Ακούστε τα ΜΑΝΤΑΤΑ !

Ιδιωτική ιστοσελίδα.
Άγιοι _ Θεόδωροι _ Γρεβενών , υψόμετρο 812 μ. (πλατεία), κάτοικοι 143.

Λεωνίδας Λόλας, Συνταξιούχος Δάσκαλος (leololas@gmail.com)

Γεωργίτσα 1

Ξαναχτύπησε η καμπάνα της Παναγίας!

11 Αυγούστου 2021

Στη Γεωργίτσα, σήμερα, 11 Αυγούστου 2021, ξαναχτύπησε η καμπάνα της Παναγίας.
Παραβρέθηκε πλήθος πιστών στην αρχιερατική θεία λειτουργία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Γρεβενών, κ. Δαβίδ, σε συλλείτουργο που συμμετείχε ένας διάκος και τρεις ιερείς (ο π. Ιωάννης Λαζαρίδης (εφημέριός μας), ο π. Βασίλειος Γρίδας κι ο π. Αριστοτέλης Ντόλας). Ο π. Κοσμάς παραβρέθηκε, αλλά δε συμμετείχε.
Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, λόγω της επιδημίας. Δεν μοιράστηκε τίποτε στους πιστούς, εκτός από την αγάπη και τη συγκίνηση του Μητροπολίτη μας, που μίλησε στις ψυχές μας για την απλότητα του μνημοσύνου υπέρ των κοιμηθέντων στα "τρία" εγκαταλειμμένα χωριά, Γεωργίτσα, Διάκο και Μελίσσι.
Η Καμπάνα της Παναγίας της Γεωργίτσας ξαναχτύπησε μετά από πολλά χρόνια για να διώξει το φόβο της επιδημίας και να καλέσει τους πιστούς σε προσκύνημα και προσευχή.
Ο δρόμος είχε καθαριστεί από μηχάνημα που έστειλε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, κ. Νικόλαος Φιλιώτης, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Γρεβενών - όπως κάθε χρόνο - και τους ευχαριστούμε.
Ο ναός έλαμπε από καθαριότητα και φρέσκα χρώματα των αγιογραφιών! Ούτε ο Δεσπότης μας δεν πίστευε στα μάτια του για την αλλαγή του κτηρίου σε ναό!
Οι εξωτερικές διαμορφώσεις και τα έργα, που γίνονται με τον οβολό χορηγών, τράβηξαν την προσοχή των προσκυνητών και αρκετοί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις χορηγίες για τη συνέχιση των έργων.
Έλαβε χώρα θεία λειτουργία, αρτοκλασίες και τρισάγιο - μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των "τριών" χωριών, όπως τόνισε ο Δεσπότης μας, κ. Δαβίδ, της Γεωργίτσας, του Διάκου και του Μελισσίου.
Ικανοποιημένοι πήραμε το δρόμο της επιστροφής στις έδρες μας με ανανεωμένο το κουράγιο για τη ζωή για άλλον ένα χρόνο.
Και του χρόνου, φίλοι μου! Καλή Παναγία!
 Λεωνίδας
*
Η Παναγιά γιορτάζει αύριο!
10 Αυγούστου 2021
  Ήρθε και φέτος η μέρα, που γιορτάζουμε την Παναγία της Γεωργίτσας. 

  Είναι γνωστό πως η Γεωργίτσα δεν κατοικείται από το 1973, οπότε δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με ιερέα ανήμερα της γιορτής της Παναγίας στη Γεωργίτσα. 
  Όμως, μας αρκεί που κάθε χρόνο, τις παραμονές της Κοίμησης της Θεοτόκου, μπορούμε και γιορτάζουμε στη Γεωργίτσα με το Δεσπότη μας, τους συγχωριανούς και τους φίλους μας την εορτή της Παναγίας μας.
  Φέτος, λόγω των μέτρων κατά της επιδημίας (κορονοϊού), δε θα προσφερθεί ούτε γεύμα ούτε γλυκό ούτε κάτι άλλο. Θα πάμε απλά να τιμήσουμε την Παναγιά μας και να προσευχηθούμε στη χάρη της να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από την κρίση των καιρών.
  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και τρισάγιο για τις ψυχές των κεκοιμημένων Γεωργιτσιωτών έως το 1972 με το Μητροπολίτη μας Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και άλλους ιερείς και μετά φεύγουμε πριν μας πιάσουν οι ζέστες (άλλη πληγή κι αυτό).
  Καλή αντάμωση αύριο στις 7:30΄ με μια έκπληξη στη Γεωργίτσα!
  Λεωνίδας
*
Τα έργα στη Γεωργίτσα!
10 Αυγούστου 2021
  Σήμερα, 10 Αυγούστου 20121,  βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως τα έργα στους ναούς της Γεωργίτσας βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο.
  Ολοκληρώθηκε η αγιογράφηση στην Παναγία. Οι τρεις τελευταίες εικόνες έχουν παραγγελθεί και το βερνίκι τις προστατεύει.
  Έφυγαν τα μπάζα από τη δυτική εξωτερική πλευρά των ναών, στην Παναγία και τον άγιο Γεώργιο, και στη θέση τους στρώθηκε τσιμέντο.
  Προστατευτικά τοιχία - όσο στον Άι Γιώργη τόσο και στην Παναγία -  προστατεύουν τους ναούς από την υγρασία και τα νερά.
  Ένα πεζούλι στη δυτική πλευρά της Παναγίας προστέθηκε για να δεχτεί στον ίσκιο της εκκλησιάς τους επισκέπτες - προσκυνητές.
  Μια νέα σκάλα οδηγεί στο οστεοφυλάκιο.
Άγιος Γεώργιος Γεωργίτσας
  Το μόνο που δεν προλάβαμε να φτιάξουμε είναι το σκέπαστρο στο νέο χαγιάτι. Κι είναι τόσο απαραίτητο, γιατί θα προστατεύει το ναό από τα βροχόνερα.
  Περιμένουμε να χαρείτε τις αλλαγμένες εκκλησιές.
  Οι χορηγοί μαζί με τους Θανάση, Γιάννη, Σάκη, Νίκο, Δημήτρη, Κώστα Νίκο, Ανέστη, Χρήστο, Δημήτρη, Στέργιο, Ευθύμη, Κυριάκο και Λεωνίδα, αλλά και τις κυρίες, Ντίνα, Παναγιώτα, Ροϊδούλα και Σωτηρία, σας προσφέρουν τη χαρά των ματιών σας να δουν τις εκκλησιές μας περιποιημένες.
  Καλή Παναγία!
  Λεωνίδας
*
Η Παναγία αγιογραφήθηκε!
17 του Μάη 2021
  Σήμερα, Δευτέρα, 17 του Μάη 2021 τελείωσε η αγιογράφηση του ναού της Παναγίας της Γεωργίτσας.   Όλος ο κυρίως ναός έλαμψε από τα φρέσκα χρώματα και τα καθαρά πρόσωπα των αγίων της Εκκλησίας μας! Ψηλά στο ξύλινο ταβάνι ένας Μεγάλος Παντοκράτορας ελέγχει τα πάντα και βοηθάει όποιον του ζητάει βοήθεια.

