαξαν μέτωπο, όπως και στην περισσότερη Ελλάδα, και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. 
  Πρώτος στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στα Γρεβενά ήταν ο κ. Χρήστος Μπγιάλας από τη Δεσκάτη Γρεβενών, ο οποίος κι εκλέχτηκε βουλευτής Γρεβενών.
  Έτσι κάνουν οι Γρεβενιώτες όταν βλέπουν τις μεγάλες αδικίες και  την  πτώση της πολιτικής ζωής στη χώρα μας. Βλέπουν την κατάντια και προσανατολίζονται σε κάποιον άλλο χώρο, ελπίζοντας πως θα τα καταφέρει καλύτερα. Στις εναλλαγές αυτές βρέθηκαν τα κόμματα της Ε.Ρ.Ε., της Ε.Κ., της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ. 
  Οι νεότεροι ας θυμηθούν από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα τον παππού Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Μητσοτάκη, τον Κώστα Σιμίτη, τον Κώστα Καραμανλή, το Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τώρα τον Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στις υπηρεσιακές κυβερνήσεις.
  Αυτή τη φορά ο νομός Γρεβενών ψήφισε ως εξής :
ΣΥΡΙΖΑ 34,51%, Ν.Δ. 32,15%, ΠΑΣΟΚ 9,36%, ΚΚΕ 6,24%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,61%, ΑΝΕΛ 2,87%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 2,83%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,69% και ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,41% ...
  Στους Αγίους Θεοδώρους τα κόμματα έλαβαν: 
ΣΥΡΙΖΑ 85, Ν.Δ. 68, ΠΑΣΟΚ 20, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6, ΚΚΕ 5, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 3, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2, ΑΝΕΛ 1 ψήφο. 
  Είχαμε επίσης 5 λευκά και 3 άκυρα ψηφοδέλτια.
 Λεωνίδας Λόλας
* 
Ο νέος βουλευτής Γρεβενών !
  21 Σεπτέμβρη 2015
  Με 34,64%, έναντι 32,21% της Νέας Δημοκρατίας, υπερίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα Γρεβενά. 
  Έτσι, δικαιωματικά, η θέση του τοπικού βουλευτή περνά στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και καταλαμβάνεται από τον πρώτο στη λίστα κ. Χρήστο Μπγιάλα.
  Αντί να σας λέω το ποιος είναι ο άνθρωπος "Μπγιάλας Χρήστος", σας παραθέτω αυτούσιο το βιογραφικό του, που βρήκα δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης, γραμμένο από τον ίδιο:
  "Είμαι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών με έμφαση στην Οικονομική των Επιχειρήσεων. Παράλληλα αποφοίτησα και από τα ιδιωτικά εργαστήρια ελευθέρων σπουδών «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» του τμήματος προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη.
  Μετά την λήψη του πτυχίου, παρακολούθησα πρόγραμμα κατάρτισης Συμβούλων Αναπτυξιακών Συνδέσμων που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
  Μετά το τέλος της στρατιωτικής μου θητείας, παρακολούθησα επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα ¨Λογιστική-Μηχανογραφημένη Λογιστική¨ που οργάνωσε το ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. στην Αθήνα.
  Από τον Ιούλιο του 1992 και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρώ Λογιστικό-Φοροτεχνικό γραφείο στη Δεσκάτη-Γρεβενών. Επίσης ασχολούμαι με την παροχή οικονομικών συμβουλών και την σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών διαφόρων επιχειρήσεων για την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα των Π.ΕΠ. και του ΕΣΠΑ 2007-2013 καθώς και με την γεωργία. .
  Εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής συνδυασμού το 1999 έως το 2002 στο δήμο Δεσκάτης.
  Διετέλεσα Δήμαρχος του δήμου Δεσκάτης από το 2003 έως το 2006.
  Το 2007 και το 2010 εκλέχτηκα ξανά Δημοτικός Σύμβουλος.
  Μέλος Δ.Σ. των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Δεσκάτης για αρκετά χρόνια.
  Είμαι 50 ετών, παντρεμένος με την Ευαγγελία Κορδίλα και πατέρας τριών παιδιών".

  Συγχαρητήρια και καλό κουράγιο, κύριε βουλευτή μας! 
  Μακάρι στις ημέρες σας τα Γρεβενά να δουν ημέρες ανάπτυξης και προόδου!
Λεωνίδας Λόλας
*
Εκλογές 
της 20ής του Σεπτέμβρη 2015 !
  21 Σεπτέμβρη 2015
    Μεγάλη νίκη κατάφερε να ξαναπάρει ο Αλέξης Τσίπρας με 35,5% και 145 έδρες (ώρα 10:30΄ σήμερα Δευτέρα) στις χτεσινές εθνικές εκλογές. 
  Η ΝΔ με αρχηγό το Βαγγέλη Μεϊμαράκη παίρνει 28,1% , ενώ την τρίτη θέση παίρνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά κι η ΔΗΜΑΡ) 6,3%. Το ΚΚΕ παίρνει 5,5%, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,1%, οι ΑΝΕΛ 3,7% κι η Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη 3,4%. 
  Η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη κλπ. έμεινε έξω με 2,8%.
  Απ' ό,τι ακούμε μέχρι στιγμής, θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, όπως κι η προηγούμενη με 155 βουλευτές.
  Θα δούμε...
Λεωνίδας Λόλας
*
Οικονομική και πολιτική... πανωλεθρία !
  30 Αυγούστου 2015
    Μετά από 17 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους μας (όλον τον κόσμο ουσιαστικά) ο Πρωθυπουργός μας, Αλέξης Τσίπρας, δυστυχώς, μετέτρεψε το 62% ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ (!). 
  Τελικά, υπέγραψε σκληρή οικονομική συμφωνία μαζί τους, φέρνοντας στην Ελλάδα το 3ο (ουσιαστικά) Μνημόνιο για 3 χρόνια!
  Τι να πεις; 
  Αποτέλεσμα; 
  Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν τα μεταρυθμιστικά νομοσχέδια του Αλέξη Τσίπρα (!) και τα καταψήφισε η αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ! Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ κι άλλοι της αριστερής ομάδας είπαν : "στηρίζουμε την Κυβέρνηση, αλλά δεν ψηφίζουμε κανένα μνημονιακό νομοσχέδιο".
  Κατόπιν αυτών ο Πρωθυπουργός κατέθεσε την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο, κι αυτός ανέθεσε την εντολή στους επόμενους αρχηγούς κομμάτων. 
  Κανένας άλλος δεν μπόρεσε να σχηματίσει κυβέρνηση κι έτσι προκηρύχτηκαν εθνικές εκλογές για την Κυριακή, 20 του Σεπτέμβρη 2015.
  Ας ελπίσουμε πως θα βρούμε άκρη.
                                                                                                     Λεωνίδας Λόλας
*
Δημοψήφισμα 2015 !
  Ιούλη 5, 2015
    Μετά τις μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις διαπραγματεύσεις που έκανε με τους δανειστές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Κεντρική Τράπεζα Ευρώπης και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) κι αφού δεν υπήρχε περίπτωση να "χαμηλώσουν" οι συνομιλητές για να τα βρουν με την ελληνική Κυβέρνηση στο Γιουρογκρούπ (ευρώ-συμβούλιο) , ο Πρωθυπουργός προκήρυξε Δημοψήφισμα για την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, αφήνοντας το λαό ν' αποφασίσει για το μεγάλο δίλημμα και συγχρόνως να πιέσει με τη σειρά του τους συνομιλητές του στις διαπραγματεύσεις.
   Το ερώτημα που τέθηκε στο δημοψήφισμα αναγραμμένο στο ψηφοδέλτιο ήταν :
   Τελικά, το ΟΧΙ πλειοψήφησε με 62% περίπου (61,31%) κι έλυσε τα χέρια του Πρωθυπουργού, δίνοντάς του - με τη σειρά του ο λαός - το δικαίωμα να είναι ο Πρωθυπουργός εκείνος που θ' αποφασίσει για το καλύτερο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.
  Στους Αγίους Θεοδώρους το ΟΧΙ πλειοψήφησε με 98 ψήφους έναντι 95 του ΝΑΙ.
  Ας ελπίσουμε πως κάτι καλό θα βγει από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μετά το σαρωτικό 62%! 
                                                                                                     Λεωνίδας Λόλας
*
 Ομορφαίνουν τους Αγίους Θεοδώρους !

  Μάη 24, 2015
    Περνώντας σήμερα μπροστά από το Κοινοτικό - Δημοτικό Γραφείο των Αγίων Θεοδώρων, αντίκρισα κάτι ασυνήθιστο κι αξιοπρόσεκτο συγχρόνως. 
  Ο Πρόεδρος του χωριού έβαφε και καλλώπιζε τα κάγκελα και τους τοίχους έξω από το Γραφείο και το Ιατρείο.
  Απέναντι στα δέντρα των δύο πάρκων δυο παιδιά ασβέστωναν τους κορμούς των δέντρων για να προστατευτούν από αναρριχώμενα επιβλαβή σκουλήκια ή έντομα.
  Μου ζήτησαν να μη δημοσιεύσω τις φωτογραφίες και το σεβάστηκα. Η πράξη τους όμως πρέπει να επαινείται! Έτσι;
  Άμα είσαι νέος ... !
                                                                                                     Λεωνίδας Λόλας

*
25η  Μαρτίου 2015
 στους Αγίους Θεοδώρους !
  Μάρτη 25, 2015
    Με βροχερό καιρό καταθέσαμε και φέτος τα στεφάνια στο "ηρώο" του χωριού.
   Μετά τη θεία λειτουργία και τη Δοξολογία στην εκκλησία, ψάλαμε το καθιερωμένο τρισάγιο στην πλατεία.

    Ο φίλος μας Στέφανος κράτησε κάτω από την ομπρέλα του τον παπά Χαρίση. 
Οι λίγοι παρόντες με καρτερία περίμεναν να δουν την κατάθεση των στεφανιών από τον Αργύρη Κλεισιάρη, Πρόεδρο κι εκπρόσωπο του Δήμου Γρεβενών και τον μπάρμπα Γιώργο Γραβάνη εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης.
  Στο μυαλό μας δεν ήταν τίποτε η βροχή, αφού ατενίζοντας απέναντι στις κορυφές της Πίνδου λογαριάζαμε με το νου πόσες δυσκολίες συναντούσαν οι φαντάροι μας, πολεμώντας, κι οι Ηπειρώτισσες γυναίκες, 
κουβαλώντας στον ώμο τα πολεμοφόδια και την κουραμάνα.
  Στο τέλος ο Πρόεδρος μάς γλύκανε με το λουκουμάκι και μας δυνάμωσε με το κονιάκ. 
  "Α Ε Ρ Α Α Α Α Α..." !
                                                                                                    Λεωνίδας Λόλας
*
Ευλογία Δαβίδ στους Αγίους Θεοδώρους !
  Φλεβάρη 28, 2015
    Με μεγάλες τιμές γιορτάσαμε φέτος την ημέρα που γιόρταζε ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων του χωριού μας!
    Πρωί πρωί μας επισκέφτηκε ο ποιμενάρχη μας, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, στην εκκλησία και πρόλαβε τους χωριανούς στο κρεβάτι!
    Ούτε είκοσι άτομα δεν ήταν στην εκκλησία, όταν παρουσιάστηκε, ξαφνικά, ο Δεσπότης μας με έναν ιερέα και τον οδηγό - βοηθό του.
  Αργότερα ήρθαν κι άλλοι επίσημοι :
Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης κι ο βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης.
    Ο σεβασμιότατος Γρεβενών, Δαβίδ, ετοιμάστηκε, προχωρήσαμε τη θεία λειτουργία κι ο κόσμος, που ερχόταν, ξαφνιαζόταν με τη σειρά του.
   Η αρχιερατική θεία λειτουργία και η απαραίτητη ομιλία του Δεσπότη μας, λέγοντας για τη ζωή των Αγίων Θεοδώρων κι ιδιαίτερα για τον Άγιο Θεόδωρο Τύρων κι εξηγώντας, γιατί γιορτάζουμε την ημέρα αυτή με κόλλυβα, τέλειωσε με ένα είδος αγαλλίασης και ηρεμίας των ψυχών του εκκλησιαστικού πληρώματος, το οποίο είχε τη χαρά και την τιμή να κοινωνήσει από τα χέρια του ποιμενάρχη του. 
  Στη συνέχεια όλοι μαζί με το Μητροπολίτη μας πήγαμε σε καφενείο του χωριού, όπου, με τον καφέ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα με τον ίδιο και τους άλλους επίσημους, που παραβρέθηκαν στη θεία λειτουργία και στον καφέ. 
   Η συζήτηση ήταν ευχάριστη κι οι δυο πλευρές μείναμε πολύ ικανοποιημένες.
   Ευχάριστη η πρώτη επίσκεψη του ποιμενάρχη μας!
   Ας έχουμε πάντα την ευλογία του και την άριστη συνεργασία που διαφαίνεται από την πρώτη επαφή μαζί του!
Λεωνίδας Λόλας
*
Νέα Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) !
  Γενάρη 27, 2015
  Μας τάραξε η "κρίση" και μας σήκωσε! Είδε κι απόειδε ο κοσμάκης και τάραξε με τη σειρά του τους πολιτικούς τόσο πολύ, ώστε να ξαναέλθει η "αλλαγή" του 1981! Για τη συνέχεια δεν ξέρω, αλλά για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων... μου θύμισε τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981... (δεν τη μετράμε με τη μεζούρα).
  Αφού δεν μπόρεσε να πιάσει 180 ψήφους και να βγάλει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας η προηγούμενη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, προκήρυξε εκλογές για την 25η του Γενάρη 2015.
  Σ' αυτόν τον προεκλογικό χρόνο ενός μήνα δημιουργήθηκαν πολλά νέα κόμματα και συμμαχίες. Μεταπήδησαν και πολλοί πολιτικοί από το ένα κόμμα στο άλλο σαν τις ποδοσφαιρικές μεταγραφές!
   Αυτό, ιδιαίτερα, άνοιξε τα μάτια του κοσμάκη κι άλλαξε εκλογική συμπεριφορά. Ούτε στο πρώτο κόμμα έδωσε αυτοδυναμία ούτε την ίδια κυβέρνηση ψήφισε. Αντίθετα σκορπίστηκε σε σαράντα κύματα - συγγνώμη σαράντα κόμματα...
  Χτες, Δευτέρα 26 του Γενάρη 2015, ορκίστηκε ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, 40 ετών, ο μικρότερος σε όλη την Ευρώπη, αφού νίκησε στις εκλογές με ποσοστό 36,34% και πήρε 149 έδρες!
  Σήμερα ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αφού συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έλαβε 13 έδρες κι έγινε Υπουργός Εθνικής Άμυνας
  Η πρώτη αλλαγή που είδαμε ήταν στην ορκωμοσία όταν εννιά Υπουργοί - Υφυπουργοί - Αναπληρωτές της Κυβέρνησης έδωσαν το συνηθισμένο θρησκευτικό όρκο, ενώ ο Πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια!
  Καλό κουράγιο, δύναμη και επιτυχίες στη νέα Κυβέρνηση, μήπως και καταφέρει να μας βγάλει από την κρίση!
                                                                                         Λεωνίδας Λόλας
*
Εθνικές εκλογές 2015
 Γενάρη 26, 2015
  Εθνικές εκλογές προκηρύχτηκαν από το Δεκέμβρη του 2014 κι έγιναν στις 25 του Γενάρη 2015.
   Λόγω του χειμώνα, της κρίσης και της απογοήτευσης του λαού από τους πολιτικούς η αποχή στις εθνικές εκλογές ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών αν όχι η διπλάσια! 
    Στα Γρεβενά είχαμε 16 ψηφοδέλτια με υποψήφιους βουλευτές κι έλαβαν :  
Νέα Δημοκρατία (33,12%) : Κοψαχείλης Τιμολέων 3.491, Λιόλιος Χρήστος 1.988, Σδράλης Αθανάσιος 1.080,
ΠΑΣΟΚ (8,13%: Καραθάνου Κωνσταντία 163, Παλάντζας Λάμπρος 245, Ταταρίδης Κυριάκος 1.037
Σύριζα (31,48%) : Εταιρίδης Σοφοκλής 1.815, Κυριακίδου Χριστίνα 1.244, Μπγιάλας Χρήστος 2.423
Το ποτάμι (3,82%) : Γκόλτσιου Αμαλία 176, Στεργιόπουλος Ηρακλής 194
Χρυσή αυγή (5,83%): Θεοδώρου Γεωργία 130, Καραγιάννης Χρήστος 180, Τασούλας Δημήτριος 603
ΚΚΕ (6,75%) : Γαλάνης Δημήτριος 383, Κλεισιάρης Ιωάννης 278, Χάστας Αθανάσιος 387
Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,60%): Πετρόπουλος Εμμανουήλ 254
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (3,48%) : Γκαλογιάννης Νικόλαος 92, Κυραλέος Κίμων 166, Ψευτογκάς Δημήτριος του Αθανασίου (ο γιατρός από την Ανθρακιά) 383
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - ΜΑΡΣ (0,61%) : Βασιλόπουλος Χρήστος, Ζεμπίλης Ιωάννης, Μπουμπαρος Χρήστος, 
ΛΑ.Ο.Σ  (1%) : Ζάχος Χρήστος, Παπαδήμα Μελπομένη, Τσιτσέλης Ιωάννης, 
ΚΚΕ(μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ (0,12%) : Σουλιώτη Σοφία, 
Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά (0,39%): Γαϊτάνη Πασχαλιά, 
Ο.Κ.Δ.Ε (0,03%) : Στράντζαλη Μαγδαληνή,
Ε.Δ.Ε.Μ (0,22%) : Πόντας Απόστολος,
Τελεία (Απόστολος Γκλέτσος) (1,22%) : Κατσαούνου Ξανθή
Ένωση Κεντρώων (1,21%) : Κούφαλης Γεώργιος 
   Οι Αγιοθεοδωρίτες ψήφισαν κι έδωσαν τις ψήφους έτσι :
Σύριζα (77) : Εταιρίδης Σοφοκλής 14, Κυριακίδου Χριστίνα 21, Μπγιάλας Χρήστος 23,
Ν/Δ (69) : Κοψαχείλης Τιμολέων 38, Λιόλιος Χρήστος 18, Σδράλης Αθανάσιος 9,
ΠΑΣΟΚ (25) : Ταταρίδης 18,
Χρυσή αυγή 5, ΚΚΕ 6, Το ποτάμι 3, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - ΜΑΡΣ 7, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2
  Βουλευτής Γρεβενών εκλέχτηκε πάλι ο Τιμολέων Κοψαχείλης, κρατώντας τη μοναδική μονοεδρική περιφέρεια από τις εφτά για τη Νέα Δημοκρατία.
  Πανελλαδικά αποτελέσματα
Σύριζα : 36,34 %, έδρες 149,
Ν/Δ : 27,81 %, έδρες 76, 
Χρυσή Αυγή : 6,28%, έδρες 17,
Το ποτάμι : 6,05%, έδρες 17,
ΚΚΕ : 5,47 %, έδρες 15,
Ανεξάρτητοι Έλληνες : 4,75, έδρες 13,
ΠΑΣΟΚ : 4,68 %, έδρες 13
                                                                                                Λεωνίδας Λόλας
*
Ο καλός ποιμένας μας... Δαβίδ !
  Νοέμβρη 18, 2014
  Σήμερα επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά το νέο ποιμένα μας, το Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ. Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική και πηγαίναμε να πάρουμε την ευλογία του για πρώτη φορά μετά την ενθρόνισή του. 
  Ο Παπαχαρίσης από τους Αγίους Θεοδώρους, οι επίτροποι Γιάννης Παπανικολάου και Δημήτρης Κλεισιάρης, ο αρχιψάλτης Ανδρέας Βλάχος, ο Πρόεδρος του τοπικού δημοτικού διαμερίσματος Αγίων Θεοδώρων Αργύρης Κλεισιάρης με το σύμβουλο Στέργιο Ψευτογκά κι η αφεντιά μου... μαζί με τον Παπακώστα Βεντζιλή από την Ανθρακιά και τον ψάλτη του Νικόλαο Κοτσαλιάρη, βρεθήκαμε κατά τις δέκα το πρωί στη Μητρόπολη Γρεβενών. 
  Πολύς κόσμος περίμενε να δει το δεσπότη μας κι έτσι περιμέναμε στην ουρά. "Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας".
  Κατά τις έντεκα πήραμε σειρά και μπήκαμε.  
  Μας υποδέχτηκε με τέτοιο τρόπο κι απλότητα που μας κέρδισε αμέσως και "μας σκλάβωσε"! Μέχρι καρέκλες μετέφερε κι ο ίδιος για να καθίσουμε όλοι - μπουλούκι ολόκληρο είμαστε.
  Συστηθήκαμε, ψιλογνωριστήκαμε κι είπαμε αυτά που λεν όταν πρωτογνωρίζονται. 
  Μας άκουσε ευχάριστα κι η μικρή κουβεντούλα μας έγινε πολύ φιλική. Όπως ο πατέρας με τα παιδιά του κι ακόμα καλύτερα.
  Μας έδωσε τις συμβουλές, την ευλογία του κι ένα γλυκάκι σαν οικοδεσπότης που ήταν.
  Βγάλαμε φωτογραφίες, μείναμε όλοι ευχαριστημένοι κι αποχωρήσαμε "ευλογημένοι".
  Στο δρόμο συζητούσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις για το νέο ποιμένα μας.
  Καλωσόρισες, Δέσποτα! Καλωσήλθες, Δαβίδ! 
  Αν είσαι τόσο καλός κι ενεργητικός, όσο φιλικός κι επικοινωνιακός ήσουν σήμερα στην πρώτη μας συνάντηση, τα Γρεβενά είναι τυχερά για την επιλογή σου!
                                                                                             Λεωνίδας Λόλας
*
Η ενθρόνιση του ... Δαβίδ !
  Νοέμβρη 2, 2014
  Με κάθε θρησκευτική και πολιτική επισημότητα ενθρονίστηκε σήμερα, Κυριακή 2 του Νοέμβρη 2014, ο νέος επίσκοπος Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ Τζιουμάκας.
  Η ενθρόνιση έγινε με την παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, του επισκόπου Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου και πολλών άλλων επισκόπων και κληρικών.
  Τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, ο οποίος και προλόγισε στην πλατεία, ο Βουλευτής Γρεβενών, κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης  Γρεβενών κ. Ευάγγελος Σημανδράκος, ο πρώην δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, πολλοί άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και άλλων Υπηρεσιών, καθώς επίσης πολύς λαός των Γρεβενών από την περιοχή των Γρεβενών αλλά κι από όλη την Ελλάδα - ιδιαίτερα από τη Θεσσαλονίκη, όπου έμενε μέχρι χτες.
  Ο νέος Μητροπολίτης Γρεβενών έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από το νέο ποίμνιό του κι έδωσε την εντύπωση πως έγινε αμέσως αγαπητός σε όλους μας.
  Ο λαός τον υποδέχτηκε φωνάζοντας "άξιος! άξιος!" ενώ στο δρόμο για το μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας η μουσικοί έπαιζαν το "σκάρο", το "Ζιάκα" κι άλλα ντόπια κλαρινοτράγουδα. Το "σκάρο" έπαιξε μπροστά του ο πολύ καλός στη φλογέρα Χρήστος Κάλτσιος.
  Ένα πράγμα δε μου άρεσε και το λέω έστω κι αν δεν αρέσει στους υπεύθυνους φίλους μου: Γιατί να μην δείχνει ζωντανά την όλη εκδήλωση το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι; Δεν άξιζε; Ή δεν θα είχε θεαματικότητα;
  Καλώς μας ήρθες, Δέσποτα! Ευλογημένος να 'σαι, Δαβίδ !
                                                                                                     Λεωνίδας Λόλας
*
Τιμώντας τους ... ήρωες του σαράντα!