  Μπαίνεις στο ναό και νιώθεις πως βρίσκεσαι σε άλλον τόπο. Σκιερό, τριτοκοσμικό, αλλοτινό και ... άγιο!
  Στο ιερό οι μορφές των αγίων βρίσκονται σε έκσταση μπροστά στην αγία μορφή της Πλατυτέρας των ουρανών!
  Πάνω ψηλά καλύπτει τα πάντα με αγνότητα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου κι οι κόγχες περιμένουν να γίνουν το αστροφωτεινό σπήλαιο της Γέννεσης.
  Μόνο η βόρεια πλευρά του ιερού μένει λευκή. Από τις τρεις κενές θέσεις η μία ήδη θα καλυφθεί με τον άγιο Θεράποντα. Οι άλλες δύο θα καλυφθούν με τις δικές σας χορηγίες.
  Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς - δωρητές των αγιογραφιών. Τη χάρη τους να έχουν!
  Τώρα προχωράμε στο παρασύνθημα. 
  Όποιος θέλει, μπορεί να γίνει χορηγός στα παρακάτω:
  Ο αγιογράφος, Ηλίας Δήμας, θα καλύψει τις αγιογραφίες με βερνίκι, για να μην λερώνονται και γράφονται και θα βάψει το κάτω μέρος των τοίχων του ναού, που βρίσκεται κάτω από τις αγιογραφίες, ενώ θα καλύψει όλα τα γυμνά μέρη των θυρών και των παραθύρων με διακοσμητικά σχέδια. Έτσι, κανένα σημείο του ναού δε θα μείνει ακάλυπτο.
  Επίσης, ξεκινάμε τη διαμόρφωση του χώρου έξω από την Παναγία και τον άι Γιώργη με πρώτο χορηγό το Σήφη Δόλγηρα, που προσφέρει δωρεάν την εργασία του με τα μηχανήματά του.
  Εμείς θα πληρώσουμε τα τσιμέντα, χαλίκι, κολόνες, ξυλεία και λαμαρίνες, ενώ θα προσφέρουμε προσωπική εργασία, όσες μέρες χρειαστεί, να φτιάξουμε το δυτικό χαγιάτι. Άρα θέλουμε κάποιο ποσό από χορηγίες.
  Και πάλι σας ευχαριστούμε.
Λεωνίδας
*
Ο παπά Χαράλαμπος αναπαύθηκε!
18 του Φλεβάρη 2021
  Γεννήθηκε στη Γεωργίτσα το 1936. Γονείς του ο Ιωάννης Παπαϊωάννου - Παπά Γιαννούλας - κι η Ευαγγελή. Σύζυγός του η πρεσβυτέρα Μαγδαληνή Ζυγούρα του Αποστόλη.
  Αγρότης, κτηνοτρόφος, φωτογράφος, κουρέας, γανωματής, χτίστης, σοβατζής, εργολάβος οικοδομών. Δεν φοβόταν τη δουλειά.
  Στις 2 του Γενάρη 1977 στο Βατόλακο Γρεβενών χειροτονείται Διάκος και μετά Ιερέας από τον Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιο Σιγάλα. Στο τέλος της ιεροσύνης του ο νέος Μητροπολίτης μας, κ.κ. Δαβίδ, τον τίμησε κάνοντάς τον Πρωτοπρεσβύτερο.
  Σαν ιερέας ήταν αγαπητός, γελαστός, αποφασιστικός κι εργατικότατος. Ήταν εφημέριος στο Δεσπότη, το Ελευθεροχώρι, τον Αιμιλιανό, την Ανθρακιά, και τα τελευταία χρόνια στους Αγίους Θεοδώρους. Βοηθούσε όπου έκρινε και μπορούσε.
  Σαν άνθρωπος ήταν αγαπητός, φιλότιμος, καταδεχτικότατος και μοίραζε από αυτά που είχε. Εργατικότατος μέχρι τα γεράματά του - πήγαινε συχνά στο Μοναστήρι  του Οσίου Νικάνορα για τις επισκευές από τις σεισμικές ζημιές του 1995. Βοήθησε πολλούς στις ανάγκες τους.
  Με την επιμονή του έγινε η περίφραξη της εκκλησίας μας στους Αγίους Θεοδώρους, εργασίες στο εσωτερικό της και το Νεκροταφείο μας.
  Στη Γεωργίτσα σκέπασε την εκκλησία της Παναγίας με κόκκινη λαμαρίνα και το Οστεοφυλάκιο. Έχτισε το νέο Τέμπλο με τις νέες εικόνες, μετά το κάψιμό τους από τους λαθρομετανάστες Αλβανούς.
  Άφησε πίσω παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα.
  Καλό σου ταξίδι, παπά Χαράλαμπε! Αναπαύσου ειρηνικά! 
Λεωνίδας
*
Αγιογράφηση της Παναγιάς (3)

6 του Φλεβάρη 2021
  Μιλώντας, χτες, με τον αγιογράφο μας, μάθαμε πως οι αγιογραφίες, που παραγγείλαμε, για την Παναγιά της Γεωργίτσας, προχωρούν με γοργό ρυθμό.
  Συγκεκριμένα του παραγγείλαμε : τον Άγιο Χαράλαμπο, τον άγιο Κωνσταντίνο και την αγία Ελένη, τους αγίους Θεοδώρους, τον άγιο Στυλιανό, τον άγιο Νικόλαο, τον άγιο Ευθύμιο, την αγία Άννα, τον άγιο Μηνά, τον Παντοκράτορα, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Πλατυτέρα των ουρανών και τη μεγάλη παράσταση της Κοίμησης της Θεοτόκου. και τη μεγάλη παράσταση της Κοίμησης της Θεοτόκου.
  Οι χορηγοί ας επικοινωνήσουν μαζί μου για την οικονομική τακτοποίησή τους, γιατί οι αγιογραφίες θα βρίσκονται στη θέση τους, μάλλον, πριν το Πάσχα, αν ο κοροναϊός και ο καιρός το επιτρέψει. Επιπλέον, να μου δώσουν τις αφιερώσεις.
  Η αγιογράφηση συνεχίζεται εντός του ιερού
  Όποιος θέλει να γίνει χορηγός κάποιας αγιογραφίας εντός του ιερού βήματος της Παναγίας, ας μου τηλεφωνήσει κι ας επιλέξει μια από τις παρακάτω :
  2 ολόσωμους αγίους : Πρωτομάρτυρα Στέφανο, προφήτη Ηλία, Φίλιππο ή Φανούριο, τους 2 ολόσωμους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ, και 5 από τους μη ολόσωμους (μπούστο) αγίους : Ελευθέριο, Σπυρίδωνα, ΑχίλλειοΦώτιο, Μάρκο τον Ευγενικό, Ιερόθεο, Θεράποντα,  Ιγνάτιο, Θεωνά, και Βλάσσιο.
  Για λεπτομέρειες τηλεφωνήστε μου, όποτε θέλετε (6981009916). 
 Λεωνίδας
*
Χαμένη σκυλίτσα
15 του Οχτώβρη 2020
  Σήμερα πήγαμε, με άλλους χωριανούς, στη Γεωργίτσα να συνδέσουμε το νερό της βρύσης της Παναγίας.
  Ευχάριστη μέρα για μας, μια και ήμαστε οργανωμένοι με κάθε τι που χρειαζόμαστε.
  Ο καιρός καλός. Συννεφιά και ήλιος.  Φθινόπωρο βλέπεις.
  Στο τέλος, λειτούργησε κανονικά το τζάκι κι η ψησταριά με τσιπουράκι και κρασάκι ή μπύρα.
  Τότε ήταν που κάποιος μας πλησίασε δειλά δειλά και μας ξάφνιασε.
  Μια σκυλίτσα ξανθοκόκκινη με την ουρά στα σκέλια, φοβισμένη, αλλά χωρίς να πεινάει πολύ. Σκυλί κυνηγάρικο ήταν και μπορεί κάτι να βρήκε στο κυνήγι κι έφαγε.
  Της δώσαμε ψωμάκι και τα κόκαλα του ψητού μας κρέατος καθώς και λουκάνικα. Τα έφαγε όλα, αφού επιμείναμε για να της διώξουμε τις ντροπές. Όσο για να την πιάσουμε... καμιά περίπτωση! Δεν πλησίαζε ούτε να φάει.
  Τη συνηθίσαμε κάπως και δε σας κρύβω, πως, όταν φεύγαμε, την κοιτάξαμε με κάποια λύπη.
  Όποιος γνωρίζει το σκυλί αυτό, ας πάει να το πάρει. Βρίσκεται στην πλατεία της Γεωργίτσας, στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας.
  Κοινοποιήστε το να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της.
  Καλή τύχη, σκυλίτσα!
  Υ.Γ. : Όπως μάθαμε αργότερα, ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας μερίμνησε και τη συμμάζεψε την επόμενη μέρα.
          Χαιρόμαστε, αν βοηθήσαμε με την παραπάνω  δημοσίευσή μας. 
  Λεωνίδας
*
Αγιογράφηση της Παναγιάς (2)

12 του Οχτώβρη 2020
  Η δεύτερη ομαδική αγιογράφηση στην Παναγιά της Γεωργίτσας έγινε στις 7 του Οχτώβρη 2020 κι αποτελείτο από έντεκα αγιογραφίες, οι οποίες άλλαξαν την όψη του ναού.
  "Τώρα πια φαίνεται σαν κανονικός ναός", όπως είπε κι ο Δεσπότης μας, το καλοκαίρι, βλέποντας τις πρώτες πέντε αγιογραφίες.
  Οι έντεκα νέες αγιογραφίες κάλυψαν όλη τη νότια εσωτερική πλευρά του ναού, δύο εικόνες έγιναν στη δυτική πλευρά, ενώ στη βόρεια πλευρά έγινε αγιογράφηση πέντε εικόνων.
  Στη νότια πλευρά, από την είσοδο μέχρι το παράθυρο έγιναν οι εικόνες του Αγίου Νεκταρίου, του αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων - εκ Τσουρχλίου (άγιος Γεώργιος Γρεβενών) και του αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

  Μετά το παράθυρο ο άγιος Αντώνιος. Αμέσως μετά στη δυτική πλευρά ο άγιος Ευστράτιος κι ο άγιος Λουκάς ο ιατρός.
  Στη βόρεια πλευρά, μετά το παράθυρο της βόρειας εξόδου του ιερού βήματος, έγινε ο άγιος Γρηγόριος, ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο άγιος Βασίλειος, η αγία Παρασκευή κι η αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.
  Από κει και πίσω είναι ελεύθερο προς το παρόν και συνεχίζει ελεύθερη η υπόλοιπη δυτική πλευρά.
  Ήδη έχουμε παραγγείλει άλλες πέντε αγιογραφίες. Μία από αυτές θα γίνει μέσα στο ιερό.
  Ελεύθερος χώρος μένει η δυτική πλευρά στο κέντρο, όπου είναι καλά να γίνει η μεγάλη παράσταση της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Αυτή η παράσταση είναι λίγο ακριβή, όμως. Αν κάποιος χορηγός θέλει να προσφέρει μόνος του το απαιτούμενο ποσό, καλώς. Αλλιώς θα συμβάλλουν περισσότεροι δωρητές για την Κοίμηση της Θεοτόκου.
  Μικρότερη παράσταση είναι αυτή της Πλατυτέρας στο Ιερό και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 
  Μικρότερες αγιογραφίες μπορούν να γίνουν μέσα στο Ιερό.
  Μη σας ζαλίζω, όμως, με τα μελλοντικά. 
  Απολαύστε τώρα αυτές που τέλειωσαν!

  Τη Χάρη τους να έχουμε όλοι!
Λεωνίδας
*
Η Παναγιά μας... νίκησε!
13 Αυγούστου 2020

  100, σχεδόν, πιστοί προσήλθαν χθες και προσκύνησαν στην Παναγιά της Γεωργίτσας!
  Ο ΔΑΣ Γεωργίτσας έκανε καλή δουλειά.
  Καθάρισε το τοπίο και τους δρόμους.
Καθάρισε κι έπλυνε τους ναούς της Παναγίας και του Άι Γιώργη μέσα κι έξω.
  Έφερε τραπέζια κι 60 καρέκλες. Τοποθέτησε 20 μες στο ναό και τις υπόλοιπες στην αυλή της εκκλησίας.
  Πρωί πρωί ο Παπαγιάννης έφτασε στη Γεωργίτσα κι απόλαυσε τη φύση, προετοιμάζοντας τα "δικά του". 
  Μετά ήλθαν οι ψάλτες κι οι επίτροποι. 
  Ακολούθησε ο Δεσπότης μας κι άρχισε η αρχιερατική θεία λειτουργία με το Δεσπότη μας, το διάκο του, τον π. Βασίλειο, τον π. Αριστοτέλη, τον π. Ιωάννη, ενώ για πρώτη φορά δεν έλαβε μέρος ο π. Κοσμάς.