  Στο τέλος ο Πρόεδρος μοίρασε λουκουμάκι και πορτοκαλάδα.
  Οκτώβρη 28, 2014
  Με τις καιρικές συνθήκες του ... σαράντα, αλλά και πολλή ηρεμία τιμήσαμε σήμερα αυτούς που είπαν το "παρών" όταν η πατρίδα το χρειάστηκε.
  Με φόντο την οροσειρά της Πίνδου, μαζευτήκαμε μετά τον εκκλησιασμό στην πλατεία του χωριού. 
  Εκεί που άλλοτε οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων έλεγαν τα ποιήματά τους και τραγουδούσαν εμψυχωτικά τραγούδια για τους ήρωες του σαράντα ή τα σχετικά με τις βλέψεις του τότε "νεοκαίσαρα" φασίστα Μουσολίνι. 
  Ο π. Χαρίσιος Φουρλίγκας με τη βοήθεια των ψαλτών Ανδρέα Βλάχο και Γιάννη Μ. Λόλα έψαλαν το σχετικό τρισάγιο για τους νεκρούς του αγώνα.
Ο μπάρμπα Γιώργος Γραβάνης καταθέτει στεφάνι για την εθνική αντίσταση
  Άντρες κι ιδιαίτερα γέροι του χωριού παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο ο μπάρμπα Γιώργος Γραβάνης, παλιός αγωνιστής.

  Εκ μέρους του Δήμου κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος των Αγίων Θεοδώρων Αργύρης Κλεισιάρης.


  Πιο πολλές όμως ήταν οι γυναίκες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, έστω και με ομπρέλες, αφού ψιλόριχνε ένα παγωμένο πούσι (ανάμεσα στο χιόνι και τη βροχή).
  Και του χρόνου, χωριανοί!
                                                                                                  Λεωνίδας Λόλας
*
Τιμώντας τον ... Εθνομάρτυρα Αιμιλιανό
  Οκτώβρη 4, 2014
  Με μυστικότητα, θαρρείς, ξεκινήσαμε σήμερα πρωί πρωί να τιμήσουμε τον έναν και μόνον εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανό Λαζαρίδη.
Το ξύλινο γεφυράκι που οδηγεί στον τόπο του μαρτυρίου
  Δεν ξέρω πόσο καταλαβαίνει ο κόσμος - λαός κι εξουσία - τη θυσία του Εθνομάρτυρα, αλλά μιλάμε για πολύ κρύα πράματα. 
 Η μικρή βρυσούλα, στα χάλια της, τολμάει να ξεδιψάσει τους "αγριεμένους" προσκυνητές
  Το μόνο ενθαρρυντικό ήταν η παρουσία του τοποτηρητή δεσπότη Καστοριάς κ. Σεραφείμ.
  Μπράβο, στον άνθρωπο - ιεράρχη! 
  Τρέχει από χωριό σε χωριό κι από εκκλησάκι σε εκκλησάκι να λειτουργήσει ο ίδιος! Να αισθανθεί κοντά του τον ιεράρχη του το ποίμνιο αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει με τα "χαράτσια", τη φτώχεια και τους αποκεφαλισμούς των χριστιανών! 
   Δεν έχει όλος ο κόσμος υπολογιστή και face book για να ενημερωθεί για την εκδήλωση - μνημόσυνο του Αιμιλιανού, για το πότε θα γίνει κι αν θα γίνει.
  Εκείνο που ξέρουμε για κάθε χρόνο είναι πως, αν βρέχει, δε θα πάμε. 
  Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν έχει άσφαλτο (σιγουριά)! 
  Επιτρέπετε ένα τέτοιο μνημείο και να μην έχει ασφαλτόδρομο; Κι όμως δεν έχει! Ποιος να το φτιάξει; Αν έρθουν οι Τούρκοι ξανά, ίσως το φτιάξουν. Οι άρχοντές μας ... όχι!
  Ποιος βάζει το Ι.Χ. του σε καρόδρομο με λακκούβες;
  Πρωτοστάτησε, λοιπόν, στη θεία λειτουργία ο τοποτηρητής στη Μητρόπολη Γρεβενών, Δεσπότης Καστοριάς Σεραφείμ.
  Τα λόγια για τους μάρτυρες ήταν βάλσαμο στις ψυχές μας. Ψαλμωδία και λόγια γλυκά!
  Οι δυο παπά Γιώργηδες, Σαμαρίνας και Αγίου Γεωργίου, μας μετέφεραν σε μοναστηριακό περιβάλλον! Πίσω - ανάμεσα ο παπά Χαρίσης Φουρλίγκας της ενορίας μας.
  Το αντίδωρο περίσσιο, λόγω του μικρού εκκλησιάσματος. 
  Το σιτάρι - κόλλυβα απίθανο! Συγχαρητήρια, σ' αυτούς που το έφτιαξαν!
  Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν δεκαπέντε έως είκοσι ιερείς, ο υποδιοικητής του Στρατοπέδου κ. Γ. Μπίνης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Πέτρου κι ο κ. Κώστας Ζιώγας. 
  Από το χωριό πήγαμε μαζί με τον Πρόεδρο του τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίων Θεοδώρων Γρεβενών Αργύρη Κλεισιάρη και το Σύμβουλο Στέργιο Ψευτογκά. Παραβρέθηκε κι  ο ενοριακός ιερέας μας, π. Χαρίσιος Φουρλίγκας, κι ο π. Κωνσταντίνος Βεντζιλής της Ανθρακιάς
  Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας οι ιερείς με το Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ διάβασαν Τρισάγιο στο Κενοτάφιο.
  Ένα συναισθηματικό ρίγος πέρασε απ' όλους και φύγαμε συγκινημένοι, ψάλλοντας το "αιωνία η μνήμη" και τον Εθνικό μας Ύμνο..
  Ο Πρόεδρος του χωριού μας προσκάλεσε τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για πρωινό ρόφημα στο χωριό μας αλλ' εκείνος είπε πως δεν του το επέτρεπε το πρόγραμμά του και πως θα έρθει μια άλλη μέρα να τελέσει θεία λειτουργία στους Αγίους Θεοδώρους και να μας ευλογήσει. 
  Φυσικά, τον περιμένουμε με σεβασμό κι αγάπη.  
  Λίγοι σε τιμήσαμε, Αιμιλιανέ μου, αλλά το εννοούσαμε. 
  Αιωνία σας η μνήμη, Αιμιλιανέ Δεσπότη μου, Δημήτρη Διάκε μου και Θανάση μου!
                                                                                                    Λεωνίδας Λόλας
*
Εξ οικείων... άρχεστε 
  Σεπτέμβρη 27, 2014
  Με όρεξη, φαίνεται, ξεκίνησε ο νέος Πρόεδρος του Τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος των Αγίων Θεοδώρων, Αργύρης Κλεισιάρης, και μακάρι να έχει την ευκαιρία (άνωθεν κι... "ευρώθεν") να ασχοληθεί και να αφήσει πίσω του έργο αντάξιο!
  Περνώντας προχτές μπροστά από το Κοινοτικό Γραφείο - Ιατρείο τον είδα να "τα έχει ζώσει" και να καθαρίζει το δρόμο. Χώματα, χόρτα, σκουπίδια και άλλα ασχήμαιναν το χώρο. 

  -Γεια σου, κύριε Πρόεδρε, του είπα.
  -Γεια σου, δάσκαλε.
  -Τι βλέπω; Καθαριότητα;
  -Ε, ήθελε λίγο.
  -Καλά κάνεις, του είπα. Πρέπει να έχουμε "καθαρή τη φωλιά μας", για να μπορούμε να μιλάμε για τους άλλους. Άλλωστε δείχνεις το καλό παράδειγμα. 
  -Ό,τι μπορώ κάνω.

  -Κι αν χρειαστείς βοήθεια, σφύρα μου.
  -Εντάξει, ευχαριστώ, απάντησε.
  -Καλό βράδυ, κύριε Πρόεδρε!
  -Καλό βράδυ, δάσκαλε!
                                                                                            Λεωνίδας Λόλας
*
Παλιός και νέος Πρόεδρος 
  Αυγούστου 30, 2014
  Στις εφτά το απόγευμα και στο "Κοινοτικό Γραφείο" των Αγίων Θεοδώρων 
έδωσαν ραντεβού και συναντήθηκαν έγκαιρα ο παλιός Πρόεδρος του Τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίων Θεοδώρων κ. Γιαννούλας Αθανάσιος κι ο νεοεκλεγείς κ. Κλεισιάρης Αργύρης, για να παραδώσει ο πρώτος και να παραλάβει ο δεύτερος τα κλειδιά και τη σφραγίδα της τοπικής εξουσίας.
Ο παλιός Πρόεδρος απολογείται κι εύχεται καλή επιτυχία στο νέο 

Ο νέος Πρόεδρος ευχαριστεί κι εύχεται καλή ξεκούραση στον παλιό
  Ο κ. Γιαννούλας, με συγκινητικά λόγια, αποχαιρέτησε τους Αγιοθεοδωρίτες, και τους συνεργάτες του, απολογήθηκε - μη ικανοποιημένος - για το δύσκολο έργο του σε πέτρινα χρόνια, συγχάρηκε, συμβούλεψε κι ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο, κ. Κλεισιάρη Αργύρη, να έχει καλύτερη τύχη και να πετύχει όσα περισσότερα μπορεί για το καλό του χωριού.
  Στο τέλος χαιρετήθηκαν, φιλήθηκαν κι ο παλιός χάρισε στο νέο ένα στυλό για να βάλει πολλές και χρήσιμες υπογραφές!


  Μετά πήγαν μαζί και με άλλους φίλους και συνεργάτες του απελθόντος Προέδρου στο κατάστημα του κ. Νίκου Ζυγούρα, όπου ο κ. Γιαννούλας παρέθεσε ευχαριστήριο δείπνο.  Γρήγορα η σουβλιμάδα και το κρασί ή μπύρα έφεραν το κέφι στην ομήγυρη κι η ώρα πέρασε ευχάριστα με καλαμπούρια, πειράγματα και αστεία.
  Οι παραβρεθέντες ευχήθηκαν "καλή σύνταξη και ηρεμία" στον απελθόντα Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Γιαννούλα και "Καλό κουράγιο, δύναμη και επιτυχία" στο έργο του στο νέο Πρόεδρο κ. Αργύρη Κλεισιάρη.
  Ηρεμία και ενεργητικότητα, κύριοι πρόεδροι!
                                                                                                            Λεωνίδας Λόλας
*
Το "ύστατο χαίρε" 
στον Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιο (Φωτογραφίες)
  12 Ιουλίου 2014

  Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γρεβενών κυρού Σεργίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχίλλειου – Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.
  Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.   Επίσης παρέστησαν οι Μητροπολίτες, ως Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Κονίτσης κ. Ανδρέας, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Σισανίου κ. Παύλος, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Κοζάνης κ. Παύλος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Γλυφάδας κ. Παύλος.
  Δάκρυον συμπαθείας μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, τονίζοντας ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Σέργιος ήταν απλός, φιλακόλουθος και υπηρέτησε άξια την Μητρόπολη Γρεβενών επί 38 συναπτά έτη.
  Στη συνέχεια ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον κυρό Σέργιο ως αξιότατο Ποιμενάρχη, χαρισματικό και ικανότατο Ιεράρχη.
 »Η Εκκλησία δικαίως θρηνεί, αλλά οφείλεται μάλλον τιμή και ευγνωμοσύνη στον άοκνο, ταπεινό και ακαταπόνητο εργάτη του Θείου αμπελώνος», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος.