  Οι πιστοί προσέρχονταν με ευλάβεια. Άναβαν το κερί έξω, έμπαιναν στο ναό, προσκυνούσαν την εικόνα της Θεοτόκου, που είχαμε παλιά στην εκκλησία μας, έβλεπαν τις καινούργιες εικόνες και τις αγιογραφίες, πίσω από το δεξιό ψαλτήρι, κι έβγαιναν έξω.
  Άλλοι κάθονταν στις προ-τοποθετημένες καρέκλες στο προαύλιο της εκκλησίας, άλλοι στο πεζούλι στο χαγιάτι, άλλοι στα παγκάκια του υπόστεγου κι άλλοι στέκονταν όρθιοι, όπου τους βόλευε, μέχρι το τέλος της θείας λειτουργίας.
  Ο Σεβασμιότατος, ευχαριστημένος από όσα είδε, μίλησε στις καρδιές των πιστών με το κήρυγμά του κι έδωσε κουράγιο στους πιστούς, να αντέξουν και να βγουν αλώβητοι από τον κορονοϊό. 

  Μετά διάβασε το τρισάγιο για την ανάπαυση των προ-κεκοιμημένων Γεωργιτσιωτών και
την αρτοκλασία.  
  Όλοι πήραμε αντίδωρο κι ένα κομμάτι άρτου.
  Ο Συνεταιρισμός της Γεωργίτσας προσέφερε νερό, αναψυκτικό ή χυμό και  γλυκό τυλιγμένο. Το τυλιγμένο λουκουμάκι προσέφερε η Δήμητρα κι ο Νίκος Ευαγγελόπουλος.
  Η Παναγιά της Γεωργίτσας νίκησε τον κοροναϊό με την προσεγμένη εκδήλωση του 2020 !
  Με γεμάτες τις μπαταρίες της καρδιάς, του μυαλού και της ψυχής μας, μαζέψαμε τις υλικές και ψυχικές αποσκευές και φύγαμε για τους τόπους της κατοικίας μας.
 Και του χρόνου, να είμαστε καλά να ξαναπάμε.
Λεωνίδας
*
Αγιογράφηση της Παναγιάς
Αυγούστου 2020 
  Άρχισε η αγιογράφηση της Παναγίας της Γεωργίτσας!
  Οι πέντε πρώτες εικόνες αγιογραφήθηκαν ήδη από τον Γρεβενιώτη αγιογράφο, Ηλία Δήμα, και στολίζουν τη νότια πλευρά του ναού εσωτερικά.
  Τις πέντε εικόνες παρήγγειλαν πέντε Γεωργιτσιώτες με αφιέρωμα, όπως ήθελαν.
  Αυτές είναι : Ο άγιος Δημήτριος, ο άγιος Αθανάσιος, ο απόστολος Θωμάς, ο άγιος Παΐσιος κι ο άγιος Εφραίμ.
  Βλέποντας την αγιογραφημένη πλευρά της εκκλησίας, αισθάνεσαι πιο ζεστά κι η επιθυμία για προσευχή και κατάνυξη ανεβαίνει αυθόρμητα στην επιφάνεια της ψυχής!
  Τη βοήθειά τους να έχετε, δωρητές!
Λεωνίδας
*
Ανατροπή... λόγω κορονοϊού
στην εκδήλωση της Γεωργίτσας
  24 του Ιούλη 2020 
 Μετά από ώριμη σκέψη ο Δασικός Συνεταιρισμός της Γεωργίτσας αποφάσισε να εναρμονιστεί με τα μέτρα και τις αποφάσεις της Πολιτείας και μας ανακοίνωσε πως για φέτος ο ΔΑΣ Γεωργίτσας τροποποιεί το πρόγραμμα της Εκδήλωσης της Γεωργίτσας ως εξής:
  Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και θα έχει τα εξής:
  1. Θεία λειτουργία στην Παναγιά της Γεωργίτσας.
  2. Προσκύνηση της εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου, που είχαμε τότε στη Γεωργίτσα.
  3. Τρισάγιο για τις ψυχές των κοιμηθέντων Γεωργιτσιωτών στη Γεωργίτσα μέχρι το 1972.
  4. Αρτοκλασία.
  5. Αντί γεύματος, προσφορά τυλιγμένου γλυκού ή κάποιου φαγώσιμου και
  6. Προσφορά ενός ατομικού αναψυκτικού ή χυμού.
  Τα έξοδα θα καλύψει ο Συνεταιρισμός.
  Μέσα στον ιερό ναό θα μπαίνουμε, θα προσκυνούμε (την παλιά μας εικόνα) και θα βγαίνουμε έξω. Μέσα θα βρίσκονται μόνον οι ιερείς, οι ψάλτες και 20 πιστοί με μάσκα.
  Το κεράκι το ανάβουμε έξω στην αυλή.
  Πιστεύουμε πως όλοι μας κατανοούμε την ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων για να είμαστε καλά και να ξαναπάμε του χρόνου.
  Γεωργιτσιώτες και φίλοι μας, ραντεβού στη Γεωργίτσα!
Λεωνίδας
*
Στην Παναγιά της Γεωργίτσας
του Ιούλη 2020 
 Έτσι για να ξέρουμε και να προγραμματίσουμε την άδειά μας για τον Αύγουστο.
Από το τέμπλο της Παναγίας, όπως είναι φέτος
   Προσκυνητές, χωριανοί και όλοι οι Γεωργιτσιώτες, καλούμαστε να πάμε - όσοι θέλουμε - και να προσκυνήσουμε την Παναγιά της Γεωργίτσας.
  Τα τελευταία χρόνια, στην εκδήλωση παραβρίσκεται κι ο Δεσπότης μας, κ.κ. Δαβίδ, με τον οποίο συνεννοούμαστε για την ημέρα της προσκύνησης - μια και δεν μπορεί να παραβρίσκεται, όποτε το επιθυμούμε εμείς.
  Συνήθως μας έλεγε για το Σάββατο πριν το Δεκαπενταύγουστο, αλλά φέτος είναι πολύ μακριά, αφού είναι στις 8 Αυγούστου.
  Έτσι, φέτος, του ζητήσαμε για την Τετάρτη, 12 Αυγούστου, κι ορίστηκε εκείνη η ημέρα της προσκύνησης στην Παναγιά της Γεωργίτσας με : Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία, Τρισάγιο, Νηστίσιμο γεύμα (φασολάδα), λουκουμάκι κι αναψυκτικά.
  Όσοι επιθυμείτε, ελάτε στη Γεωργίτσα.
Λεωνίδας
*
Οι δυο Παναγίες
24 του Ιούνη 2020 
  Είναι πια καλοκαίρι κι όλοι μας κουβεντιάζουμε και προγραμματίζουμε τις διακοπές μας ή το πώς θα περάσουμε τις μέρες του καλοκαιριού.
Το παλιό λάθος - η Κοίμηση στην πρώτη θέση
  Εμείς, οι Γεωργιτσιώτες, σκεφτόμαστε πότε θα πάμε να προσκυνήσουμε την Παναγιά της Γεωργίτσας. Βλέπεις η πανδημία άλλαξε όλα τα σχέδιά μας, φέτος.
Το δεύτερο λάθος στην παραγγελία (μισή Παναγία)
  Κάνοντας τις ανάλογες σκέψεις, θυμήθηκα την προτροπή του Δεσπότη μας Γρεβενών, Δαβίδ, ν' αλλάξουμε τη λαθεμένη σειρά των εικόνων στο τέμπλο της Παναγίας της Γεωργίτσας κι έπρεπε να εκτελεστεί.
Η σωστή σειρά με τη σωστή, ένθρονη Παναγία
  Η σωστή εικόνα της Βρεφοκρατούσας Παναγίας ήταν έτοιμη από το χειμώνα. Λόγω του καιρού και του κορονοϊού, δεν μπορούσαμε να πάμε στη Γεωργίτσα, να τοποθετήσουμε τη σωστή εικόνα, που αγιογράφησε ο Γρεβενιώτης αγιογράφος Ηλίας Δήμας.
Το πρώτο κεράκι στην ένθρονη Παναγία της Γεωργίτσας (17 Ιουνίου 2020)
  Μετά την αποκατάσταση του λάθους, ο αγιογράφος μέτρησε τους πλαϊνούς τοίχους και μου είπε: 
Ηλίας Δήμας, ο Γρεβενιώτης αγιογράφος, κι οι δυο Παναγίες
  "Αναλαμβάνω την αγιογράφηση των τοίχων με ειδική προσφορά. Φυσικά μιλάμε για ολόσωμες αγιογραφίες των αγίων. Πείτε μου, εσείς, κι έρχομαι να τις φτιάξω".
Οι δυο Παναγίες, τελειωμένα έργα (17 Ιουνίου 2020)
  Η προσφορά είναι θαυμάσια! Τηλεφωνήστε μου και θα μάθετε.
Λεωνίδας
*
Η τοποθέτηση των εικόνων
του Φλεβάρη 2020 
  Πρωί προς μεσημέρι, σήμερα, πήρα μια αναπάντητη κλήση στο κινητό τηλέφωνό μου. Γνώριμο το τηλέφωνο του Θανάση και τον κάλεσα αμέσως.
- Καλημέρα, Θανάση; Τι νέα έχουμε;
- Είμαι στη βρύση του χωριού με το Νίκο, πίνουμε δροσερό νερό και πλένουμε τα χέρια.
Μου έκανε ζήλιες...
Τέμπλο Άι Γιώργη
- Ποια βρύση;
- Μία έχει η Γεωργίτσα.
- Δύο έχει, όχι μία.
- Κάτω στη βρύση.
- Και γιατί δεν τα πλένατε στην επάνω; Δεν έχει νερό;
- Θέλαμε να δούμε πόσο πολύ νερό έχει...
- Και γιατί πλένετε τα χέρια; Τι φτιάξατε;
- Βάλαμε τις εικόνες στις εκκλησίες του χωριού.
- Ήρθε ο αγιογράφος; Τελειώσατε;
- Ναι ! ήρθε ο Ηλίας και τελειώσαμε.
- Καλή δουλειά;
- Άριστη!
- Άφησε ατέλειες - μερεμέτια;
- Τίποτε! Όλα είναι στην εντέλεια!
- Στείλτε μου καμιά φωτογραφία τότε.
- Έγινε. Θα τις έχεις σήμερα.
- Σας ευχαριστώ πολύ! Γεια σας!
  Μετά από λίγο με πήρε κι ο αγιογράφος.
- Όλα καλά, Ηλία; Έχουμε καμιά εκκρεμότητα;
- Όλα καλά! Ο Θανάσης κι ο Νίκος με βοήθησαν. Είχα όλα τα σύνεργα και τα υλικά, οπότε και τελειώσαμε όλη τη δουλειά.
Τέμπλο και πίσω από το δεξιό ψαλτήρι στον άι Γιώργη

- Ευχαριστημένος με το έργο σου;
- Πολύ: Αφού πήρα και τα μέτρα για αγιογράφηση των τοίχων!
- Έλα τώρα! Πιστεύεις πως θα γίνει και τέτοια δουλειά;
- Γιατί όχι; Με τέτοιες τιμές όλα μπορούν να γίνουν.
- Δηλαδή;
  Και μου είπε πόσο θέλει για μια εικόνα τοίχου με ύψος ένα μέτρο και ογδόντα εκατοστά, ολόσωμοι άγιοι.
  Πραγματικά η τιμή είναι τόσο μικρή, που το πίστεψα κι εγώ !
Τέμπλο κι Άι Γιώργης στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου της Γεωργίτσας
  Όποιος θέλει να μάθει κι ενδιαφέρεται γι' αγιογράφηση του ιερού ναού της Παναγίας ή του Άι Γιώργη, ας μου τηλεφωνήσει.
  Θα μείνει με το στόμα ανοιχτό...
Λεωνίδας
*
Η μετακόμιση των εικόνων
του Νοέμβρη 2019 
  Ποιος θα βγάλει τις λάθος τοποθετημένες εικόνες από το τέμπλο στην Παναγιά και στον Άι Γιώργη της Γεωργίτσας;
  Πώς θα τις τοποθετήσουμε στη σωστή θέση, χωρίς να τις σπάσουμε;
  Αυτά μας απασχολούσαν από το καλοκαίρι, όταν αποφασίσαμε να φτιάξουμε τις εικόνες που λείπουν. Και, να! μια μέρα του Σεπτέμβρη μια τετράδα από άτομα της "ομάδας κρούσης" - φιλότιμων, επέδραμε στη Γεωργίτσα, χωρίς να τους πάρουμε είδηση, και, με λίγα εργαλεία και πολλή υπομονή, έκανε την απαραίτητη χειρουργική επέμβαση στο τέμπλο!
  Ο Γιάννης με τον Παναγιώτη, ο Σάκης κι ο π. Σπύρος πήραν την απόφαση να βγάλουν τη μεγάλη εικόνα της Παναγίας και του αγίου Γεωργίου από το τέμπλο, με κίνδυνο να σπάσουν και να χρειαστούμε καινούργιες, αντί 1400€ !
  Αν τις σπάσουμε, τις πληρώνουμε, θα είπαν. και με μεγάλη υπομονή κι επιμονή κατάφεραν να βγάλουν τις δυο εικόνες και να τις βάλουν, την μεν Κοίμηση της Θεοτόκου στη θέση της στο τέμπλο, τη δε του Άι Γιώργη στην έξοδο της βόρειας Πύλης του ιερού, μόλις εξέρχεται κανείς από την Πύλη, στον τοίχο του Ι. Ναού.
  Έμεινε η θέση της μεγάλης εικόνας της Παναγίας με το Χριστό μια τρύπα στο τέμπλο. Ντροπή για όλους μας να μείνει έτσι!
  Εξετάσαμε όλες τις δυνατότητες αναπλήρωσης του κενού και... βρήκαμε το χορηγό της μεγάλης εικόνας της Παναγιάς πρόθυμο! Ο Απόστολος Παπαγεωργίου είδε την πρόσκλησή μας κι ανταποκρίθηκε την ίδια μέρα, πρωί πρωί!
  Έτσι η παραγγελία έγινε στον αγιογράφο Ηλία Δήμα, μαθητή του συνταξιούχου πια Γρεβενιώτη αγιογράφου, Τέλη Βαρσάμη !
  Μέχρι τα Χριστούγεννα οι εικόνες θα είναι έτοιμες.
  Τη Χάρη τους να έχετε Απόστολε, Γιάννη, Μαλαματή, Κατερίνα και Ιωάννα!