  romfea.gr
Του Αιμίλιου Πολυγένη
                                                 Λεωνίδας Λόλας
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γρεβενών 
Σέργιος (Σιγάλας)
  Ιουλίου 10, 2014 του Χρήστου Μίμη
Τριήμερο πένθος στα Γρεβενά - Το Σάββατο η κηδεία…
  Εκοιμήθη σήμερα (Πέμπτη 10 Ιουλίου) το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος, στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 24 Φεβρουαρίου έξω από την Λαμία.
  Από σήμερα έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στα Γρεβενά, ενώ η κηδεία του μακαριστού μητροπολίτη θα τελεστεί το Σάββατο το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην πόλη των Γρεβενών.
Τοποτηρητής ορίσθηκε ο Μητροπολίτης  Καστορίας κ. Σεραφείμ.
ΣΕΡΓΙΟΣ
Βιογραφικό: Ο Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος (Σιγάλας)
  Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1958. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3 Μαρτίου 1955 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1959. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στο Ελληνικό Στρατό (1957-1958) και ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1968-1976). Επίσης διακόνησε από τις θέσεως του Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης (1974-1976) και στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ.
  Εξελέγη Μητροπολίτης Γρεβενών στις 13 Αυγούστου 1976. Ασχολήθηκε με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κηρυκτικό έργο. Επιμελήθηκε της καταγραφής των κωδικών της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, φρόντισε για την φύλαξη των χειρογράφων και κειμηλίων της Μονής. Συνέγραψε και εξέδωσε Ιερές Ακολουθίες τοπικών Αγίων, την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και της Ιεράς Μονής Ζάβορδας.
ΣΕΡΓΙΟΣ 3
Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2011, υποδέχθηκε στα Γρεβενά τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Στις 24 Φεβρουαρίου 2014, τραυματίζεται σε τροχαίο.
 Βιβλιογραφία 
  Ερμηνείαι ευσεβείς περί μιμήσεως Χριστού, εκδ. Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, 1990, ISBN 9780003153576
  Ιερά Μονή του Οσίου Νικάνορος (Ζάβορδας) και το κειμηλιοφυλάκιον αυτής, Έκδοση Ιεράς Μονής Θείας Μεταμορφώσεως Ζάβορδας, Γρεβενά 1991
Στο βωμό της ελευθερίας, [χ.ό], Γρεβενά 1991
  Η Εκκλησία των Γρεβενών : τοπωνυμία – ίδρυσις – διατελέσαντες αρχιερείς, [χ.ό.], Γρεβενά 1991
  Κώδικας αλληλογραφίας του Μητροπολίτου Γρεβενών Κλήμεντος (1888-1896) : μετά παραρτήματος διαθηκών (1893-1896) : και πρακτικών του εκκλ. δικαστηρίου (1889-1896) : συμβολή στην τοπική ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και της περιοχής Γρεβενών, Εκδ. Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, Γρεβενά 2004
  Κώδικας αλληλογραφίας του Μητροπολίτου Γρεβενών Κυρίλλου (1874-1888) : τα πρακτικά της Δημογεροντίας και του Πνευματικού Δικαστηρίου (1882-1888) : συμβολή στην τοπική ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και της περιοχής Γρεβενών, Εκδ. Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, Γρεβενά 2004.
  Διαθήκες ιδιωτών και πρακτικά του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου και της Δημογεροντίας : επί Μητροπολιτών Γρεβενών Δωροθέου (1896-1901) και Αθαθαγγέλου (1901-1910) : συμβολή στην τοπική ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και της περιοχής Γρεβενών, εκδ. Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, Γρεβενά 2005
  Μια άγνωστη πτυχή της νεότερης ιστορίας της Ιεράς Μονής Ζάβορδας : η ληστεία του 1923, Έκδ. Ιερά Μητροπόλεως Γρεβενών, Γρεβενά 2006
  Αιμιλιανός ο εθνομάρτυς Μητροπολίτης Γρεβενών (1877-1911) : συμβολή στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και της περιοχής Γρεβενών, εκδ. Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών, Γρεβενά 2008
 (Από το) Star-fm.gr με πληροφορίες από την el.wikipedia.org
                                                            Λεωνίδας Λόλας
Τι ψήφισαν οι Αγιοθεοδωρίτες ;
  25 του Μάη 2014
  Την πρώτη Κυριακή των εκλογών οι Αγιοθεοδωρίτες ψήφισαν :
  Α) Για το Δήμο Γρεβενών :
  Γεώργιος Δασταμάνης - 108, Δημοσθένης Κουπτσίδης - 117 και Παναγιώτα Ντάγκα - 3.
  Δήμαρχος εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο κ. Γεώργιος Δασταμάνης
  Β) Για το Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίων Θεοδώρων :
  Γραβάνης Αθανάσιος (Ανθρακιά) - 5Γραβάνης Στέργιος - 35, Ζυγούρας Νικόλαος - 69, Ιωάννου Αθανασία (Ανθρακιά) - 0, Κλεισιάρης Αργύρης - 54, Λιάκου - Ζυγούρα Χρυσούλα - 2, Τσολάκης Γεώργιος - 12 και Ψευτογκάς Στέργιος - 35
  Πρόεδρος εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο κ. Αργύρης Κλεισιάρης
  Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών οι Αγιοθεοδωρίτες ψήφισαν:
    Α) Για την Ευρωβουλή:
   Νέα Δημοκρατία - 56, ΣΥΡΙΖΑ - 37, Ελιά - 26, Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες - 25, Το ποτάμι -13, Χρυσή Αυγή - 12, ΚΚΕ - 7, ΔΗΜΑΡ - 4, ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 4, Λευκά - 3, Άκυρο - 1, και 4 διάφορα
    Β) Περιφερειακές εκλογές:
   Δακής Γεώργιος - 90, Καρυπίδης Θεόδωρος - 90, Λευκά - 7, Άκυρα 5
  Περιφερειάρχης εξελέγη τη δεύτερη Κυριακή ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης και Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών ο κ. Ευάγγελος Σημανδράκος.
                                                                                    Λεωνίδας Λόλας
Συγχαρητήρια, κύριε Περιφερειάρχη !
  25 του Μάη 2014
Θεόδωρος Καρυπίδης
  Νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας (έδρα Κοζάνη) εκλέχτηκε ο κύριος Θεόδωρος Καρυπίδης με ποσοστό 56,69%.
  Ο κ. Καρυπίδης υπερψηφίστηκε στους 3 νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, της Καστοριάς , Φλώρινας και Κοζάνης - στο νομό Γρεβενών υπερψηφίστηκε ο νυν Περιφερειάρχης κ. Γεώργιος Δακής και έλαβε ποσοστό 43,31%.
   Συγχαρητήρια, κύριε Περιφερειάρχη !
  Πολλά ελπίζουν από την εκλογή σου οι Δυτικομακεδόνες.
***
Ευάγγελος Σημανδράκος
Συγχαρητήρια, κύριε Αντιπεριφερειάρχη!
  Με τον ίδιο παραπάνω συνδυασμό εκλέχτηκε σαν αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών ο κύριος Ευάγγελος Σημανδράκος, γεωπόνος, γεννημένος στην Εράτυρα Κοζάνης, κάτοικος Κοζάνης κι ο πατέρας του κατάγεται από την Ανθρακιά Γρεβενών.
  Συγχαρητήρια, Βαγγέλη Σημανδράκο!
  Περιμένουν πάρα πολλά από σένα τα Γρεβενά και το Δημοτικό Διαμέρισμα των Αγίων Θεοδώρων.
                         Λεωνίδας Λόλας
Νέος Δήμαρχος Δεσκάτης !
  25 του Μάη 2014
  Νέος Δήμαρχος Δεσκάτης με ανατροπή διαφοράς εννιά μονάδων!
  Ο νέος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καραστέργιος του Θωμά εκλέχτηκε τη δεύτερη Κυριακή   με ποσοστό 53,36%, ενώ ο αντίπαλός του Χρήστος Μπλιάγιας του Αθανασίου έλαβε ποσοστό 46,64%.
  Στον πρώτο γύρο της 18ης Μαΐου ο κ. Καραστέργιος είχε λάβει 29,66, ενώ ο κ. Μπλιάγιας 38,64%.
  Συγχαρητήρια, κύριε Καραστέργιο!
  Η Δεσκάτη σας περιμένει.
                                                       Λεωνίδας Λόλας
Συγχαρητήρια, κύριε Δήμαρχε !
  19 του Μάη 2014
  Νέος Δήμαρχος Γρεβενών εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο κύριος Γιώργος Δασταμάνης με ποσοστό 50,60%, συνταξιούχος γιατρός ακτινολόγος. 
  Ο κύριος Δημοσθένης Κουπτσίδης έλαβε το 43,01%, ενώ η κυρία Παναγιώτα Ντάγκα το 6,39%.
  Συγχαρητήρια, κύριε Δήμαρχε! Είθε επί της θητείας σου ν΄ανεβούν τα Γρεβενά με πρώτη και καλύτερη τη ζωή των Γρεβενιωτών!
   Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τον προεκλογικό αγώνα του κ. Δασταμάνη. 
Αριστερά του είναι ο νέος Πρόεδρος Αγίων Θεοδώρων κ. Αργύρης Κλεισιάρης και δεξιά του το νέο μέλος του τοπικού Δ.Δ. ο κ. Στέργιος Ψευτογκάς.
                                                                                             Λεωνίδας Λόλας
Από την επίσκεψη του  κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη!
  8 του Μάη 2014
  Ο υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, επισκέφτηκε το χωριό μας, σήμερα, και ανέπτυξε τόσο το έργο του στο Δήμο Γρεβενών κατά τη θητεία του ως Δήμαρχος Γρεβενών όσο και το τι μπορεί να προσφέρει από δω και πέρα.
  Ο κ. Δήμαρχος συνοδευόταν από πολλούς νυν και υποψηφίους αντιδημάρχους και συμβούλους ώστε να γεμίσει το καφενείο του Νίκου Ζυγούρα. 
Υποψήφιοι: Στέργιος Γραβάνης, Αθανάσιος Γραβάνης (Ανθρακιά), Νικόλαος Ζυγούρας,
Δημοσθένης Κουπτσίδης (Δήμαρχος),
Αθανάσιος Γιαννούλας (απερχόμενος Πρόεδρος) και Χρύσα Λιάκου - Ζυγούρα (Κων/νου)
  Μαζί του κάθισαν κι οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίων Θεοδώρων.
  Μετά την παρουσίασή του έγινε και συζήτηση πάνω σε θέματα που του πρόβαλαν κάτοικοι του χωριού μας. 
Από την επίσκεψη του  κ. Γιώργου Καλαμάρα!
  8 του Μάη 2014
  Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Γεώργιος Καλαμάρας, του συνδυασμού "Ελπίδα", που κατέβασε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου, μας επισκέφτηκε σήμερα το βράδυ
και μας ανέπτυξε το πρόγραμμα και τις ικανότητες του συνδυασμού "Ελπίδα" της Περιφέρειας.
Από την επίσκεψη του  κ. Ευαγγέλου Σημανδράκου!
  8 του Μάη 2014
  Ο υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαϊορδανίδη, κ. Σημανδράκος Ευάγγελος μας επισκέφτηκε για να παρουσιάσει τα σχέδια του συνδυασμού τους "Αρχή... Ζουμε Μαζί".
  Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στην Εράτυρα Κοζάνης κι ο πατέρας του Αλέξανδρος κατάγεται από την Ανθρακιά Γρεβενών.
Από την επίσκεψη του  κ. Ιωάννη Γιάτσιου!
  6 του Μάη 2014  
  Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Ιωάννης Γιάτσιος, του συνδυασμού "Συμμαχία των πολιτών", που κατέβασε ο νυν και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δακής, μας επισκέφτηκε και μας ενημέρωσε για τη συμμετοχή του και την υποψηφιότητά του στο παραπάνω ψηφοδέλτιο. 
  Επειδή δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την επίσκεψή του, σας παρουσιάζω τη φωτογραφία από την κάρτα του (διαδίκτυο) 
Από την επίσκεψη του  κ. Γιώργου Δασταμάνη!
  4 του Μάη 2014
  Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης μας επισκέφτηκε δυο φορές και μας εξήγησε με δικά του λόγια γιατί πρέπει να τον εκλέξουμε Δήμαρχο Γρεβενών. 
Από την πρώτη επίσκεψη γνωριμίας με τους Αγιοθεοδωρίτες 
Ο Γιώργος Δασταμάνης κατά την ομιλία του στη δεύτερη επίσκεψη

Ο Γιώργος Δασταμάνης στους Αγίους Θεοδώρους

Οι τρεις υποψήφιοι σύμβουλοι του Τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος  των Αγίων Θεοδώρων: Στέργιος Ψευτογκάς, Αργύρης Κλεισιάρης και Γιώργος Τσολάκης

  Μαζί του ήταν αρκετοί υποψήφιοι σύμβουλοί του καθώς κι οι παραπάνω υποψήφιοι σύμβουλοι του Τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος των Αγίων Θεοδώρων.
  Καλή επιτυχία!                                                                             Λεωνίδας Ι. Λόλας
Οι εκλογικοί συνδυασμοί του 2014 !
  28 Απρίλη 2014
  Κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών των 3 υποψηφίων δημάρχων Γρεβενών με τους υποψήφιους συμβούλους. Τα ονόματά τους και της φωτογραφίες αντέγραψα από τις αναρτήσεις γρεβενιώτικων ιστοτόπων. 
  Τα ψηφοδέλτια είναι :
Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του νυν δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη  
«Μαζί Συνεχίζουμε»
Απριλίου 28, 2014 (Χρήστος Μίμης)

Πλήρες ψηφοδέλτιο με 241 υποψηφίους
Το βράδυ της Κυριακής (27/04) ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης και εκ νέου υποψήφιος για τον ίδιο θώκο, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, κατέθεσε στο Πρωτοδικείου Γρεβενών την αίτηση του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ», για να συμμετάσχει στις ερχόμενες εκλογές.
Δείτε όλους τους υποψηφίους στο πλήρες ψηφοδέλτιο με
241 υποψηφίους:
ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΒΔΕΛΛΑΣ
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Αβδέλλας)
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Αβδέλλας)
ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Αβδέλλας) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
ΚΩΤΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Αγ. Κοσμά)
ΜΗΤΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ,  Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Αγ. Κοσμά)
ΣΤΟΥΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Αγ. Κοσμά) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΕΝΤΖΙΟΥ
ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Βεντζίου)
ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Βεντζίου)
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Βεντζίου)
ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Βεντζίου) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΟΡΓΙΑΝΗΣ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γόργιανης)
ΝΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ , Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γόργιανης)
ΤΣΙΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ , Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γόργιανης) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΒΑΪΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΒΛΑΧΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,  Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ – ΚΑΦΑΣΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΓΚΟΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΓΟΥΣΙΟΣ ΒΑΪΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΝΗ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΔΗΜΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΖΙΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΚΑΤΣΑΠΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΚΑΨΗ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΝΙΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΚΟΡΑΒΟΣ ΒΑΪΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (ΣΤΗΒ) ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ, Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΛΙΟΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΜΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΜΕΝΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΜΙΜΗΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΜΙΧΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΜΠΑΓΚΑΒΟΥ ΛΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΜΠΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΜΠΑΝΤΟΪΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΜΠΛΑΖΟΜΥΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΜΠΟΥΡΕΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΝΑΣΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ (ΜΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΝΑΣΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΠΑΛΑΣΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΠΕΡΤΖΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ) ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΝΗ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΠΕΤΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΠΕΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΣΒΩΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΤΣΙΡΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Γρεβενών)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΟΤΣΙΚΟΥ
ΒΕΡΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Δοτσικού)
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Δοτσικού)
ΤΣΟΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Δοτσικού) 
EΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΩΤΩΝ
ΓΙΑΓΚΟΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Ηρακλεωτών)
ΔΑΡΑ-ΠΛΙΑΚΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Ηρακλεωτών)
ΠΑΡΑΣΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Ηρακλεωτών)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Θ. ΖΙΑΚΑ
ΓΚΟΥΓΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Θεοδ. Ζιάκα)
ΚΥΡΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Θεοδ. Ζιάκα)
ΡΑΜΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Θεοδ. Ζιάκα) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΥΡΙΟΥ
ΔΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Μεσολουρίου)
ΛΑΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Μεσολουρίου)
ΣΤΕΡΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Μεσολουρίου) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Περιβολίου)
ΜΠΑΤΑΚΟΪΑΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Περιβολίου)
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ – ΜΩΡΑΪΤΗ  ΕΥΘΑΛΙΑ (ΕΠΗ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Περιβολίου) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΥΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ,Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Σαμαρίνας)
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Σαμαρίνας)
ΤΣΙΟΥΤΣΙΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Σαμαρίνας) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΜΙΞΗΣ
ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Σμίξης)
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Σμίξης)
ΡΟΥΜΠΑΖΑΝΗΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Σμίξης) 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ
ΝΤΑΓΚΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Φιλιππαίων)
ΠΑΛΑΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Φιλιππαίων)
ΣΧΟΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Υποψ.Δημ. Συμβ. (Εκλ. Περιφ. Φιλιππαίων) 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΖΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΑΝΟΥ
ΚΟΛΕΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΜΑΚΡΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΑΜΠΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ-ΣΑΒΒΙΔΗ ΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
ΤΣΙΟΤΙΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ
ΤΣΙΟΥΜΕΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΑΓΙΑ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΒΔΕΛΛΑΣ
ΓΚΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΖΩΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΜΠΑΡΚΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΟΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΒΛΑΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Ανθρακιά)
ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΖΥΓΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΛΙΑΚΟΥ ΧΡΥΣΩ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΗΔΟΝΙΩΝ
ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΜΠΡΟΖΟΥ ΜΕΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΩΝ
ΔΗΛΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΔΡΟΒΑΤΖΗΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΛΙΑΚΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΤΣΙΑΡΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
ΔΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ
ΜΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΥΛΛΙΟΥ
ΣΚΟΔΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΤΣΙΚΟΥ
ΤΣΙΟΥΜΠΕΡΗ ΜΕΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
ΤΣΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΣΕΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΤΖΑΜΕΧΤΑΡΟΓΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΞΑΡΧΟΥ
ΔΕΛΗΖΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΧΑΝΤΕ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΙΑΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΣΒΑΤΚΟΒΣΚΙ ΖΜΠΙΓΚΝΙΕΒ ΤΟΥ ΡΟΜΟΥΑΛΝΤ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ
ΝΤΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΡΟΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
ΚΟΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟΧΙΟΥ
ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΝΤΙΝΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΕΤΑΙΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΤΑΓΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΗΠΟΥΡΕΙΟΥ
ΓΚΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΥΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΙΒΩΤΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΚΑΪΤΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΛΗΜΑΤΑΚΙΟΥ
ΓΚΕΚΑΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΝΙΔΗΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΠΠΑ ΑΓΛΑΪΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
ΚΛΟΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΑΤΙΟΥ
ΚΟΖΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΥΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΒΑΣΙΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΡΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ
ΚΩΣΤΟΥΛΗ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΣΤΑΜΟΥ ΘΩΜΑΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΡΑΚΑΛΗΣ
ΜΠΟΥΚΛΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΝΤΑΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΣ
ΔΑΔΑΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΑΝΑΙΩΝ
ΒΑΪΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΡΗΝΙΟΥ
ΒΑΖΑΚΑ ΘΩΜΑΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
ΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΡΟΥ
ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΛΟΛΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΛΟΥΡΙΟΥ
ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΙΑΣ
ΓΙΑΓΚΟΖΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΔΡΟΒΑΤΖΗΚΑ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΛΙΒΑΔΟΥ
ΚΙΤΣΙΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΧΙΤΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΙΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΣΙΝΗΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΤΖΑΤΙΣΟΓΛΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ
ΤΕΡΖΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΒΑΪΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ
ΠΑΤΣΑΡΙΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΤΣΑΡΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΝΤΑΜΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΣΚΡΕΚΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΖΗΚΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΛΟΥΔΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ-ΣΤΕΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΗΓΑΔΙΤΣΑΣ
ΜΑΤΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΟΥ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ
ΔΗΠΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΝΤΙΝΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΙΣΠΟΓΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΤΕΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ
ΚΟΤΕΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΟΡΟΥ
ΚΟΤΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
ΚΟΤΤΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΛΩΡΩΝ
ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΑΟΥ
ΜΟΥΣΑΣ ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΙΑΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΤΣΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ
ΖΙΑΓΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΛΙΟΥΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΤΑΜΠΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΣΑΓΚΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΑΚΗΝΑΣ
ΖΑΡΔΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
ΜΠΑΛΑΦΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
ΜΠΟΥΚΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΤΑΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΤΑΡΑ
ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΡΙΓΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΜΙΞΗΣ
ΓΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΖΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΒΙΟΡΕΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 
ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΠΗΛΑΙΟΥ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΙΟΥΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΔΕΝΔΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΛΑΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΣΙΑΒΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ
ΝΤΕΜΚΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΤΣΙΑΛΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΜΠΟΥΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
ΧΑΤΖΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ  
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΩΜΟΥ
ΒΛΑΜΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΕΛΛΙΟΥ
ΒΑΖΟΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΓΚΕΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΤΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΡΟΥΜΠΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ
ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΓΡΕΒΕΝΑ, 27/04/2014
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ


Εκλογές Δήμου Γρεβενών: Κατάθεση συνδυασμού
«Γρεβενά Συμμετέχω Ενεργά»
Απριλίου 28, 2014 (Χρήστος Μίμης)