Λεωνίδας
*
Η αγάπη για την Παναγία μας
24 του Σεπτέμβρη 2019 
  Τελικά, όσο κι αν ο κόσμος μας πάει κόντρα, τόσο ξυπνάει μέσα μας η αγάπη μας για τον τόπο που γεννηθήκαμε, τις παιδικές αναμνήσεις και τα ιερά της γενέτειράς μας.
  Δεν πρόλαβα να γράψω πως η Παναγία της Γεωργίτσας μας καλεί, σαν χορηγούς, και σε δυο μέρες βρέθηκαν οι τελευταίοι χορηγοί για την εικόνα του άι Γιάννη του Προδρόμου στον άι Γιώργη και της μεγάλης εικόνας της Παναγίας στο τέμπλο της εκκλησίας της Παναγιάς της Γεωργίτσας.
Ο Αγιογράφος Ηλίας Δήμας παίρνει τα μέτρα των εικόνων

  Επομένως, μέχρι το χειμώνα θα έχουν αγιογραφηθεί και θα μπουν στη σωστή τους θέση,  στα τέμπλα, οι 4 νέες εικόνες, ενώ θα μεταφερθούν  στον τοίχο οι λάθος τοποθετημένες.
  Τις εικόνες φτιάχνει ο μαθητής του Αριστοτέλη Βαρσάμη, που είχε αγιογραφήσει τις παλιές, ο αγιογράφος Ηλίας Δήμας.
  Σε αναμονή, λοιπόν, του τέλους του έργου αυτού, ευχόμαστε στους χορηγούς :
  Τη Χάρη των αγίων και της Παναγίας μας να έχουν!
Λεωνίδας
*
Η Παναγία μας καλεί
19 του Σεπτέμβρη 2019 
  Έχουμε τρία χρόνια, τώρα, που πάμε προσκυνητές στην Παναγία και τον Άι Γιώργη της Γεωργίτσας μαζί με το Δεσπότη μας, κ.κ. Δαβίδ.
  Από την πρώτη χρονιά ο Μητροπολίτης μας διέκρινε τη λάθος τοποθέτηση των εικόνων στο τέμπλο κι έδωσε τις οδηγίες του.
  Να βγάλετε την κοίμηση από την πρώτη θέση και να πάει στη δεύτερη. Και να φτιάξετε μια εικόνα της Παναγίας να κρατάει το Χριστό για την πρώτη θέση.
  Στον Άι Γιώργη να φτιάξετε την Παναγία, το Χριστό και τον Άι Γιάννη, τον Πρόδρομο.
  Το δέσαμε και τώρα, μετά από τρία χρόνια, ήρθε ο καιρός να γίνουν οι εικόνες.
  Η Κοίμηση της Θεοτόκου πήγε στη δεύτερη - σωστή - θέση της με εργασία του Παπασπύρου, του Παναγιώτη και Γιάννη Λόλα (Σαμαρά), χωρίς να λείπει από την ομάδα ο Σάκης Ζησόπουλος.
  Βρέθηκαν ήδη οι χορηγοί για την Παναγία και το Χριστό στον Άι Γιώργη και παραγγείλαμε τις εικόνες!
  Προσκαλούμε, τώρα, χορηγούς για την εικόνα του άι Γιάννη του Προδρόμου για τον άι Γιώργη (€300) και για τη μεγάλη εικόνα της Παναγίας στο ναό της Παναγίας (€600). 
  Η πρόσκληση έρχεται κατ' ευθείαν από την Παναγία της Γεωργίτσας και τον άι Γιάννη τον Πρόδρομο.
  Όποιος θέλει, από μόνος του ή και με παρέα άλλων χορηγών, να προσφέρει την ανάλογη χορηγία, ας μου τηλεφωνήσει, να το κανονίσουμε (698.100.99.16)
Λεωνίδας
*
Προσκυνήσαμε στη Γεωργίτσα
19 Αυγούστου 2019 
  200 προσκυνητές παραβρεθήκαμε στη Θεία Λειτουργία που έγινε στην Παναγιά της Γεωργίτσας, το Σάββατο 10 του Αυγούστου 2019. Συμμετείχαν 6 ιερείς, ένας διάκονος κι  ο Μητροπολίτης Γρεβενών, κ. Δαβίδ.
  Το συλλείτουργο περιείχε Θεία Λειτουργία, πολλαπλή αρτοκλασία (7 κάνιστρα με 35 άρτους και τα νάματα με το λάδι) και μνημόσυνο με στολισμένο σιτάρι υπέρ των ψυχών των μέχρι το 1970 αποθανόντων Γεωργιτσιωτών. 
  Ακολούθησε Γεύμα νηστίσιμο με φασολάδα, που μαγείρεψε η Καίτη Τσολάκη (τα υλικά αγόρασε η Δέσποινα Παπαγεωργίου).
  Τις ελιές, το χαλβά, το ψωμί και όλα τα απαιτούμενα του τραπεζιού, πρόσφεραν η Βαγγελιώ Παπαγεωργίου κι η Αθανασία Ευαγγελοπούλου.
  Η Ντίνα Γαλάνη πρόσφερε λουκουμάκι.
  Ανώνυμος χορηγός προσέφερε τα υλικά για το σιτάρι του μνημόσυνου.
  Ο ΔΑΣ Γεωργίτσας προσέφερε τα αναψυκτικά, νερά κ.λ.π.
  Επίσης, τοποθετήθηκαν 2 φανάρια ηλιοφορτιζόμενα στον τοίχο του ναού, 2 στο υπόστεγο και 1 στη βρύση.
  Τη Χάρη της Παναγιάς να έχουμε όλοι μας!
Λεωνίδας Λόλας 
*
Πάμε Γεωργίτσα
  31 Ιουλίου 2019
Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία και Αρτοκλασία στην Παναγιά της Γεωργίτσας, αρχιερατεύοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γρεβενών, κ.κ. Δαβίδ, ενώ θα διαβαστεί μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των Γεωργιτσιωτών που έφυγαν στη Γεωργίτσα.
Επί πλέον, θα παρουσιαστεί για προσκύνημα κάποιο κειμήλιο από την εκκλησία της Παναγιάς της Γεωργίτσας, που βρίσκεται στην Έκθεση της Ι. Μητρόπολης Γρεβενών. 
Θα ετοιμασθεί από το ΔΑΣ Αγροκτήματος Γεωργίτσας παραδοσιακή φασολάδα, ελιές, χαλβάς, ψωμί, νερό, κρασί, κι αναψυκτικό. 
Τα υλικά για τη φασολάδα προσφέρει η Δέσποινα Παπαγεωργίου, ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά του τραπεζιού και τα ποτά - αναψυκτικά προσφέρονται από την Ευαγγελία Παπαγεωργίου και την Αθανασία Ευαγγελοπούλου.
Άλλος χορηγός προσφέρει το σιτάρι για το μνημόσυνο.
Όλα θα τα φτιάξει η Καίτη Τσολάκη.
Η Ντίνα Γαλάνη, θα προσφέρει, όπως κάθε χρόνο, το παραδοσιακό λουκουμάκι. 
Λεωνίδας Λόλας 
*
Εδώ, Γεωργίτσα
  8 Αυγούστου 2018
  Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018, η Γεωργίτσα Γρεβενών ξανάζησε για ένα πρωινό!


  200 άτομα, Γεωργιτσιώτες και φίλοι, έγιναν εκκλησίασμα, πανηγυριώτες κι εκδρομείς στο χώρο της Παναγίας και το μεσοχώρι.
  Ο χαλικόδρομος από το Σιταρά είχε στρωθεί από μηχάνημα του Δήμου Γρεβενών, μετά από συνεννόηση του ΔΑΣ Γεωργίτσας, του τοπικού Προέδρου των Αγίων Θεοδώρων, κ. Αργύρη Κλεισιάρη, και του Αντιδημάρχου, κ. Χρήστου Τριγώνη, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Έτσι, όλα τα αυτοκίνητα μπορούσαν να μεταφέρουν εκεί τους προσκυνητές και δε χρειάστηκε δρομολόγηση λεωφορείου.
  Παρακολουθήσαμε τη θεία λειτουργία, αρχιερατεύοντος του Μητροπολίτου μας κ. Δαβίδ, με έξι ιερείς κι ένα διάκονο. 
  Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας ψάλαμε πάνω από το δίσκο με το σιτάρι των κολλύβων (προσφορά Γεωργιτσιώτη ιερέως) τρισάγιο - μνημόσυνο για τις ψυχές των προγόνων μας που θάφτηκαν στη Γεωργίτσα μέχρι το 1972, οπότε και μετακόμισε το χωριό στους σημερινούς Αγίους Θεοδώρους Γρεβενών. 
  Για τη συγκέντρωση των οστών των Γεωργιτσιωτών, με χορηγία του π. Κοσμά και της Ροϊδούλας Ι. Λόλα μεταμορφώθηκε το φύρδην μίγδην κοιμητήριο σε "Οστεοφυλάκειο Γεωργίτσας έως το 1972" και τόπος προσκυνήματος. Μπορεί ο καθένας να μπει, να ανάψει ένα κερί, το καντήλι, να κάνει το σταυρό του και να αποτίσει τιμή στους προγόνους μας.
  Βγαίνοντας από την εκκλησία στην αυλή, μετά τη θεία λειτουργία, ο Δεσπότης μας με την πλειάδα των ιερέων τέλεσε πολλαπλή αρτοκλασία, που προσέφεραν Γεωργιτσιώτες και μη.
  Στο τέλος μοιράστηκε λουκουμάκι, παραδοσιακή φασολάδα, χαλβάς, ελιές, κρασί κι αναψυκτικά από τον ΔΑΣ Γεωργίτσας.
  Τα "καλαστήματα" με τα χαμογελαστά πρόσωπα έδειξαν τη χαρά όσων παραβρέθηκαν στο προσκύνημα.
  Τη Χάρη της Παναγίας μας να έχουμε όλοι και του χρόνου να παραβρεθούμε με υγεία κι εκπλήξεις.
Λεωνίδας  Λόλας
*
Πάμε για τη Γεωργίτσα
  7 Αυγούστου 2018
  Το Σάββατο στις 11 του Αυγούστου το πρωί πάμε στην Παναγιά της Γεωργίτσας.
  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα πάμε στη Γεωργίτσα, όπου θα γίνει συλλείτουργο, αρχιερατεύνοντος του Μητροπολίτου μας, κ. Δαβίδ και αρτοκλασία. 
  Ο δεσπότης μας θα διαβάσει και τρισάγιο για τις ψυχές των Γεωργιτσιωτών από ιδρύσεως του χωριού μέχρι το 1972, που μετακόμισε στους Αγίους Θεοδώρους.
  Το Κοιμητήριο της Γεωργίτσας περιποιήθηκε ο Θανάσης Παπαϊωάννου κι ο Κώστας Ζέρβας, με χρήματα του π. Κοσμά Παπαϊωάννου και της Ροϊδούλας Ι. Λόλα. Έγινε έτσι ένας τόπος προσκυνήματος, όπου τιμάμε τους Γεωργιτσιώτες προγόνους μας.
Από την ημέρα του καθαρισμού του ιερού ναού
  Ο δρόμος από τους Αγίους Θεοδώρους ή τα Γρεβενά μέχρι το Σιταρά είναι άσφαλτος κι από κει και πέρα τα 5-6 χιλιόμετρα είναι χαλικόδρομος. 
  Με συνεννόηση του ΔΑΣ Γεωργίτσας, του Προέδρου Τ.Κ. Αγίων Θεοδώρων, κ. Αργύρη Κλεισιάρη, και του Αντιδημάρχου Γρεβενών, κ. Χρήστου Τριγώνη, αύριο θα μεταβεί εκεί μηχάνημα για τη διόρθωση ατελειών του δρόμου, ώστε να μπορούν να φτάσουν στη Γεωργίτσα όλα τα ιδιωτικά αυτοκίνητα. Για το λόγο αυτό δε θα δρομολογηθεί λεωφορείο από τους Αγίους Θεοδώρους, γιατί τα μεν μεγάλα λεωφορεία δεν έρχονται στη Γεωργίτσα, τα δε μικρά κοστίζουν ακριβά.
  Σας περιμένουμε όλους!
Λεωνίδας  Λόλας
*
Μέγα συλλείτουργο στην Παναγία !
 12 Αυγούστου 2017
   Το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017Μέγα Συλλείτουργο έγινε στην Παναγιά της Γεωργίτσας!

   Στη Γεωργίτσα, που ήταν έρημη 45 χρόνια κι είχε να δει δεσπότη από το 1960, περίπου, έγινε το "θαύμα"! 