Κατατέθηκαν κι από τον υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη, το βράδυ της Κυριακής (27/04), στο Πρωτοδικείο Γρεβενών, τα ονόματα των υποψηφίων του Συνδυασμού «Γρεβενά Συμμετέχω Ενεργά», παρουσία υποψηφίων συμβούλων, για τις εκλογές της 18ης Μαΐου:
ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Εκλογική Περιφέρεια Αβδέλλας
ΜΠΑΖΟΥΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Αβδέλλας)
ΜΠΡΑΖΙΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Αβδέλλας)
ΤΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Αβδέλλας)
Εκλογική Περιφέρεια Αγίου Κοσμά
ΛΙΟΥΜΠΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Αγίου Κοσμά)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Αγίου Κοσμά)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Αγίου Κοσμά)
Εκλογική Περιφέρεια Βεντζίου
ΓΚΟΤΖΑΜΠΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Βεντζίου)
ΛΕΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Βεντζίου)
ΤΖΙΑΧΑΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Βεντζίου)
Εκλογική Περιφέρεια Γόργιανης
ΠΟΡΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γόργιανης)
ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γόργιανης)
ΤΣΙΑΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γόργιανης)
Εκλογική Περιφέρεια Γρεβενών
ΑΔΑΜΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΒΕΚΙΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΔΡΟΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΘΕΟΔΩΡΟΥ- ΣΤΟΚΑ ΕΥΤΑΛΙΑ (ΘΑΛΕΙΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΚΑΛΤΣΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ (ΑΛΚΗΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΚΑΤΣΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΚΕΦΑΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΛΙΟΛΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΜΠΟΓΚΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΕΥΘΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΝΤΙΓΚΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΠΑΣΧΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΠΕΤΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΡΑΠΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΣΠΑΝΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΑΧΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΖΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΖΙΟΥΦΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΖΟΥΒΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΟΖΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΣΙΟΤΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΣΙΟΤΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΤΣΙΡΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
ΧΑΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Γρεβενών)
Εκλογική Περιφέρεια Δοτσικού
ΒΕΡΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Δοτσικού)
ΓΙΑΝΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Δοτσικού)
Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλεωτών
ΒΛΑΧΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Ηρακλεωτών)
ΔΑΥΪΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Ηρακλεωτών)
ΚΟΥΛΕΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Ηρακλεωτών)
Εκλογική Περιφέρεια Θεοδώρου Ζιάκα
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεοδώρου Ζιάκα)
ΡΑΠΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεοδώρου Ζιάκα)
ΤΣΑΚΣΤΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεοδώρου Ζιάκα)
Εκλογική Περιφέρεια Μεσολουρίου
ΓΚΟΥΛΕΤΣΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Μεσολουρίου)
ΚΙΟΥΛΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Μεσολουρίου)
ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Μεσολουρίου)
Εκλογική Περιφέρεια Περιβολίου
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (ΤΕΓΟΣ) ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Περιβολίου)
ΣΑΪΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Περιβολίου)
Εκλογική Περιφέρεια Σαμαρίνας
ΚΙΑΚΑΣ ΖΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Σαμαρίνας)
ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Σαμαρίνας)
ΤΑΜΠΟΥΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Σαμαρίνας)
Εκλογική Περιφέρεια Σμίξης
ΜΟΥΖΑΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Σμίξης)
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Σμίξης)
ΣΤΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Σμίξης)
Εκλογική Περιφέρεια Φιλιππαίων
ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππαίων)
ΝΤΑΓΚΟΥΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππαίων)
Δημοτική Κοινότητα Γρεβενών
ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΑΡΜΠΑΡΑ- ΨΕΥΤΟΓΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΓΙΩΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ
ΔΑΥΙΔΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΤΣΙΑΩΝΗ – ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΡΓΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΤΡΑΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Τοπική Κοινότητα Αβδέλλας
ΛΥΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΖΙΑΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ
ΚΩΣΤΑΡΕΛΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΕΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Τοπική Κοινότητα Αγίου Κοσμά
ΚΟΥΤΣΟΤΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Τοπική Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων
ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Ανθρακιά)
ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Αλατόπετρας
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλέων
ΒΑΚΟΦΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΙΟΥΡΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΛΙΑΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Αναβρυτών
ΚΟΛΟΘΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΛΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Τοπική Κοινότητα Βατολάκκου
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ
Τοπική Κοινότητα Δασυλλίου
ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Δοτσικού
ΓΙΩΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΑΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τοπική Κοινότητα Ελάτου
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ
Τοπική Κοινότητα Ελευθέρου
ΝΤΟΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
ΤΣΙΠΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
Τοπική Κοινότητα Εξάρχου
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΩΡΑ
Τοπική Κοινότητα Ζάκα
ΚΑΚΑΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΤΖΩΡΤΖΗΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ ΕΡΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ
Τοπική Κοινότητα Καληράχης
ΒΟΥΖΑ – ΚΥΡΑΤΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΣΙΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
Τοπική Κοινότητα Καλλονής
ΒΟΒΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Τοπική Κοινότητα Καλοχίου
ΚΑΣΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κέντρου
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΕΣΤΩΡ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
ΤΟΥΜΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
Τοπική Κοινότητα Κηπουρείου
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κιβωτού
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κνίδης
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κοκκινιάς
ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κοσματίου
ΚΑΤΣΟΥΓΙΑΝΝΗ ΒΑΪΑ ΤΟΥ ΖΗΣΗ
ΠΡΙΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κρανέας
ΓΚΙΟΥΖΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΖΕΡΒΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΜΠΑΚΟΪΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΧΡΥΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Τοπική Κοινότητα Κυδωνιών
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ
ΣΤΑΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου
ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
Τοπική Κοινότητα Κυρακαλής
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Λάβδας
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΤΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μαυραναίων
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Σειρηνίου
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΝΟΥΤΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΣΑΠΑΛΙΑΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μεγάρου
ΛΙΟΥΖΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΜΗΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΣΙΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μεσολουρίου
ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
Τοπική Κοινότητα Μηλέας
ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΕΛΗΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μικρολιβάδου
ΝΙΑΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μοναχιτίου
ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΝΤΟΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης
ΚΙΖΗΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΙΤΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
ΤΣΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
Τοπική Κοινότητα Οροπεδίου
ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου
ΖΙΩΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πανοράματος
ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΑΠΑΞΑΝΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ
Τοπική Κοινότητα Περιβολίου
ΝΤΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΣΟΥΜΠΕΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πηγαδίτσης
ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πολυδένδρου
ΓΚΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
ΤΖΗΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πολυνερίου
ΚΥΡΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
ΜΗΤΣΙΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Ποντινής
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΕΓΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ
Τοπική Κοινότητα Προσβόρρου
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πυλωρών
ΤΟΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ
Τοπική Κοινότητα Ροδιάς
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΤΣΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Σαμαρίνας
ΑΒΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ
ΓΕΡΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΥΓΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΜΠΟΥΡΝΕΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
Τοπική Κοινότητα Σαρακήνας
ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΒΑΪΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΖΑΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Σιταρά
ΡΙΓΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Σμίξης
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΝΟΥΣΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ ΠΟΠΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Τοπική Κοινότητα Σπηλαίου
ΒΑΒΡΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΕΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Συνδένδρου
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΑΠΑΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Ταξιάρχου
ΚΛΩΝΑΡΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Τρικώμου
ΜΟΤΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τοπική Κοινότητα Φελλίου
ΚΟΥΤΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Φιλιππαίων
ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΡΕΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 ΓΡΕΒΕΝΑ 27/4/2014
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ

Εκλογές Δήμου Γρεβενών: Το ψηφοδέλτιο της
«Λαϊκής Συσπείρωσης»
με υποψήφια δήμαρχο την Παναγιώτα Ντάγκα
Απριλίου 28, 2014 (Χρήστος Μίμης)
   Κατατέθηκε την Κυριακή 27 Απρίλη στο Πρωτοδικείο Γρεβενών, το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Γρεβενών» για τις Δημοτικές εκλογές της 18ης Μάη.
Το ψηφοδέλτιο στελεχώνεται από εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, νέους, που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται.
Το σύνολο των υποψηφίων δίνει αυτήν την πολιτική μάχη με τη σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια που αρμόζει σε αγωνιστές και την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί, σαν μία γροθιά θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα, οργανώνοντας και στηρίζοντας κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική.
Ντάγκα Παναγιώτα του Χρήστου 
Υποψήφια Δήμαρχος Γρεβενών
Εκλογική Περιφέρεια ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
1. Δημάδης Ελευθέριος του Νικολάου
2. Καρανάσιος Γεώργιος του Βασιλείου 
Εκλογική Περιφέρεια ΒΕΝΤΖΙΟΥ
1. Καλαϊτζίδης Ευστράτιος του Ιορδάνη
2. Καραγιάννης Ιωάννης του Γεωργίου
3. Τσώλης Θεοφάνης του Κωνσταντίνου
4. Χαστάς Αθανάσιος του Κωνσταντίνου 
Εκλογική Περιφέρεια ΓΟΡΓΙΑΝΗΣ
1. Τσιρίκας Βασίλειος του Αθανασίου
Εκλογική Περιφέρεια  ΓΡΕΒΕΝΩΝ
 Αβραμίδης Θεμιστοκλής του Δημητρίου
 Δημητριάδης Βλαδίμηρος του Παγκρατίου
 Ζώτος Δημήτριος του Ευαγγέλου
 Καραλιόλιος Αργύριος του Γεωργίου
 Καραπούλιος Πούλιος του Ευθυμίου
 Κλεισιάρης Ιωάννης του Νικολάου
 Κόκκινος Δημήτριος  του Γεωργίου
 Κολέτσος Γεώργιος του Δημητρίου
 Λέτσιος Νικόλαος του Κωνσταντίνου
Λιάμπας Στέργιος του Ανδρέα
Μπαχτσεβάνου-Κοζόνη Χρυσή (Χρύσα) του Αθανασίου
Μπουμπούκα Γεωργία του Γρηγορίου
Νάστου–Νικολοπούλου Παρασκευούλα του Κωνσταντίνου
Νούσια Μαίρη του Αθανασίου
Παλιούρα Αλεξία του Νικήτα
Ρότσικας Ηλίας του Κοσμά
Σαρόγλου Ιωάννης του Θωμά
Σιδηροπούλου Δέσποινα του Χρήστου
Εκλογική Περιφέρεια  ΔΟΤΣΙΚΟΥ
1. Καρπούζα Ζωή του Βασιλείου
Εκλογική Περιφέρεια ΗΡΑΚΛΕΩΤΩΝ
1. Ανθιμίδης Χαράλαμπος του Ιορδάνη
2. Τσιόϊκας Χαράλαμπος του Αθανασίου
3. Φίλιου Ευαγγελή του Αθανασίου
Εκλογική Περιφέρεια ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΙΑΚΑ
1. Καραγιάννης Θεόδωρος του Γεωργίου
2. Παύλου Κωνσταντίνος του Γεωργίου
3. Λόλα – Δίπλα Βασιλική του Χρήστου
Εκλογική Περιφέρεια ΜΕΣΟΛΟΥΡΙΟΥ
1. Παπαθωμά Καλλιόπη του Κωνσταντίνου
Εκλογική Περιφέρεια  ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
1. Παπαθεοδώρου Μαρία (Μαρίζα) του Παναγιώτη
2. Καρανικόλα Μαρία του Γεωργίου 
Εκλογική Περιφέρεια ΣΜΙΞΗΣ
1. Λεβέντης Ιωάννης του Αθανασίου 
Εκλογική Περιφέρεια ΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ
1. Νταγκούμας Βασίλειος του Αποστόλου 
Δημοτική Κοινότητα ΓΡΕΒΕΝΩΝ
1. Καραγιάννης Βασίλειος του Ανδρέα
2. Καράτζιου Λιούμπα του Λάμπρου
3. Λιάκος Ιωάννης του Βασιλείου
4. Μίχου Λόλα του Αγησίλαου
5. Μπαρμπαγιάννης Ελευθέριος του Δημητρίου
6. Μπουγάς Ευάγγελος του Γρηγορίου
7. Τζάλλα Ευανθία του Βασιλείου
8. Φωτίου Σπυρίδων του Ιωάννη 
Τοπική Κοινότητα ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ
1. Κυριακίδου-Χατζηβασιλειάδου Φρειδερίκη (Νίκη) του ΙΣΑΑΚ
2. Γερίκογλου Θεόδωρος του Παντελή 
Τοπική Κοινότητα ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
1. Ζιώγας Χρήστος  του Ιωάννη (Ανθρακιά)
Τοπική Κοινότητα ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑΣ
1. Μήτσαλος Στέργιος του Παύλου 
Τοπική Κοινότητα  ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝ
1. Δεινόπαπας Νικόλαος του Αθανασίου
2. Καραμήτρος Μιχαήλ του Κωνσταντίνου
3. Παπαλιούρας Ιωάννης του Αρη
4. Σίνης Χρήστος του Αχιλλέα
Τοπική Κοινότητα  ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
1. Γαβρίδης Σταύρος του Ιωάννη
Τοπική Κοινότητα ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ
1. Αγγελίδης Κυριάκος του Παύλου
Τοπική Κοινότητα ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ
1. Μηνασίδης Ιωάννης  του Γεωργίου
2. Μηνασίδης Ναπολέων  του Στυλιανού
Τοπική Κοινότητα  ΖΙΑΚΑ
1. Κούβαρος Γιάννης του Γεωργίου
2. Κύρκος Χρήστος του Κωνσταντίνου
Τοπική Κοινότητα  ΚΑΛΛΟΝΗΣ
1. Βόβουρας Ηλίας του Κωνσταντίνου
Τοπική Κοινότητα  ΚΑΛΟΧΙΟΥ
1. Κατσαπελίδης Ευστάθιος του Αποστόλου
Τοπική Κοινότητα  ΚΕΝΤΡΟΥ
1. Ελευθεριάδης Χαράλαμπος του Ιωάννη
Τοπική Κοινότητα ΚΗΠΟΥΡΕΙΟΥ
1. Ντανάσης Χρήστος του Στεργίου
2. Παπακώστας Θεόφιλος του Ευαγγέλου
Τοπική Κοινότητα ΚΙΒΩΤΟΥ
1. Βασιλειάδης Αλέξανδρος του Ιορδάνη
2. Καλαϊτζίδης Πολύκαρπος του Γεωργίου
3. Καραμιχαηλίδης Ιορδάνης του Λεωνίδα
4. Κυριακίδου Μαρία του Αναστασίου
Τοπική Κοινότητα  ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
1. Κοτλίδας Νικόλαος του Βασιλείου 
Τοπική Κοινότητα ΚΡΑΝΕΑΣ
1. Καραπούλιος Δημήτριος του Ευθυμίου 
Τοπική Κοινότητα  ΛΑΒΔΑΣ
1. Μπούσιος Γεώργιος  του Στεργίου 
Τοπική Κοινότητα  ΜΕΓΑΛΟΥ  ΣΕΙΡΗΝΙΟΥ
1. Νικολαϊδης Αλέξανδρος του Γερβασίου
Φωτίου Μαρίκα του Γεωργίου 
Τοπική Κοινότητα  ΜΥΡΣΙΝΗΣ
1. Τριανταφυλλίδου Σοφία του Ιερεμία 
Τοπική Κοινότητα  ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
1.  Παπαθεοδώρου Βασίλειος (Λάκης)  του Γεωργίου 
Τοπική Κοινότητα ΠΗΓΑΔΙΤΣΑΣ
1. Κασαρτζιάδης Κλεάνθης του Αθανασίου
Τοπική Κοινότητα ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ
1. Λέτσιος Χρήστος του Δημητρίου 
Τοπική Κοινότητα ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ
1. Ελευθεριάδου Μαρία του Μιχαήλ 
Τοπική Κοινότητα ΣΑΡΑΚΗΝΑΣ
1. Τσίγκας Νικόλαος του Γεωργίου 
Τοπική Κοινότητα  ΣΜΙΞΗΣ
1. Γίτσης Αιμιλιανός (Αιμίλιος) του Αστερίου
Καψάλη Αικατερίνη του Δημητρίου
Τοπική Κοινότητα  ΤΑΞΙΑΡΧΗ
1. Σιώζιος Δημήτριος του Θεοδώρου
Τοπική Κοινότητα  ΤΡΙΚΩΜΟΥ
1. Νούσιας Ιωάννης  του Αθανασίου
Τοπική Κοινότητα Ελευθέρου
ΝΤΟΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
ΤΣΙΠΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
Τοπική Κοινότητα Εξάρχου
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΩΡΑ
Τοπική Κοινότητα Ζάκα
ΚΑΚΑΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΤΖΩΡΤΖΗΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ ΕΡΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ
Τοπική Κοινότητα Καληράχης
ΒΟΥΖΑ – ΚΥΡΑΤΖΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΣΙΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
Τοπική Κοινότητα Καλλονής
ΒΟΒΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Τοπική Κοινότητα Καλοχίου
ΚΑΣΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κέντρου
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΝΕΣΤΩΡ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ
ΤΟΥΜΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
Τοπική Κοινότητα Κηπουρείου
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κιβωτού
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κνίδης
ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κοκκινιάς
ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κοσματίου
ΚΑΤΣΟΥΓΙΑΝΝΗ ΒΑΪΑ ΤΟΥ ΖΗΣΗ
ΠΡΙΝΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κρανέας
ΓΚΙΟΥΖΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΖΕΡΒΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΜΠΑΚΟΪΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΧΡΥΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Τοπική Κοινότητα Κυδωνιών
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ
ΣΤΑΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου
ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
Τοπική Κοινότητα Κυρακαλής
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Λάβδας
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΤΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μαυραναίων
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μεγάλου Σειρηνίου
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΑΝΟΥΤΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΣΑΠΑΛΙΑΝΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μεγάρου
ΛΙΟΥΖΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ
ΜΗΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΣΙΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μεσολουρίου
ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
Τοπική Κοινότητα Μηλέας
ΒΛΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΕΛΗΒΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μικρολιβάδου
ΝΙΑΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μοναχιτίου
ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΝΤΟΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ
Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης
ΚΙΖΗΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΙΤΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
ΤΣΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
Τοπική Κοινότητα Οροπεδίου
ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου
ΖΙΩΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πανοράματος
ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΑΠΑΞΑΝΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ
Τοπική Κοινότητα Περιβολίου
ΝΤΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΣΟΥΜΠΕΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πηγαδίτσης
ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πολυδένδρου
ΓΚΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ
ΤΖΗΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πολυνερίου
ΚΥΡΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
ΜΗΤΣΙΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Ποντινής
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΕΓΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ
Τοπική Κοινότητα Προσβόρρου
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τοπική Κοινότητα Πυλωρών
ΤΟΖΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ
Τοπική Κοινότητα Ροδιάς
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΤΣΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Σαμαρίνας
ΑΒΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ
ΓΕΡΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΛΥΓΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΜΠΟΥΡΝΕΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
Τοπική Κοινότητα Σαρακήνας
ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΒΑΪΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΖΑΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Σιταρά
ΡΙΓΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Σμίξης
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΝΟΥΣΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ
ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ ΠΟΠΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
Τοπική Κοινότητα Σπηλαίου
ΒΑΒΡΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΕΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Συνδένδρου
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΑΠΑΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Ταξιάρχου
ΚΛΩΝΑΡΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Τρικώμου
ΜΟΤΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τοπική Κοινότητα Φελλίου
ΚΟΥΤΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Τοπική Κοινότητα Φιλιππαίων
ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΚΑΡΕΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
  
ΓΡΕΒΕΝΑ 27/4/2014 

  Οι χωριανοί μας που υπέβαλαν υποψηφιότητα αυξήθηκαν αρκετά. 
  Εδώ στο χωριό έχουμε στο ψηφοδέλτιο του Δημοσθένη Κουπτσίδη το Νίκο Αθ. Ζυγούρα, το Στέργιο Ι. Γραβάνη και τη Χρύσα Λιάκου - σύζυγο του Κώστα Αθ. Ζυγούρα. 
  Στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δασταμάνη έχουμε τον Αργύρη Μ. Κλεισιάρη, το Γιώργο Π. Τσολάκη και το Στέργιο Αθ. Ψευτογκά.
  Με το καλό να τελειώσουν κι αυτές οι εκλογές ήρεμα και χωρίς προβλήματα! 
                                                                                                     Λεωνίδας Ι. Λόλας
Στο ρυθμό των εκλογών του 2014 !
Νίκος Ζυγούρας
  4 Απρίλη 2014
Στέργιος Γραβάνης
    Άρχισαν δειλά - δειλά οι υποψηφιότητες για τις τοπικές εκλογές του Μάη 2014.
   Πρώτος - εδώ και 2-3 μήνες - έθεσε υποψηφιότητα με το συνδυασμό του κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη για το Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίων Θεοδώρων ο Νίκος Αθ. Ζυγούρας.
  Πριν 15 μέρες προστέθηκε στον ίδιο συνδυασμό κι ο Στέργιος Ι. Γραβάνης.
  Προχτές έθεσαν υποψηφιότητα για το ίδιο Δ. Διαμέρισμα, αλλά με το συνδυασμό του κ. Γιώργου Δασταμάνη ο Αργύρης Μ. Κλεισιάρης κι ο Γιώργος Π. Τσολάκης.
Αργύρης Κλεισιάρης, Κ. Νικολακόπουλος, Πέτρου, Γιώργος Δασταμάνης, Γιώργος Τσολάκης
  Σήμερα, 4 του Απρίλη 2014, ήρθε στο χωριό κι ο ίδιος ο κ. Γ. Δασταμάνης με πλειάδα άλλων υποψηφίων - μεταξύ αυτών ο φίλος μου Γιάννης Παπαδόπουλος, πρώην Δήμαρχος Αγίου Κοσμά, κι ο συμπέθερος Κώστας Νικολακόπουλος - για μια τυπική γνωριμία με το κοινό.
  Καλή επιτυχία σε όλους!
                                                                                                                     Λεωνίδας Λόλας  
Έργα… Προέδρου!
  Μάρτης 2013
  Την προηγούμενη εβδομάδα επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Γρεβενών, το φίλο μου Θανάση Γιαννούλα, και μιλήσαμε για πολλά και διάφορα. 
  Μου είπε πως ο Δήμος μας δεν έχει λεφτά ούτε για τα Κούλουμα ή να κόψει τα χορτάρια, μη μας φαν τα φίδια από δω και πέρα. 
  Είπαμε για το ότι "αλλού" γίνονται δρόμοι νέοι ή παλιοί. Σε μας ο δρόμος "Εθνική Οδός - Κοινοτάφιο - Δεσπότης" περιμένει από την εποχή του κ. Σαρήπαπα, Νομάρχη Γρεβενών επί επταετίας,  ή καλύτερα από την εποχή που κατακρεουργήθηκε ο Μητροπολίτης Γρεβενών Αιμιλιανός Λαζαρίδης, από την τουρκοκρατία !!!
  Είπαμε... είπαμε... 
  Στο τέλος, όμως, μου είπε πως δύο μικρά έργα έγιναν και στο χωριό μας.
  Συνδέθηκε, τελικά, η παραδοσιακή βρύση, η Ελαφοπηγή, με το υδρευτικό δίκτυο των Αγίων Θεοδώρων! Έγιναν και τα απαραίτητα παράπλευρα έργα αποχέτευσης των νερών και κλείσιμο ενός νέου φρεατίου της εισόδου.
Ελαφοπηγή (Χειμώνας 2004)
  Είναι ν' απορεί κανείς, αν σκεφτεί τι τράβηξαν οι εργάτες κι οι τεχνίτες να αποφράξουν σωληνώσεις και διοχετεύσεις καθαρών και ακάθαρτων νερών! 
  Το καλό είναι πως επαναλειτουργεί η Ελαφοπηγή, ένα στολίδι των Συλλόγων : των Απανταχού Αγιοθεοδωριτών Γρεβενών "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ" και των Αγίων Θεοδώρων "Η ΕΡΓΑΝΗ".
  Ήταν ντροπή για το χωριό μας να βλέπεις μια βρύση ... χωρίς νερό! 
  Τίνος είναι το σφάλμα; Του προηγούμενου Δημάρχου μας και, φυσικά, τα πρωτεία κατέχει ο εργολάβος που έφτιαξε το δίκτυο ύδρευσης του χωριού. Αυτοί αφαίρεσαν από το εσωτερικό δίκτυο του χωριού την παροχή προς την Ελαφοπηγή. Άλλωστε η γνώμη του κάθε Προέδρου Διαμερίσματος είναι πια, με τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη, εντελώς τυπική : Λέει για να λέει... Ποιος τον ακούει;
  Δεύτερο έργο, πολιτιστικό περισσότερο, μου είπε πως τοποθετήθηκε και πάλι μια βρύση πάνω από την πλατεία του χωριού, εκεί που είχε στήσει παλιά μια βρύση ο Σύλλογος των Απανταχού Αγιοθεοδωριτών κι εξυπηρετούσε τα παιδιά που έπαιζαν στο γήπεδο της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ), τα παιδιά της μικρής Παιδικής Χαράς (της Πλατείας), όσους χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες και φυσικά όσους περπατούν ή διέρχονται από το δρόμο αυτό προς την εκκλησία ή από αυτήν.
  Πολύ καλά και τα δυο μικρά έργα. Τα μόνα μετά την αλλαγή Δημάρχου;
 -Με τα χόρτα τι θα γίνει φέτος; το ρώτησα. 
 -Άστα, μου είπε. Δεν υπάρχει σάλιο...
  Τα υπόλοιπα δικά σας...
Της Γραφειοκρατίας… το κάγκελο!
  Την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, βγήκε ο αδερφός μου (νεφροπαθής) από το Λαϊκό Νοσοκομείο, μετά από αλλεπάλληλες εισαγωγές κι εξαγωγές.
Μιλώντας για το εξιτήριο, του είπαν πως «δεν είναι έτοιμο…», «θα βγει ηλεκτρονικά…» και «μην ανησυχείτε… ελάτε άλλη μέρα και θα το πάρετε…»
  Την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, πήγα εγώ με τα χαρτιά στα χέρια να τελειώσω την εξαγωγή, να πάρω το εξιτήριο και όποιο άλλο χαρτί χρειαζόταν.
  Αφού περίμενα αρκετά, βρήκα τον αρμόδιο γιατρό. Αλλάξαμε χαρτιά και το ρώτησα:
-Πού πρέπει να πάω για το εξιτήριο και για μια Βεβαίωση της νοσηλείας του αδερφού μου στο Νοσοκομείο;
-Στο Γραφείο Κίνησης Ασθενών, μου είπε κι εγώ πήγα στις «εισαγωγές εξαγωγές».
  Η υπάλληλος είδε τα χαρτιά και μου λέει :
-Έχετε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο μαζί σας (ότι είστε δικός του άνθρωπος) για να σας παραδώσω τα χαρτιά;
-Ναι, την ταυτότητά του, της είπα και την έδειξα, όπως έδειξα και τη δική μου, για να διαπιστώσει από τα στοιχεία πως είμαστε αδέρφια.
-Εντάξει, μου λέει. Θα σας τα ετοιμάσω, αλλά πρώτα θα περάσετε από το Πρωτόκολλο.
  Πάω δίπλα στην υπάλληλο και της δίνω τα χαρτιά μου.
-Έχετε εξουσιοδότηση; μου λέει.
-Όχι, γιατί;
-Δεν μπορώ να σας δώσω το εξιτήριο. Είναι προσωπικά δεδομένα και πρέπει να έχετε εξουσιοδότηση από τον αδερφό σας.
-Μα, είναι στο κρεβάτι, δεν μπορεί να έρθει ο ίδιος κι έστειλε εμένα. Δεν μπορεί ούτε στην Αστυνομία να πάει για τη θεώρηση της εξουσιοδότησης.
-Η Αστυνομία μπορεί, είναι υποχρεωμένη κι έρχεται στο σπίτι να τη θεωρήσει.
-Μα, ήρθα από το Νέο Ηράκλειο στο Λαϊκό, θα πάω πίσω να πάρω την Αστυνομία στο σπίτι του αδερφού μου να θεωρήσει την εξουσιοδότηση και να ξανάρθω αύριο; (Βλέπεις, τα Γραφεία τους κλείνουν στις 3 το μεσημέρι!)
-Ναι, δε γίνεται αλλιώς…
-Πού βρίσκεται η Διεύθυνσή σας, να πάω να συζητήσω το θέμα;
-Πάτε εκεί, στην «τάδε» κυρία, μου είπε.
  Πήγα κι εκεί. Ενημέρωσα την κυρία, αλλά κι αυτή τα ίδια!
-Δε γίνεται, μου λέει. Είναι προσωπικά δεδομένα και δε δίνονται σε κανένα!
-Μα, είμαι ο αδερφός του και τρέχω να τον εξυπηρετήσω. Αντί να με βοηθήσετε κι εσείς, μου λέτε να τρέχω πάνω κάτω στην Αθήνα, να καίμε βενζίνη σε τέτοιους καιρούς και να ταλαιπωρούμαστε άδικα;
-Όχι! Δε θα κάνουμε εδώ ό,τι έκαναν στην Κεφαλλονιά (ή Ζάκυνθο, δεν το θυμάμαι καλά αυτό, το μπερδεύω) κι έβγαιναν όλοι συνταξιούχοι με πλαστά χαρτιά.
  Εδώ θα πρέπει να σας πω πως ο αδερφός μου είναι 72 χρονών, συνταξιούχος του Δημοσίου και νεφροπαθής. Άρα δεν χρειάζεται χαρτιά για να πάρει σύνταξη.
-Ε, τότε καλά μας γράφουν κανονικά οι ξένοι επενδυτές κι η Ευρώπη, της είπα.
-Δηλαδή; μου λέει.
-Με τέτοια γραφειοκρατία και τέτοια εξυπηρέτηση πώς να τολμήσουν να έρθουν για επενδύσεις στην Ελλάδα;
  Κι έφυγα απογοητευμένος για το Νέο Ηράκλειο.
  Τα είπα στον αδερφό μου και τη νύφη μου κι εκείνοι, θλιμμένοι, αποφάσισαν να φέρουν την Αστυνομία στο σπίτι και να πάει η νύφη μου την άλλη μέρα, Πέμπτη 6 του Νοέμβρη.
  Σημειωτέον, πως την επομένη ο αδερφός μου – που κινείται με ΤΑΞΙ – θα πήγαινε σε μονάδα της Νέας Ιωνίας για αιμοκάθαρση. Θα τον άφηνε εκεί η νύφη μου, στην αιμοκάθαρση, θα πήγαινε με ΤΑΞΙ στο Λαϊκό και θα γύριζε να τον πάρει στο σπίτι με ΤΑΞΙ.
  Ε, δεν έγινε έτσι την άλλη μέρα. Σκέφτηκε πόσο δύσκολο είναι να αφήσει τον άντρα της στην αιμοκάθαρση μόνο του και δεν πήγε. Πήγε, όμως την Παρασκευή. Πήγα εγώ στο σπίτι να προσέχω τον αδερφό μου κι εκείνη πήγε για το … εξιτήριο. Είχε, βλέπεις, εξουσιοδότηση στο όνομά της.
  Φουρκισμένη η νύφη μου ήταν έτοιμη για όλα. Έδωσε τα χαρτιά στην κυρία του Πρωτοκόλλου και της λέει :
-Ορίστε και την εξουσιοδότηση.
  Η εξουσιοδότηση τώρα ήταν για την ίδια, τη νύφη μου.
-Α, δε χρειάζεται, της λέει εκείνη.
-Τότε γιατί τη ζητήσατε από τον κουνιάδο μου, προχτές, και δεν του δώσατε το εξιτήριο; Για να τρέχουμε οικογενειακώς;
-Λάθος κατάλαβε, της λέει. Δε του ζητήσαμε εμείς εξουσιοδότηση.
-Για τρελούς ψάχνετε; Τότε γιατί δεν του δώσατε το εξιτήριο;
-Δεν του ζητήσαμε εξουσιοδότηση. Λάθος κατάλαβε. Απλά, δεν ήταν έτοιμο το εξιτήριο. 
  (!!!!!!!!)
  Ε, δε θέλουν κράξιμο και να τους βγάλεις στα κανάλια; 
  Ναι ή όχι;                                                                 
Νέα Ιωνία, 9 Δεκέμβρη 2012                              Λεωνίδας Λόλας
Γρεβενά: 
Δωρεάν διανομή τροφίμων από τον Δήμο Γρεβενών
Δεκεμβρίου 2,  2012   (by Χρήστος Μίμης)
  Ο Δήμος Γρεβενών κάνει γνωστό ότι την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 ξεκινάει η δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Προγράμματος «Δωρεάν διανομή τροφίμων - Πρόγραμμα Ε.Ε. 2012 Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.».
  Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν αυτή την περίοδο είναι μακαρόνια και τυρί φέτα και οι δικαιούχοι θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τη Μαθητική Εστία από τις 9:00 πμ. έως τις 12:00 μ. τις παρακάτω ημέρες ως εξής:
Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, όσων το Επώνυμο αρχίζει από Α έως και Ε.
Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, όσων το Επώνυμο αρχίζει από Ζ έως και Λ.
Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012, όσων το Επώνυμο αρχίζει από Μ έως και Σ.
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, όσων το Επώνυμο αρχίζει από Τ έως και Ω.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ:             2462350830  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Η Πολιτεία... στήνει αυτί!
28 Νοέμβρη 2012
   Μια καλή κίνηση έκανε ο φίλος μας και βουλευτής της ΝΔ Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης προχτές την Κυριακή, 25 του Νοέμβρη 2012
  Ο Τιμολέων ειδοποίησε για τον ερχομό του, για μια απλή επίσκεψη - συνάντηση κι επικοινωνία με Γρεβενιώτες ψηφοφόρους, κατοίκους Αθηνών και θαμώνες του καφενείου - στεκιού τους στην οδό Μονεμβασίας 12, Νέα Ιωνία Αττικής.
  Ο Βουλευτής παραβρέθηκε μόνο με το συνεργάτη και βοηθό του Γιαννούλα Χρήστο, χωριανό μας, και συνομίλησε με αρκετούς θαμώνες και πατριώτες μας.
  Ήταν προσγειωμένος, φιλότιμος (όχι φιλόδοξος) για εργασία κι αγώνα, προκειμένου να ξεκινήσει και να πάρει μπροστά η μηχανή του Κράτους. Δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια  στους παρευρισκόμενους. Ήθελε μόνο να αφουγκραστεί την ανάσα του απλού πολίτη - Γρεβενιώτη ή μη - και να χαράξει πορεία.
  Του επισημάνθηκαν αρκετά προβλήματα της Ελλάδας γενικότερα, αλλά και των Γρεβενών ειδικότερα.
  Θέλουμε να πιστεύουμε πως μας άκουσε. 
  Αλλιώς... θα πάει κι αυτός μετά των άλλων φίλων...
Ο Ιστότοπος του νέου Βουλευτή των Γρεβενών
28 Ιούνη 2012
  Ο κ. Τιμολέων Κοψαχείλης διατηρεί ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και γράφει :
         Φίλες και Φίλοι,
   Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του πολιτικού μου γραφείου.
  Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς για τη στήριξη στην παράταξή μας και σ' εμένα προσωπικά. Η δική σας εμπιστοσύνη μου δίνει τη δύναμη για να υπηρετώ τον τόπο μου με όλες μου τις δυνάμεις, με όλη μου την ψυχή.
  Μέσα από αυτό το διαδικτυακό τόπο ανοίγει ένας δίαυλος για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μας, παρέχοντας στοιχεία που αφορούν το κοινοβουλευτικό μου έργο και τις δράσεις μου εκτός Βουλής. Σας περιμένω να τα πούμε από κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις και να αγωνιστούμε για τον τόπο μας.
  Ως Βουλευτής της Π.Ε. Γρεβενών συνεχίζω να βρίσκομαι δίπλα σε όλους τους συμπατριώτες μου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, πλάι σας κάθε στιγμή.
  Με σταθερότητα, πίστη στην Ελλάδα και στις ικανότητες των Ελλήνων, προχωράμε μέσα στην Ευρώπη. Το βαρύ όνομα της πατρίδας μας αποκαθίσταται μέρα με τη μέρα και αναγεννιέται η ελπίδα στις καρδιές όλων των Ελλήνων.
  Η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει. 
Με εκτίμηση, Τιμολέων Κοψαχείλης 
Βιογραφικό
   Γεννήθηκε στο Δοτσικό Γρεβενών το 1952 είναι γιος του Αθανασίου και της Πιπίνας και μόνιμος κάτοικος Γρεβενών. Παντρεμένος με την Αγγελική Γκέκα, έχει δύο παιδιά, την Δέσποινα, απόφοιτο της ΑΣΣΟΕ και τον Θανάση, απόφοιτο του τμήματος Συστημάτων Αυτοματισμού. Είναι πολιτικός υπομηχανικός. Από το 1978 έως και το 1982 υπηρέτησε ως μηχανικός στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΓΥΔΚ) Της Νομαρχίας Γρεβενών. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια με αντικείμενο τη διαχείριση περιβάλλοντος.
  Από το 1982 δραστηριοποιείται ως μηχανικός και είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κοψαχείλης Α.Ε με αντικείμενο δομικά υλικά, εισαγωγές – εξαγωγές, με έδρα τα Γρεβενά.
  Μέλος της Νέας δημοκρατίας από την ίδρυσή της. 
  Νομαρχιακός σύμβουλος 2007 – 2010Διετέλεσε Πρόεδρος του ΒΙΟ.ΠΑ.ΓΡΕ. (βιοτεχνικό πάρκο).
  Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού επιμελητηρίου Γρεβενών από το 2002 έως και το 2006.
  Αντιπρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ που μάχεται κατά των ναρκωτικών.
Μετεκλογικά της 17ης Ιουνίου 2012!
18 Ιούνη 2012
   Τέλειωσαν κι οι εκλογές του Ιούνη 2012 κι ο λαός ξαναμίλησε.
Αυτή τη φορά δε μίλησε οργισμένος, αλλά αποφασισμένος. Πέταξε πολλά από τα παλιά στελέχη των κομμάτων κι είπε στους υπόλοιπους :
"Ακούστε, (κακοί) επαγγελματίες πολιτικοί :
  κοιτάξτε να φτιάξτε Κυβέρνηση,
  να συμμαζέψτε τα ασυμμάζευτα,
  να φέρετε το καράβι της οικονομίας σε σωστή ρότα,
  να ξεκινήσετε αναπτυξιακά έργα,
  να βρείτε δουλειά για τους εργαζόμενους,
  να χαρίσετε ασφάλεια, υγεία, δικαιοσύνη και γαλήνη στο λαό,
  και ανεβάστε την Ελλάδα μας, εκεί που πρέπει, στα μάτια όλου του κόσμου".
   Αναμένουμε τις μετεκλογικές διενέργειες.

  Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο χωριό μας, τους Αγίους Θεοδώρους Γρεβενών - πλην άκυρων, ήταν έτσι :
  Νέα Δημοκρατία .........................= 75,
  ΠΑΣΟΚ ...........................................= 60,
  ΣΥΡΙΖΑ ..........................................= 46,
  ΚΚΕ .................................................=   7,
  Χρυσή Αυγή .................................= 16,
  ΑΝΤΑΡΣΥΑ ..................................=   2,
  ΛΑΟΣ .............................................=   3,
  Δεν Πληρώνω .............................=   1,
  Δημοκρατική Αριστερά ...........= 10,
  Οικολόγοι Πράσινοι ..................=   1,
  Ανεξάρτητοι Έλληνες ................=   1
  ---------------------------------------
  Και πολλοί... ψήφισαν!!!                 222
2ες Εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012!
20 Μάη 2012
  Τέλειωσαν οι εκλογές του Μάη κι ο λαός μίλησε.
  Δεν είναι, όμως, σαφές για το ποιος θέλει ο λαός να κυβερνήσει, γιατί τα θρύψαλα είναι τόσο μικρά που πρέπει να ενώσεις πολλά κομμάτια, ώστε να προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση. Κι αυτό προξένησε μπάχαλο κι αδυναμία συνεννόησης. Κι ο κορσές της Ευρωπαϊκής Ένωσης... είναι πολύ στενός! Περιθώρια απόκλισης; Ελάχιστα...
  Μετά το τέλος της διαδικασίας δεν προέκυψε Κυβέρνηση και πάμε για δεύτερες εκλογές! Ο Θεός να βάλει το χέρι του να είναι οριστικές και να φωτίσει τους πολιτικούς να φτιάξουν Κυβέρνηση και μάλιστα Κυβέρνηση βιώσιμη!
  Πρωθυπουργός ορίστηκε ο Παναγιώτης Πικραμένος και μια ολιγομελής κυβέρνηση μας οδηγεί προς τη
17η Ιουνίου 2012 για τις δεύτερες εκλογές του 2012 !
Θα προκύψει κυβερνήσιμο αποτέλεσμα; Το ελπίζουμε!
Τα ξαναλέμε μετά τις
17 Ιουνίου...
Εκλογικό πολύσπορο 2012!
7 Μάη 2012 
  Ο λαός στις εκλογές του Μάη μίλησε κι αποφάσισε να δώσει ένα ισχυρό χτύπημα στα μέχρι τώρα κυβερνώντα κόμματα.
Οι ψηφοφόροι στις 6 του Μάη επέλεξαν τα παρακάτω κόμματα για να μπουν στη Βουλή των Ελλήνων: 
  Νέα Δημοκρατία 18, Σύριζα 16, ΠΑΣΟΚ 12, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή. 
  Η μεγάλη άνοδος του Σύριζα κι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, καθώς κι η μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έδωσαν άλλη όψη στη Βουλή. 
  Ας ευχηθούμε να κάνουν κυβέρνηση!
  Στη φωτογραφία :
  Βουλευτής Γρεβενών εξελέγη από τη ΝΔ ο κ. Τιμολέων Κοψαχείλης
  Συγχαρητήρια, κύριε Κοψαχείλη!
Εκλογές οργής! 
   7 Απρίλη 2012 Κρίσιμες εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου 2012. Η κρισιμότητα έγκειται στο ό,τι ο κόσμος είναι οργισμένος και θα ψηφίσει επηρεασμένος από τις ανικανότητες όλων των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες θρυμματίστηκαν... 
36 κόμματα υπέβαλαν τα χαρτιά τους για έγκριση κι εγκρίθηκαν 32!
Άντε να δούμε τι θα γίνει...

Περικοπές παντού…

αλλ΄ όχι και στους βουλευτές!

29 Νοεμβρίου 2011              Οικονομία

  Δεν τους αγγίζει τίποτα τους Έλληνες βουλευτές μας… Δεν παραδειγματίζονται καν από τους συναδέλφους τους στην Ιταλική Βουλή που μόνοι τους κατέβασαν τους μισθούς τους… παρά για τα μάτια του κόσμου… έκοψαν κάτι ψιλά…
Κοιτάξτε τι αποφασίστηκε για το 2012!
- Προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.
- Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται
35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011.
- Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται
21.226.400 ευρώ (όσα και το 2011)
- Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές
2.875.000 ευρώ (για το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ)
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου
8.146.900 ευρώ , μόλις 39.400 ευρώ λιγότερα από το περασμένο έτος)
- Οικογενειακή παροχή βουλευτών
212.800 ευρώ (όσο και το 2011)
- Εξοδα κίνησης βουλευτών
1.705.100 ευρώ (μειωμένα κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)
- Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011)
Ποιοι είναι οι 117 πρώην βουλευτές, 
που ζητούν αναδρομικά!

11 Δεκέμβρη 2011
  Την ώρα που ο ελληνικός λαός πλήττεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, μετρώντας σοβαρές απώλειες στο μηνιάτικο εισόδημα του, 117 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων, (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) διεκδικούν αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη.
  Στη μακροσκελή λίστα των προσφευγόντων «φιγουράρουν» και πρώην κρατικοί αξιωματούχοι που απασχόλησαν επί μακρόν την πολιτική ζωή του τόπου και τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν σε μεγάλα σκάνδαλα, όπως του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Τάσου Μαντέλη.
  Το πρώτο πακέτο αγωγών, αναμένεται να συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ η συζήτηση μερικών αγωγών αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012.
  Μάλιστα κάποιες αγωγές έχουν «περάσει» ήδη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώ πολύ μεγαλύτερος αριθμός αγωγών είναι «παγωμένες» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
  Ειδικότερα στα Διοικητικά Δικαστήρια έχουν προσφύγει από το ΠΑΣΟΚ 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές και από τη Ν.Δ 62 πρώην βουλευτές.
  Από το ΠΑΣΟΚ είναι οι:
  Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαϊνάς, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.
  Από τη ΝΔ είναι οι:
  Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, Άρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ.Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ.Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.
  Από το Συνασπισμό κλπ είναι οι:
  Ακόμη, αγωγή έχει καταθέσει η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του Συνασπισμού ('89-'93) και του ΚΚΕ ('93-'04), η οποία όμως στη συνέχεια παραιτήθηκε. Το ίδιο έπραξαν και οι οι Μιχ. Λιάπης και Λεων. Τζανής. 
  Επίσης, έχει καταθέσει αγωγή ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμ. Μπακόπουλος και ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Παπαγεωργίου, για τον οποίο όμως δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ανήκει, καθώς τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ υπήρξαν βουλευτές με το ίδιο ονοματεπώνυμο.
   Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους. Συγκεκριμένα, διπλές αγωγές έχουν καταθέσει οι Ι. Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ. Λουκάκης και Σωτ. Στολίδης.
  Τι ζητούν;
  Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.
  Όπως είναι γνωστό, το 2006 με απόφαση του Μισθοδικείου (πρόεδρος ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου) οι αποδοχές των προέδρων των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) εξομοιώθηκαν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν τότε περίπου στα 9.500 ευρώ (και από 1.5.2000 αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου στα 10.271 ευρώ και του αντιπροέδρου στα 7.190 ευρώ). 
  Σύμφωνα με τους πρώην βουλευτές η εξίσωση των αποδοχών των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ. επέφερε αυτοδίκαια, κατά τις συνταγματικές επιταγές, άμεση αντίστοιχη μεταβολή και στη βουλευτική αποζημίωση.
  Υπογραμμίζουν επίσης οι πρώην βουλευτές ότι οι αποδοχές τους ήταν «ουσιωδώς υποδεέστερες» από εκείνες που ελάμβανε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Τ.Τ.  Στις αγωγές τους επικαλούνται τα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος, σύμφωνα με τα οποία καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες.
Από ανάρτηση του        Newsbomb.gr                                 
                     Συγχαρητήρια, κύριε Πρωθυπουργέ !
 Λουκάς Παπαδήμος
   Επιτέλους, καταφέραμε να φτιάξουμε μια κυβέρνηση πολυκομματική! Έπρεπε, δηλαδή, να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού για να συνεννοηθούμε!
  Ας είναι κι έτσι!  Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον! Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα μας ένωνε.
  Όμως, όσο κι αν βλέπουμε την καταλληλότητα του προσώπου του νέου Πρωθυπουργού κι ελπίζουμε όλοι πως θα τα καταφέρει να μας βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση, που βρισκόμαστε, πρέπει να θυμόμαστε πως είναι κι αυτός άνθρωπος. Δεν μπορεί να κάνει θαύματα.
   Ας βάλουμε όλοι μας ένα χεράκι να τον βοηθήσουμε για να μας βοηθήσει κι εκείνος.
  Συγχαρητήρια, κύριε Πρωθυπουργέ, Λουκά Παπαδήμο! (Νοε 2011)
   Λουκάς Παπαδήμος (βιογραφία)
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
   Γεννήθηκε στην  Αθήνα, κατάγεται από την Δεσφίνα Φωκίδας  και αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ' όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογική Μηχανική (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό (1978) στα οικονομικά. Παράλληλα εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ. 
  Το 1980 εργάστηκε ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 - 1993).
  Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002.
  Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της  Ευρωπαϊκής  Κεντρικής Τράπεζας, θέση από την οποία αποχώρησε το 2010.
  Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.
  Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1998 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
  Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.
  Τον Νοέμβρη του 2011 μετά την συνάντηση και καταρχήν συμφωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, το πρόσωπό του αναφέρθηκε στον Τύπο ως η επικρατέστερη επιλογή για την πρωθυπουργία της χώρας κατά την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.
  Στις 10 Νοεμβρίου 2011 ο Λουκάς Παπαδήμος κλήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να του ανατεθεί το Πρωθυπουργικό χρίσμα στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών (Γεωργίου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά, Γεωργίου Καρατζαφέρη) και του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια.
  Στις 11 Νοεμβρίου 2011 ο Λουκάς Παπαδήμος ορκίζεται ως νέος πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της Ελλάδος.
                 Συγχαρητήρια, στους εκλεγέντες (2010)
Δημοσθένης Κουπτσίδης
  Δήμαρχος Γρεβενών
  Συγχαρητήρια, κύριε Δημοσθένη Κουπτσίδη, πρώτε καλλικρατικέ Δήμαρχε!
  Σε σένα έλαχε ο κλήρος να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου, προκειμένου να οργανώσεις το νέο καλλικρατικό Δήμο Γρεβενών. Τι να πρωτοενώσεις; 7-8 παλιούς Δήμους, 6 Κοινότητες και δε συμμαζεύεται...!
  Παρόλα αυτά οι Γρεβενιώτες σε εξέλεξαν, γιατί σε εμπιστεύονται. Τώρα οφείλεις να ανταποκριθείς στις προσδοκίες τους.
  Καλό κουράγιο και καλή δουλειά!
  Συγχαρητήρια, σε όλους όσους είχαν τα κότσια να θέσουν υποψηφιότητα και ν' αγωνιστούν μέσα στη δίνη των πολυπρόσωπων και πρωτόφαντων εκλογών στο νέο καλλικρατικό Δήμο Γρεβενών με τα  ατέλειωτα Τοπικά Συμβούλια,  αμέτρητα χωριά (62-72;), με εκλεγόμενους :
Τοπικούς Συμβούλους,   
Δημοτικούς Συμβούλους του κορμού,
Συμβούλους από τους καταργηθέντες Δήμους αλλά και
Συμβούλους από τις 6 Κοινότητες του ορεινού όγκου.
  274  πρόσωπα είχε κάθε Συνδυασμός!
  Εκλέχτηκαν :
  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο Δακής Γεώργιος.
  Αντιπεριφερειάρχης στα Γρεβενά ο ο Γιώργος Δασταμάνης
  Δήμαρχος Γρεβενών : ο νυν Νομάρχης Δημοσθένης Κουπτσίδης
  Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων Γιαννούλας Αθανάσιος
   Μέλη Τοπικού Συμβουλίου : Γραβάνης Αθανάσιος (Ανθρακιά), Ζιώγας Χρήστος (Αιμιλιανός), Κουτούλας Γεώργιος (Άγιοι Θεόδωροι) και Μποζοβίτη - Ψευτογκά Βάια (Ανθρακιά).
Οι πρώτοι αιρετοί περιφερειακοί σύμβουλοι των Γρεβενών
  Οι επτά πρώτοι αιρετοί περιφερειακοί σύμβουλοι στην ενότητα των Γρεβενών είναι:
  Από το συνδυασμό του  Γιώργου Δακή εκλέγονται οι:
  Γιάννης Γιάτσος, Ματθαίος Αδάμος, Μαρία Τσακνάκη και Γιάννης Χάτσιος,
  Από το συνδυασμό του Γιάννη Παπαϊορδανίδη εκλέγονται οι: Σωκράτης Κουρέλλας, Γιάννης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Ψευτογκάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.
   Συγχαρητήρια σε όλους!
                     Το νέο δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών
 Οχτώβρη 2010
  Με την ολοκλήρωση της καταχώρησης των σταυρών στο δήμο Γρεβενών προέκυψε και το νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Γρεβενών, το οποίο θα είναι πολυμελές, καθώς θα αποτελείται από 41 δημοτικούς συμβούλους.
 Η οριστική ανακήρυξη θα γίνει από το Πρωτοδικείο Γρεβενών, αφού εξεταστούν και οι τυχόν ενστάσεις. Με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα το νέο δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών θα αποτελείται από τους εξής:
  Από το συνδυασμό του δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, «Μαζί Συνεχίζουμε», εκλέγονται 25 δημοτικοί σύμβουλοι:
 - Ο Απόστολος Τσένης από την κοινοτική ενότητα Αβδέλλας
 - Ο Βάιος Κόραβος από την δημοτική ενότητα Αγίου Κοσμά
 - Ο Γιώργος Ουζουνίδης και ο Γιώργος Νασιόπουλος από την δημοτική ενότητα Βεντζίου
 - Ο Χρήστος Τσιάρας από τη δημοτική ενότητα Γόργιανης
 - Η Κατερίνα Πέτρου, ο Χρήστος Βάιος, ο Οδυσσέας Βλάχος, ο Γιώργος Γούλας, ο Γιώργος Αρμπάρας, η Παναγιώτα Μπαλοδήμου-Τσιώτα, ο Λευτέρης Χατζηγεωργίου, ο Κώστας Μιχαλογιάννη, ο Χρήστος Παρασκευαΐδης , η Δέσποινα Ασλανίδου και η Βαρβάρα Τζημορώτα από την δημοτική ενότητα Γρεβενών.
 - Η Βασιλική Σταυροπούλου από την κοινοτική ενότητα Δοτσικού
 - Ο Σάκης Καραγιάννης και ο Παύλος Δαυιτίδης από τη δημοτική ενότητα Ηρακλεωτών
 - Ο Αθανάσιος Τσακστάρας από την δημοτική ενότητα Θ. Ζιάκα
 - Ο Ιωάννης Νασίκας από την κοινοτική ενότητα Σμίξης
 - Ο Βασίλης Λάτσος από την κοινοτική ενότητα Μεσολουρίου
 - Η Πολυδεύκη Μπατακόια από την κοινοτική ενότητα Περιβολίου
 - Ο Νικόλαος Τσιουτσιούμης από την κοινοτική ενότητα Σαμαρίνας
 - Ο Κωσταντίνος Παλάσκας από την κοινοτική ενότητα Φιλιππαίων
  Από το συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης, «’Οραμα-Ανάπτυξη-Προοπτική» με επικεφαλής τον Τάκη Ζήση εκλέγονται 14 δημοτικοί σύμβουλοι:
 - Ο Ευθύμιος Κεφάλας στη δημοτική ενότητα Άγιου Κοσμά
 - Ο Στέργιος Τζιαχάνας και ο Νίκος Τζημόπουλος στη δημοτική ενότητα Βεντζίου
 - Ο Αντώνης Τσιάρας στη δημοτική ενότητα Γόργιανης
 - Ο Τάκης Ζήσης, ο Χρήστος Τσιαρσιώτης, ο Γιάννης Παναγιωτίδης, ο Αντώνης Δασκαλόπουλος, ο Μιχάλης Μαγιάνης και ο Χρήστος Παπαϊωάννου στη δημοτική ενότητα Γρεβενών
 - Ο Γιώργος Φανάρας και ο Χρήστος Τσικρικώνης στη δημοτική ενότητα Ηρακλεωτών
 - Ο Σωκράτης Στάμος και ο Αθανάσιος Σιμούλης στη δημοτική ενότητα Θ. Ζιάκα
  Από το συνδυασμό της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τη Μαρία Ντάγκα-Μπαρμπαγιάννη εκλέγονται δύο δημοτικοί σύμβουλοι:
 - Η Παναγιώτα Ντάγκα στη δημοτική ενότητα των Γρεβενών και
 - Ο Κώστας Παύλου στη δημοτική ενότητα Θ. Ζιάκα                (πηγή: grevenanews.gr)
Εκλογές 2010


  Δημοσθένης Κουπτσίδης
  Υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών

  Στο Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο του Δημοσθένη Κουπτσίδη έθεσαν υποψηφιότητα οι:
Γιαννούλας Αθανάσιος,
Γραβάνη Αγγελική από τους Αγίους Θεοδώρους,
Γραβάνης Αθανάσιος από την Ανθρακιά και 
Ζιώγας Χρήστος από τον Αιμιλιανό.
  Καλή επιτυχία σε όλους!
  Τάκης Ζήσης  Υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών
   Για το Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο του Τάκη Ζήση έθεσε υποψηφιότητα ο: Βέντζιος Βασίλειος του Αθανασίου.
Καλή επιτυχία, Βασίλη! 
  Στο Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο του Τάκη Ζήση έθεσαν υποψηφιότητα οι: Κουτούλας Γεώργιος, Λόλα Αλέκα από τους Αγίους Θεοδώρους, Μποζοβίτη - Ψευτογκά Βαΐτσα από την Ανθρακιά και Μότσιος Απόστολος για το Δεσπότη.
  Καλή επιτυχία σε όλους! 
Εκλογικά ευτράπελα
1 τσίπουρο=1 ψήφος... τουλάχιστον!
   Ο "αθεόφοβος", εφευρετικός και πάντα πλακατζής Τάκης Γιαννούλης, συνταξιούχος αστυνομικός, από τα Πριόνια του τέως Δήμου Γόργιανης Γρεβενών έκανε πάλι την πλάκα του:
  Σαν υποψήφιος Σύμβουλος το 2010 με το ψηφοδέλτιο του Τάκη Ζήζη, υποψηφίου Δημάρχου Γρεβενών,  θυμήθηκε αυτά που γίνονταν, όταν γεννήθηκε, και δοκίμασε το κόλπο των παλιών υποψηφίων.
  Θα θυμούνται οι μεγάλοι τους πολιτευόμενους με τα πακέτα τσιγάρων, που μοίραζαν στους ψηφοφόρους με σκοπό να τους ψηφίσουν.
  Τις μέρες εκείνες περνούσαν καλά οι ψηφοφόροι, παίρνοντας όλα τα πακέτα από όλους! Μετά, αφού ψήφιζαν κάποιον απ' αυτούς, περνούσαν καλά οι εκλεγόμενοι, ξεχνώντας τους πάντες...
  Σήμερα, εποχή που το κάπνισμα απαγορεύεται, τουλάχιστον επίσημα, ο Τάκης σκαρφίστηκε το τσιπουράκι.
  Σφράγισε μικρά μπουκάλια με τσίπουρο, τύπωσε αυτοκόλλητα με τη φωτογραφία του και το σύνθημα : "Ψήφο στον ΤΑΚΗ για ένα τσιπουράκι" και ξεκίνησε τον αγώνα του.
   Ε, τι λέτε; αν έπιασε το κόλπο;
  Και βέβαια έπιασε σαν τον παλιό καλό καιρό...
  Μέχρι άνθρωποι που δεν είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν στη Γόργιανη τον έψαχναν! Τα μπουκαλάκια έδιναν κι έπαιρναν μέχρι που... τέλειωσαν πολύ νωρίς, μάλιστα!
   Αν βγήκε ο Τάκης Σύμβουλος;
  Και βέβαια βγήκε! Μόνο που δεν βγήκε Δήμαρχος ο Τάκης Ζήσης και είναι με τη μεριά της αντιπολίτευσης.
  Και τι μ' αυτό; ο Τάκης είναι σχετικά νέος ("νιάνιαρο"... μπροστά στην πλειοψηφία των "αιωνίων" της Βουλής των Ελλήνων!) και... δεν έχει παρωπίδες. Γι' αυτόν προέχει το καλό του τόπου του και τίποτ' άλλο.
  Μπράβο, Τάκη!
  Χαλάλι... το τσιπουράκι! 
Υποψηφιότητες σε εξέλιξη!
  Πολύ αργά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις υποψηφιοτήτων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και πολύ νωθρά. Κανένας δεν ήθελε να θέσει τον εαυτό του σε έκθεση πολιτικού κινδύνου, αφού ο νέος Δήμαρχος Γρεβενών, χωρίς Νομάρχη Γρεβενών και μόνον τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, ως προϊσταμένους του,   θα είναι ένας πανίσχυρος τοπικός άρχοντας και θα διαχειρίζεται τεράστια ποσά, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Καλλικράτη.
  Τελικά, από τη Νέα Δημοκρατία θα στηριχτεί ο μέχρι σήμερα Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης κι από το ΠΑΣΟΚ ο εργολάβος οικοδομών κ. Τάκης Ζήσης.
  Περισσότερα για τις υποψηφιότητες θα σας γράψω μόλις μάθω για όλους.
                                  Καλλικράτης 2010!
  Μεγάλη αλλαγή για τον τόπο μας, την ιδιαίτερη πατρίδα μας αλλά και όλη την Ελλάδα, συντελείται φέτος, αφού ο Καποδίστριας δεν ήταν τίποτα μπροστά στον Καλλικράτη.
  Και για να μην μας περάσει κανένας για ανιστόρητους, μιλάμε για τη διαίρεση της Χώρας κι οργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποφασίστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια.
  Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Καλλικράτη, οι Δήμοι κι οι Κοινότητες των Γρεβενών οργανώνονται πια σε 2 και μοναδικούς Δήμους : το Δήμο Γρεβενών και το Δήμο Δεσκάτης!
  Έχω την εντύπωση πως αρκούν οι 2 δήμοι. Αρκεί να οργανωθούν καλά. Και φυσικά, ας έρθει και στο χωριό μας γραμμή DSL να μπαίνουμε στο ιντερνέτ εύκολα και φτηνά. Αλλιώς... ουρές θα έχουμε στα γραφεία των... Τοπικών Αρχών.
                                    Συγχαρητήρια!

  Θανάσης   Χαντάβας
  Βουλευτής Γρεβενών
  Με την ψηφοφορία της 4ης Οκτωβρίου 2009, οι Γρεβενιώτες αποφάσισαν να δοθεί και πάλι η μονοεδρική των Γρεβενών στο ΠΑΣΟΚ.
  Πρώτος από το ΠΑΣΟΚ και, φυσικά, βουλευτής εξελέγη ο κ. Θανάσης Χαντάβας.
  Κύριε, Θανάση Χαντάβα, συγχαρητήρια, για την εκλογή σου, σαν εκπρόσωπός μας στη Βουλή!
  Ο γρεβενιώτικος λαός πιστεύει πως εσύ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρετε να αλλάξετε την "χλιμάρα" που διακατέχει τον κόσμο, σε καιρό παγκόσμιας κρίσης. Ελπίζουμε να καταφέρετε να βοηθήσετε στην εξέλιξη του Νομού μας.
                 Τα αποτελέσματα των εκλογών της
    Οχτώβρη  2009
   Στο Νομό: επί εγγεγραμμένων 47.116 κατοίκων έλαβαν: ΝΔ.:  36.64% (11.579 ψήφοι), ΠΑΣΟΚ: 46,91%14.823 ψήφοι), ΚΚΕ: 7,31% (2.309 ψήφοι), ΣΥΡΙΖΑ : 2,60%(823 ψήφοι) και ΛΑΟΣ: 3,56% (1.125 ψήφοι). 
  Στο χωριό μας:  ΝΔ: 91 ψήφοι και ΠΑΣΟΚ: 169 (Ψευτογκάς 124, Χαντάβας 14 και Παπαγεωργίου 22).
   Κύριε Χαντάβα, εμείς οι Αγιοθεοδωρίτες ψηφίσαμε τον συντοπίτη μας Δημήτρη Ψευτογκά. Δεν ξέρω αν κάναμε καλά για σένα. Μάθαμε πως πήγατε κι ευχαριστήσατε τους ψηφοφόρους του κάμπου του Καρπερού (Τρικοκκιά, Τριφύλλι κ.ά.) Γιατί, αφού περάσατε από το χωριό μας, που πήρατε 14 ψήφους, δε σταματήσατε να μας χαιρετίσετε; Αν ψηφίζαμε ΝΔ ή κάτι άλλο οι γύρω από την Ανθρακιά (το χωριό του Ψευτογκά), θα βγαίνατε βουλευτής στα Γρεβενά; Δεν είστε βουλευτής Γρεβενών για όλους τους Γρεβενιώτες; Δεν αξίζουμε μια καλημέρα ή καλησπέρα σας;  Παρακολουθήσαμε τις ομιλίες σας στις 2 τελευταίες εκλογές. Δε χρωστάτε ένα ευχαριστώ γι' αυτό; 
  Σκεφτείτε το λιγάκι... 
Εκλογές 2009
Υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ
Θανάσης Χαντάβας                   Δημήτρης Ψευτογκάς                  Παπαγεωργίου Μαρία
           
Υποψήφιοι Ν.Δ.
              
 Χρήστος Φώλιας                                     Τιμολέων Κοψαχείλης
   Πάλι εκλογές! Άντε πάλι απ' την αρχή!
Εγκαίνια έδρας!
 22 Σεπτέμβρη 2009
  Ο Αετός Αγίων Θεοδώρων εγκαινίασε την έδρα του στο γήπεδο του χωριού μας για τη χρονιά αυτή!
   Κι οι επίσημοι; Απλά ήταν καλεσμένοι του Αετού.
   Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας μας. Από κει και πέρα ας μεριμνήσουν οι αρμόδιοι να γίνει και η παραλαβή του γηπέδου, που σημαίνει πως πρέπει να τελειώσουν τα έργα. Κι αυτό το θέλουμε όλοι. Αλλιώς... θα περιμένουμε πολλά ακόμα χρόνια να τελειώσει το έργο. Ίσως και να μην τελειώσει ποτέ...
  Παραβρέθηκαν (φωτο κάτω) και, φυσικά, τους ευχαριστούμε: ο Αντινομάρχης κ. Κωνσταντίνος Μιχαλογιάννης κι ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Μπασνάς.
  Παραβρέθηκε κι ο κ. Ράμος που έφτιαξε το πράσινο. Υπήρχαν και, δύο άγνωστοι σε μένα, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Πάντως, τους ευχαριστούμε όλους.
                                        Ευρωεκλογές 2009 
    Σταθερή πορεία ακολούθησαν οι Ευρωεκλογές και στο χωριό μας. Τα μηνύματα των Αγιοθεοδωριτών στάλθηκαν προς όλους, αρκεί να τα έλαβαν οι παραλήπτες.
  Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν έτσι:
  ΠΑΣΟΚ132,  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : 68, ΛΑΟΣ16, ΚΚΕ17, ΣΥΡΙΖΑ9
Ατυχήσαμε!
17 / 1 / 2009
   Δυστυχώς, ο βουλευτής του Νομού Γρεβενών και τέως Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας, δεν υπουργοποιήθηκε με τον Ανασχηματισμό που έκανε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής.
  Για το Νομό Γρεβενών αυτό είναι χάσιμο. Όσο να 'ναι, όταν υπάρχει άνθρωπος από το Νομό, εμείς τουλάχιστον, περιμένουμε να βοηθήσει κάπως τα Γρεβενά.
  Τώρα, αν τα βοήθησε ή όχι, το ξέρει ο γρεβενιώτικος λαός. Αυτός είναι εκείνος που αποφασίζει για την πολιτική αντιπροσώπευσή του στο πολιτικό στερέωμα από κάποιον ικανό Γρεβενιώτη.
  Προς το παρόν ο κ. Φώλιας Χρήστος παραμένει βουλευτής του Νομού μας και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 
Νέοι αντινομάρχες στο Νομό Γρεβενών
10 Γενάρη 2009
   Με απόφαση του Νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη ορίσθηκαν Νέοι Αντινομάρχες για την χρονική περίοδο από 2 Ιανουαρίου 2009 έως 31 Δεκεμβρίου 2009 οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κων/νος Μιχαλογιάννης και Δημήτριος Παλέγκας.
  Ο κ. Νομάρχης ευχαρίστησε τους απερχόμενους Αντινομάρχες για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία και ευχήθηκε στους νέους καλή και δημιουργική θητεία.
 (grevenanews)
Νέοι αντιδήμαρχοι στο Δήμο Γρεβενών
10 Γενάρη 09
  Νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Γρεβενών για το χρονικό διάστημα από 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι 2 Ιανουαρίου 2010 ορίστηκαν από τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
  α)- Δέσποινα Ασλανίδου του Γεωργίου,
  β)- Κωνσταντίνο Σιούμπουρα του Γεωργίου,
  γ)- Σπύρο Μπασνά του Δημητρίου και
  δ) Οδυσσέα Βλάχο του Γεωργίου.
  Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης στους αντιδημάρχους Γρεβενών αναθέτονται οι εξής αρμοδιότητες:

  "1.- Στην κ. Δέσποινα Ασλανίδου αναθέτουμε την εποπτεία των διοικητικών υπηρεσιών την εποπτεία της ταμειακής υπηρεσίας, την παρακολούθηση των εσόδων, την εποπτεία των λαϊκών αγορών και εμποροπανηγύρεων, εποπτεία της Δημοτικής Αστυνομίας, την πορεία της ελεγχόμενης στάθμευσης και των θεμάτων που αφορούν στο κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό, την παρακολούθηση της πορείας των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, των θεμάτων κοινωνικής μέριμνας, την εποπτεία των διαφόρων οικονομικών προγραμμάτων του δήμου και τη χορήγηση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και κάθε συναφές με τα καταστήματα ήτοι την επιβολή διοικητικών μέτρων όπως προσωρινή και οριστική αφαίρεση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και την αναπλήρωση του Δημάρχου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος.
  Εξουσιοδοτούμε την ανωτέρω, για την υπογραφή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τη χορήγηση των κανονικών αδειών στο προσωπικό.

  2.- Στον κ. Κωνσταντίνο Σιούμπουρα, αναθέτουμε την εποπτεία της υπηρεσίας καθαριότητας και περιβάλλοντος (αποκομιδή, χωματερές), την εποπτεία των σφαγείων, την εποπτεία του γραφείου κίνησης(αυτοκίνητα, μηχανήματα, εξοπλισμός), την εποπτεία των Δημοτικών Κοιμητηρίων, την εποπτεία παρακολούθηση των θεμάτων αθλητισμού, σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και το πρόγραμμα ανακύκλωσης.
  3.- Στον κ. Σπύρο Μπασνά, αναθέτουμε την παρακολούθηση όλων των έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας που αφορούν στην πόλη των Γρεβενών και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, την παρακολούθηση της πορείας των μελετών των τεχνικών έργων, την παρακολούθηση των έργων ηλεκτροφωτισμού, την εποπτεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος, την εποπτεία πολεοδομικών θεμάτων, την εποπτεία της εύρυθμης λειτουργίας των αναμεταδοτών, την παρακολούθηση των θεμάτων προγραμματισμού και οικονομικών προγραμμάτων της τεχνικής υπηρεσίας και την παρακολούθηση της εξέλιξης των θεμάτων που αφορούν στην πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως.
  4.Στον κ. Οδυσσέα Βλάχο, αναθέτουμε τον συντονισμό όλων των Τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου, την παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν σε αυτά, καθώς και τις δεντροφυτεύσεις και τον καλλωπισμό όλων των χώρων του Δήμου (Υπηρεσία Πρασίνου)".
  Ο Δήμαρχος θα εποπτεύει όσα θέματα δεν αναφέρονται ότι ανατίθενται στους Αντιδημάρχους.
  Όλοι οι ορισθέντες Αντιδήμαρχοι θα μεριμνούν για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και θα υπογράφουν τα έγγραφα που θα εκδίδονται από τις υπηρεσίες που εποπτεύουν πλην των ενταλμάτων πληρωμής που θα υπογράφονται από το Δήμαρχο και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματός του από την Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Ασλανίδου.             
(grevenanews)
                              Επιτέλους, κύριε Αντιδήμαρχε!
    21 Μάρτη 2008
  Από το 2000 προσπαθούσαμε να επισκευάσουμε την ύδρευση του Πνευματικού Κέντρου και την αποχέτευση! Κι αν δεν ερχόταν στην αρμοδιότητα του χωριανού μας αντιδημάρχου, Τάκη Ψευτογκά, φοβάμαι πως θα περιμέναμε μερικές δεκαετίες ακόμα.
  Το συζητήσαμε πολλές φορές μαζί του και λίγο έλλειψε να μη γίνει και επί των ημερών του. Τελικά το πήρε προσωπικά και με τη δεύτερη θητεία του - σαν αντιδήμαρχος - τελείωσε το έργο! Μόνο μια μικρή επούλωση των φθορών που έγινε στους τοίχους χρειάζεται και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, όπου έγιναν οι συνδέσεις των σωληνώσεων. Ένα μεροκάματο με ελάχιστα υλικά, κύριε αντιδήμαρχε! τίποτε άλλο. 
  Σ' ευχαριστώ ο ίδιος - που τήρησες την υπόσχεσή σου - και φαντάζομαι σ' ευχαρι-στούν κι όσοι εξυπηρετούνται στο χώρο αυτό. Ειλικρινά, σ' ευχαριστώ!
  Μπράβο σου, κύριε Αντιδήμαρχε!
                                  Αντιδήμαρχοι 2008
    22 Γενάρη 2008

  Όρισε τους αντιδημάρχους για το 2008 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος. Οι δυο αντιδήμαρχοι του 2007, που κατάγονται από το Τοπικό Δημοτικό  Διαμέρισμά μας, ο χωριανός μας κ. Ψευτογκάς Δημήτριος και ο  Αιμιλιανιώτης κ. Μπασνάς Σπυρίδων, παρέμειναν στις θέσεις τους. 
  Συγχαρητήριακύριοι αντιδήμαρχοι! Ευχόμαστε το 2008 να είναι πιο δημιουργικό από το 2007!
Δημοτικό Συμβούλιο
      22 Οχτώβρη 2007
   Στις 22 Οκτωβρίου βρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών που συζήτησε διάφορα θέματα. Εμάς μας ενδιέφερε ένα: η παραχώρηση των κτιρίων και του οικοπέδου του Δημοτικού Σχολείου του Φελιού προς το Υπουργείο Εσωτερικών για εγκατάσταση εκεί Τμήματος Μεταγωγών, όπως έλεγε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου του Φελιού, μη εξαιρώντας και του σεισμόπληκτου - ακατάλληλου κτιρίου του Σχολείου. Σ΄ αυτό έπρεπε να συμφωνήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί ο χώρος των Σχολείων ανήκει στους Δήμους κι επιπλέον πρέπει να εξευρεθεί άλλος χώρος για εγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου, έστω κι αν δε λειτουργεί σήμερα. Αν αύριο  θα έχει παιδιά (όνειρο!) πού θα τα βάλουν; 
   Απ' ό,τι καταλάβαμε οι Φελλιώτες κινήθηκαν μονιασμένοι εδώ κι ένα χρόνο για να πετύχουν το σκοπό τους αυτό. Κάποιος, βέβαια, τους άνοιξε τα μάτια για το τι θα κάνουν. Ποιος; Μαντέψτε μόνοι σας.  Ο Μεγάλος Αδελφός; 
   Εμείς, (όπως και με το σκοπιανό: ποιος θα αμφισβητήσει πως η Μακεδονία είναι ελληνική, αφού όλα τα μνημεία γράφουν ελληνικά και τα κείμενα της εποχής το αναφέρουν;) παίρνοντας σα δεδομένο  πως η Αστυνομία έχει στο χωριό μας ιδιόκτητο κτίριο περίπου 600 τ.μ. τριώροφο, κτισμένο το 1970όπου λειτουργούσε και παλιά Αστυνομικός Σταθμός, βρίσκεται στην εθνική οδό Καλαμπάκας - Γρεβενών, επισκευαζόμενο με μικρό ποσό, είδαμε αρκετές φορές να μετρούν και να ελέγχουν την κατάστασή του, ακούγοντας πως σ' αυτό θα εγκατασταθούν τμήματα ασφαλείας - Αστυνομικό Τμήμα, Συνοριοφύλακες, Τμήμα Μεταγωγών - δεν κινηθήκαμε για την τοποθέτηση του Τμήματος Μεταγωγών σ' αυτό.
  Εμείς δεν είμαστε αχάριστοι και καταλαβαίνουμε τη δημοτικό σώμα και τους κοντοχωριανούς μας, τους Φελλιώτες: Δεν είμαστε άπληστοι για να τα θέλουμε όλα δικά μας - όχι πως τα πετάμε και δεν τα θέλουμε; Αλλά λογικά σκεπτόμενοι, αντιδράσαμε αμέσως, γιατί μάθαμε πως το Αστυνομικό Τμήμα του Κηπουριού θα πάει στο Φελλί. Κι αν γίνει αυτό τότε μας πουλάνε οι Αρχές του Νομού, συνεργαζόμενοι με άτομα από το Φελλί και τα Γρεβενά συμφεροντολόγα και ψηφοθηρικά που δε βλέπουν τίποτε άλλο παρά την επικράτηση και διακυβέρνηση στον πολιτικό χώρο με οποιοδήποτε φασιστικό τρόπο, έστω και πατώντας πάνω στο συμφέρον των Αγίων Θεοδώρων.
  Και για να επαληθευτούμε περιμένουμε τη μετακίνηση του Α.Τ. Κηπουριού. Κι αν δεν έρθει στους Αγίους Θεοδώρους, με γεια μας όλους τους άρχοντες του χωριού μας, του Τοπικού Διαμερίσματος, του Δημοτικού Συμβουλίου μας, του Νομού μας, του Βουλευτού μας - Υπουργού και της Κυβέρνησής μας!
  Να τους χαιρόμαστε!
Εθνικές εκλογές
  9ος 2007
  Συγχαρητήρια!
  Χρήστος Φώλιας 
  Υπουργός Ανάπτυξης
   Με καμάρι είδαμε τον πατριώτη μας κ. Χρήστο Φώλια να πετυχαίνει στις εκλογές του Σεπτέμβρη, να ορκίζεται βουλευτής και μάλιστα από Υφυπουργός, που ήταν, να αναβαθμίζεται σε Υπουργό Ανάπτυξης.  
  Έχω την εντύπωση πως ο Γρεβενιώτης Υπουργός θα τα καταφέρει πολύ καλά στον τομέα αυτό, αφού το πετυχημένο εμπορικό πνεύμα του άνδρα είναι ένα από τα χαρίσματα που τον διακρίνουν.
 Συγχαρητήρια, κύριε Υπουργέ, και καλό κουράγιο στο έργο σου! 
Αποτελέσματα εκλογών 2007
  Ο λαός της Ελλάδας έδωσε το τιμόνι ξανά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, για μια ακόμα τετραετία, να οδηγήσει το καράβι της σε λιμάνια προόδου κι ανάπτυξης.
  Συγχαρητήρια, κ. Πρωθυπουργέ!
  Τα κόμματα έλαβαν:     
Κόμμα .............. Ποσοστό ............... Έδρες
Ν. Δ. ..................... 41,48% .................... 152 
ΠΑ.ΣΟ.Κ. .............. 38,10% .................... 102
Κ.Κ.Ε. .................... 8,15% ...................... 22
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ................ 5,04% ......................14
 ΛΑ.Ο.Σ. ................. 3,80% ......................10
Αποτελέσματα εκλογών 2007 στα Γρεβενά
  Τι ψηφίσαμε στο χωριό μας
  Νέα Δημοκρατία  
Φώλιας  95              Ουζουνίδης 25            Τσιλινίκος      1    Χωρίς σταυρό     3
  ΠΑΣΟΚ
Μυλωνάς 2              Χαντάβας   23           Ψευτογκάς  137   Χωρίς σταυρό   10
  Κ.Κ.Ε.
Καραμήτρος 6         Παύλου         3            Τάτσιος           3    Χωρίς σταυρό     4
  Τι ψήφισε ο Νομός; 
  Ν.Δ.  .............................  45,48%
  ΠΑ.ΣΟ.Κ.  ..................  39,72%
  Κ.Κ.Ε. ..........................    7,55%
  ΣΥ.ΡΙΖ.Α ....................    2,48%
  ΛΑ.Ο.Σ ........................    2,63%
Υποψήφιοι Βουλευτές
   16 Σεπτεμβρίου 2007
   ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Χρήστος Φώλιας υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και βουλευτής Γρεβενών,  Κώστας Ουζουνίδης Καρδιολόγος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών  Δημήτρης Τζιλινίκος απόστρατος αξιωματικός,
   ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    Δημήτρης Ψευτογκάς Χειρουργός Ορθοπεδικός,  Σάκης Χαντάβας Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, Κώστας Μυλωνάς  Δικηγόρος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γρεβενών
  K.K.E.
   Βασίλης Καραμήτρος Δημοτικός Υπάλληλος, νομαρχιακός σύμβουλος και Πρόεδρος Εργαζομένων Σωματείου ΟΤΑ,  Κώστας Παύλου   Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Νίκος Τάτσιος, τέως υποψήφιος δήμαρχος Γρεβενών
Προβλήματα του χωριού μας
  Κύριε Νομάρχη, Κουπτσίδη Δημοσθένη,
  Δήμαρχε, κ. Νούτσο Γιώργο
  Αντιδήμαρχε, κ. Ψευτογκά Τάκη
  Αντιδήμαρχε,  κ. Μπασνά Σπύρο
  Πρόεδρε, κ. Γραβάνη Σάκη
  Παρακαλώ,  διαβάστε τη σελίδα των προβληματισμών κι ασχοληθείτε με τη λύση των προβλημάτων του χωριού μας. 
  Οι Αγιοθεοδωρίτες περιμένουν να δουν την ικανοποίηση των υποσχέσεών σας.
Και τώρα... ήρθε η ώρα για δουλειά
  Οι παρεμβάσεις των Αντιδημάρχων μας (7ος 2007)
  Με παρέμβαση των αντιδημάρχων μας, Τάκη Ψευτογκά και Σπύρου Μπασνά: 
  1. Προχώρησε η πλακόστρωση στην πλατεία, (σήμερα τέλειωσε) 
  2. Επιδοτήθηκε η δεντροφύτευση του Άλσους των Αγίων Θεοδώρων για αγορά 40 δέντρων, τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος (σταγόνες), διάθεση μηχανημάτων για το άνοιγμα λάκκων και διαμόρφωση του χώρου,  
  3. Συνδέθηκε ο αποχετευτικός αγωγός της διασταύρωσης στην πλατεία, μπροστά στο κατάστημα του Αντώνη Παπανικολάου, με τον αποχετευτικό αγωγό που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο της Αστυνομίας, κόβοντας την άσφαλτο του κεντρικού δρόμου, γιατί τα λύματα δεν είχαν κλίση προς το περίπτερο και κάθε δυο - τρία χρόνια βούλωνε,   
  4. Αντικαταστάθηκε με φαρδύτερο σωλήνα ο αγωγός που μεταφέρει τα απόνερα του γηπέδου και της Ελαφοπηγής (παραδοσιακή βρύση) προς την κεντρική αποχέτευση του χώρου γύρω από το Εικονοστάσι των Αγίων Θεοδώρων (στάση λεωφορείων)
  5. Τοποθετήθηκαν 6 κολόνες και λάμπες φωτισμού στην Παιδική Χαρά, 
  Συγχαρητήρια, Τάκη και Σπύρο, κι αναμένουμε περισσότερες παρεμβάσεις.
Ο τοπικός Σύμβουλος κι Αντιπρόεδρος
Άνοιξη 2007
  Με ζήλο φαίνεται να ξεκίνησε το ρόλο του ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος των Αγίων Θεοδώρων, Γιαννούλας Αθανάσιος.     
  Μόλις έπιασε η Άνοιξη και φούντωσαν τα παρτέρια από τα χορτάρια και τα κλαδιά των δέντρων, συνεργάστηκε με τον υπεύθυνο για την κοπή του χόρτου, κ. Χρήστο Γραβάνη του Χρήστου, κόβοντας όχι μόνο τα χόρτα αλλά και κλαδεύοντας όλα τα δέντρα των παρτεριών και τα δέντρα στο Κοινοτικό Γραφείο - Ιατρείο. 
  Επίσης, καθάρισε το χώρο γύρω από το παλιό περίπτερο, κόβοντας και κλαδεύοντας τη "ζήγρα" που έπνιγε το χώρο και τον έκανε απλησίαστο στους διερχόμενους. 
  Ασχολήθηκε με την απομάκρυνση ζώων (κότες) και γεωργικών εργαλείων από τους κεντρικούς δημόσιους χώρους (Παιδική Χαρά). 
  Ακούει όλα τα προβλήματα των κατοίκων του Διαμερίσματος και τα μεταφέρει έγκαιρα στο Τοπικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων και εισηγήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο
   Συγχαρητήρια, Θανάση!
Δελτίο Τύπου
  3 / 1 / 2007
  Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών ορίστηκαν Αντιδήμαρχοι του Δήμου Γρεβενών για το χρονικό διάστημα από 3 Ιανουαρίου 2007 μέχρι 2 Ιανουαρίου 2008 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
  α) Ευαγγελία Μπόγκια του Ευθυμίου,
  β) Γρηγόριος Φαρμάκης του Χρήστου
  γ) Σπύρος Μπασνάς του Δημητρίου και  
  δ) Δημήτριος Ψευτογκάς του Γεωργίου. 
  Απόσπασμα της σχετικής απόφασης:  
  «…1.- Στην κα Ευαγγελία Μπόγκια αναθέτουμε την εποπτεία των διοικητικών υπηρεσιών την εποπτεία τηςταμειακής  υπηρεσίας, την παρακολούθηση των εσόδων, την εποπτεία των λαϊκών αγορών και εμποροπανηγύρεων, την παρακολούθηση της πορείας των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, των θεμάτων κοινωνικής  μέριμνας, την εποπτεία των διαφόρων οικονομικών προγραμμάτων του δήμου και τη χορήγηση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και κάθε συναφές με τα καταστήματα ήτοι την επιβολή διοικητικών μέτρων όπως προσωρινή και οριστική αφαίρεση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και την αναπλήρωση του Δημάρχου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος. Εξουσιοδοτούμε την ανωτέρω, για την υπογραφή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τη χορήγηση των κανονικών αδειών στο προσωπικό.
 2. Στον κ. Γρηγόριο Φαρμάκη, αναθέτουμε την εποπτεία της υπηρεσίας καθαριότητας και περιβάλλοντος(αποκομιδή, χωματερές, δεντροφυτεύσεις,  πάρκα, νησίδες, πεζοδρόμια, καλλωπισμός χώρων) την εποπτεία της Δημοτικής Αστυνομίας, την πορεία της ελεγχόμενης στάθμευσης  και των θεμάτων που αφορούν στο κυκλοφοριακό και συγκοινωνιακό, την εποπτεία των σφαγείων, την εποπτεία του γραφείου κίνησης (αυτοκίνητα, μηχανήματα, εξοπλισμός), και την εποπτεία  παρακολούθηση των θεμάτων αθλητισμού, σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους  και το πρόγραμμα ανακύκλωσης.                           
   3.Στον κ. Σπύρο Μπασνά αναθέτουμε την παρακολούθηση όλων των έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας που αφορούν στην πόλη των Γρεβενών και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, την παρακολούθηση της πορείας των μελετών των τεχνικών έργων, την παρακολούθηση των έργων ηλεκτροφωτισμού, την εποπτεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος, την εποπτεία πολεοδομικών θεμάτων, την εποπτεία της εύρυθμης λειτουργίας των αναμεταδοτών, την παρακολούθηση των θεμάτων προγραμματισμού και οικονομικών προγραμμάτων της τεχνικής υπηρεσίας και την παρακολούθηση της εξέλιξης των θεμάτων που αφορούν στην πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως.
  4. Στον κ. Δημήτριο Ψευτογκά αναθέτουμε τον συντονισμό όλων των Τοπικών  Συμβουλίων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου, την παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν σε αυτά. Ο Δήμαρχος θα εποπτεύει  όσα θέματα δεν αναφέρονται  ότι ανατίθενται στους αντιδημάρχους...». (fora.gr/grevena)
  Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο χωριανό μας Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Ψευτογκά, το συντοπίτη μας (από τον Αιμιλιανό) Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Μπασνά, το συντοπίτη μας (από την Ανθρακιά) Πρόεδρο Τοπικού Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίων Θεοδώρων κ. Σάκη Γραβάνη, στο χωριανό μας Τοπικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιαννούλα και Γιώργο Κουτούλα καθώς και τους συντοπίτες μας (από τον Αιμιλιανό και την Ανθρακιά αντίστοιχα) Τοπικούς Συμβούλους κ. Χρήστο Ζιώγα και κ. Σπύρο Κλησιάρη!
Νομαρχιακές & Δημοτικές εκλογές


  Εκλεγμένος 2006
Δημοσθένης Κουπτσίδης
Νομάρχης Γρεβενών

      Από το συνδυασμό του:
  Λιόλιος Χρήστος, Αρμπάρας Γιώργος, Κοψαχείλης Τιμολέων, Πέτρου Αικατερίνη, Αναγνώστου Ιωάννης, Μπιρμπίλη-Ντάγκα Βάια, Τόσκας Ανδρέας, Μπασδέκης Αστέριος, Παλέγκας Δημήτριος, Χατζηγεωργίου Νικηφόρος,  Μιχαλογιάννης Κωνσταντίνος, Τσιώτα-Μπαλοδήμου Παναγιώτα και Χατζηζήσης Λάμπρος.
     Από το συνδυασμό του κ. Ρίγγου:
  Ρίγγος Δημήτριος, Μαγιάννης Κωνσταντίνος, Κολέτσος-Κουτσίου Κωνσταντίνος, Σχοινά Ερμιόνη,  Κουρέλλας Σωκράτης,  Δασκαλόπουλος Αντώνιος και Βέργος Νικόλαος
    Από το συνδυασμό του κ. Καραμήτρου:
Βασίλης Καραμήτρος 
Τι πήραν οι υποψήφιοι Νομάρχες στο χωριό μας
 Ο κ. Δημήτριος Ρίγγος έλαβε 151 ψήφους κι ο κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης πήρε 147 ψήφους
 Συγχαρητήρια, κύριε Κουπτσίδη, συγχαρητήρια, κ. Νομάρχη, και καλή θητεία από την 1η του Γενάρη!
Υποψήφιοι Νομάρχες Νομού Γρεβενών:
1. Ρίγγος Δημήτριος,
Ιατρός, σημερινός Νομάρχης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ
2. Κουπτσίδης Δημοσθένης
Δασοπόνος, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία.
Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο
27 / 12 2006
  Ο Νέος Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Νούτσος, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών αλλά και όλοι οι εκλεγέντες Δημοτικοί και Τοπικών Διαμερισμάτων Σύμβουλοι ορκίστηκαν την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2006.
   Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριε Πρόεδρε του Τοπικού Διαμερίσματος Αγίων Θεοδώρων και τοπικοί Σύμβουλοί μας! 
Εκλεγέντες  (2006)
Γεώργιος Νούτσος
Δήμαρχος Γρεβενών

 Από το συνδυασμό του:
 Βλάχος Οδυσσέας, Σιούμπουρας Κωνσταντίνος, Ασλανίδου Δέσποινα, Ράπτη Αικατερίνη, Βάιος Βάϊος, Χάτσιος Ιωάννης, Μπασνάς Σπύρος, Φαρμάκης Γρηγόριος, Μπουρέλλα-Παλάσκα Ολυμπία, Μπόγκια Ευαγγελή, Ψευτογκάς Δημήτριος, Χατζηγεωργίου Σάββας και Τζημορώτα Βαρβάρα.
  Από το συνδυασμό του κ Ζιώγα:
  Ζιώγας Αθανάσιος, Τζημορώτας Χρήστος, Κατσάλης Αλέξανδρος, Μπαζάκας Φώτιος, Χαντές Χρήστος, Παπαξάνθης Χαράλαμπος, Τσιρίκας Γεώργιος και Ταταρίδης Κυριάκος
Τι πήραν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο χωριό
  Ο κ. Ζιώγας Αθανάσιος έλαβε 157 ψήφους κι ο κ. Νούτσος Γεώργιος έλαβε 156 ψήφους.  
  Συγχαρητήρια, κ. Νούτσο, συγχαρητήρια, κύριε Δήμαρχε, και καλή θητεία!
Υποψήφιοι Δήμαρχοι : Δήμου Γρεβενών :
1. Ζιώγας Αθανάσιος,
Δικηγόρος υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ
2. Νούτσος Γεώργιος,
Δικηγόρος υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία
Τοπικό Διαμέρισμα Αγίων Θεοδώρων
      Ψηφοδέλτιο κ. Ζιώγα Αθανασίου
  α) Κουτούλας Γεώργιος, χωριανός
  β) Κλησιάρης Σπυρίδων του Κωνσταντίνου και                    
  γ) Κατσάνος Γεώργιος από την Ανθρακιά,
  δ) Λόλα Αλεξάνδρα του Γιάννη και
  ε) Ζγκούρα Αλεξάνδρα του Γεωργίου, χωριανές μας,
  στ) Ψευτογκάς Γρηγόριος, από τον Αιμιλιανό
  ζ) Μότσιος Απόστολος,  χωριανός
      Ψηφοδέλτιο κ. Γεωργίου Νούτσου
 α) Γιαννούλας Αθανάσιος,  χωριανός μας,     
 β) Γραβάνης Αθανάσιος από την Ανθρακιά,             
 γ) Ζιώγας Χρήστος,  από τον Αιμιλιανό,
 δ) Γραβάνη Αγγελική,  χωριανή και
 ε) Τσολάκη Αικατερίνη,  χωριανή            
Ορκωμοσία 
του κ. Νομάρχη Γρεβενών  
17 / 12 / 2006
  H τελετή ορκωμοσίας του νέου Νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη και των Νομαρχιακών Συμβούλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2006 παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Σεργίου,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Γρεβενών.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης  Κωνσταντινίδης, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Τζίρος, ο πρώην Νομάρχης Γρεβενών κ. Αντώνης Πέτσας, οι νέοι Νομάρχες των Νομών Κοζάνης και Φλώρινας κ.κ. Δακής και Βοσκόπουλος, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Ναλμπαντίδης, ο νέος Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος, Δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
  Την εκδήλωση χαιρέτισαν με επιστολές τους, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας, η Βουλευτής Μαγνησίας κα. Ζέτα Μακρή κι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης.
  Συγχαρητήρια, κ. Νομάρχη!
 Συγχαρητήρια και στους κ.κ. Νομαρχιακούς Συμβούλους σας!
  Είθε τα Γρεβενά να παν μπροστά επί των ημερών σας!
Τοπικό Διαμέρισμα Αγίων Θεοδώρων
  Εκλέχτηκαν για το Τοπικό Συμβούλιο των Αγίων Θεοδώρων οι:
Γραβάνης Αθανάσιος ................................. Πρόεδρος
(Ανθρακιά)
Γιαννούλας Αθανάσιος .............................. Μέλος
(Άγιοι Θεόδωροι)
Κουτούλας Γεώργιος .................................. Μέλος
(Άγιοι Θεόδωροι)
Ζιώγας Χρήστος ........................................... Μέλος
(Αιμιλιανός)
Κλησιάρης Σπυρίδων .................................. Μέλος
(Ανθρακιά) 
  Συγχαρητήρια σε όλους! 
Τα έργα τους περιμένουμε με ανυπομονησία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.