   Μεγάλες δόξες και τιμές !
Από το χέρι του Δαβίδ η θεία κοινωνία
   Εφτά ιερείς - οι τέσσερις χωριανοί - κι ο Δεσπότης μας, κ. Δαβίδ, με το διάκο του, σύνολο εννιά, συλλειτούργησαν, αρχιερατεύοντος του Μητροπολίτη, κι ο κόσμος το καταχάρηκε.
   Ούτε όταν κατοικούσαν εκεί οι Γεωργιτσιώτες δεν ήταν τόσοι!
Παρόντες κάποιοι άρχοντες, που είδαν την πρόσκληση στο face book
  Μόνον όταν είχαμε πανηγύρι ήμασταν 300 άτομα στη Γεωργίτσα.
Ο παπά Βασίλης με μέρος των άρτων κι ο π. Κοσμάς θυμιατίζει
Ο Δαβίδ ευλογεί τους (7Χ5!) άρτους 
Ο π. Κοσμάς με το Δεσπότη μας, κ. Δαβίδ
   Παρόντες ήταν ο δεσπότης μας, κ. Δαβίδ, με το διάκο του και τον παπά Βασίλη, ο παπά Γιώργης του Σιταρά, ο παπά Τέλης από τα Πριόνια, 
Ο δεσπότης μας, κ. Δαβίδ, με τους εφτά ιερείς (δε φαίνεται ο διάκος)
οι δικοί μας : π. Χαρίσης, π. Κοσμάς, π. Χαράλαμπος κι ο π. Σπύρος, 
Άλλη μια σαν αναμνηστική μετά το συλλείτουργο
ο Αντιδήμαρχος κ. Τριγώνης κι ο Πρόεδρός μας κ. Α. Κλεισιάρης, ενώ παραβρέθηκε κι ο βουλευτής Γρεβενών κ. Μπγιάλας.


    Ο ΔΑΣ Γεωργίτσας προσέφερε νηστίσιμο γεύμα, φασολάδα, και τα σχετικά.  
Καίτη, Βούλα και Άρτεμη κενώνουν τη φασολάδα


 Ο φούρναρης από το Φελλί, Λεωνίδας Τεντόγλου, που προμηθεύει το χωριό μας με ψωμί, πρόσφερε τα 20 ψωμιά της εκδήλωσης.

  Κάθε χρόνο γίνεται αυτό και σ' ευχαριστούμε, Λεωνίδα!  


Δυστυχώς, η αναμνηστική δε βγήκε καθαρή

  Ο τελευταίος Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων, Θύμιος Κοπάνας, ξύπνησε από τις πέντε το πρωί και μετέφερε τους πρώτους ιερείς στη Γεωργίτσα.
  Το ίδιο έκανε κι ο φίλος μας, Βασίλης Καλέγκας, από τον Αιμιλιανό.
  Σας ευχαριστούμε και τους δυο και συγγνώμη που σας ξυπνήσαμε από τα χαράματα!
Χρυσούλα και Σωτηρία μοιράζουν 250 μπολ φαγητού!
Τα πιάτα τέλειωσαν, αλλ΄ όχι κι η φασολάδα.
  Η Ροϊδούλα Λόλα του Ιωάννη κι ο Στρατής Κασσάρας προσέφεραν λουκουμάκι.
    Το σούπερ μάρκετ "Ελληνική Διατροφή" προσέφερε το κρασί, το νερό και τ'  αναψυκτικά.


   Σας ευχαριστούμε όλους! Εσάς, που ήρθατε εκεί, κι εσάς, που ήσαστε εκεί με το μυαλό σας, γιατί σίγουρα ήσαστε εκεί.
   Η Παναγία να πρεσβεύει στον Κύριό μας υπέρ ημών!
Λεωνίδας  Λόλας
*
Όλα έτοιμα για την Παναγία !
 11 Αυγούστου 2017
   Μετά από δυο μήνες σκληρής δουλειάς τα Σαββατοκύριακα, αλλά και καθημερινές μέρες, η ομάδα εθελοντών της Γεωργίτσας είναι σε θέση να ανακοινώσει πως : 
    έχει έτοιμο το υπόστεγο, το χαγιάτι της Παναγίας, το βάψιμο μέσα κι έξω της εκκλησίας, τη βρύση "Αμπελίνα" και την ψησταριά.
    Δεν προλαβαίνουμε για φέτος να κάνουμε κάτι άλλο κι ούτε έχουμε χρήμα και όρεξη. 


    Του χρόνου έχει σειρά ο άι Γιώργης.
    Σας περιμένουμε για την εκδήλωση όλους.
    Καλή Παναγιά στη Γεωργίτσα!
Λεωνίδας  Λόλας
*
Ο Δαβίδ στη Γεωργίτσα !
 4 Αυγούστου 2017
   Δε θυμάμαι καλά, γιατί άρχισα να γερνάω, αλλά και γιατί ήμουν μικρός, πότε ήλθε στη Γεωργίτσα για τελευταία φορά ο Δεσπότης Γρεβενών Χρυσόστομος. Κάπου στα 1958-1960, νομίζω, χειροτόνησε ιερέα το Γιαννούλα Παπαϊωάννου, τον παπά Γιαννούλα.
   Από τότε δεν ξαναπάτησε δεσπότης στη Γεωργίτσα. Αν κάνω λάθος, ζητώ ταπεινά συγγνώμη.
  Το Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, θα πάει στη Γεωργίτσα ο Μητροπολίτης Γρεβενών, κ. Δαβίδ! Το πιστεύετε; Εγώ δεν τολμώ να το πιστέψω κι ας έχουν προγραμματιστεί όλα!
  Κι όχι μόνο θα πάει στη Γεωργίτσα, αλλά θα λειτουργήσει ο ίδιος!
  Πώς σας ακούγεται;
  Ε, λοιπόν, όλα είναι έτοιμα! Ο Δεσπότης θα φτάσει με τους δικούς του ιερείς και διακόνους πρωί - πρωί, όπως το συνηθίζει. Να μη βρει κανέναν εκεί; Πού είναι η μεγάλη φιλοξενία των Γεωργιτσιωτών; Έτσι μας ήξεραν όλοι. Ξεχωρίζαμε για τη φιλοξενία.


Ο π. Κοσμάς, ο π. Σπυρίδων, ο π. Χαράλαμπος κι ο εφημέριός μας, π. Χαρίσιος,
πέρυσι στην Παναγία
  Εφτά παπάδες, δικοί μας και συνορίτες, μαζί με ψαλτάδες κι επιτρόπους θα τον περιμένουν στην Παναγία. Την πολύπαθη Παναγία, που έχτισαν γύρω στα 1800 οι Γεωργιτσιώτες κι έκαψαν οι Γερμανοί το 1941, για να την ξαναχτίσουν οι Γεωργιτσιώτες το 1958. 
   Ήμουν οχτώ χρονών, αλλά θυμάμαι από τα χαλάσματα το πάτωμα και τις  πολύχρωμες  βάσεις  των αγιογραφιών στους τοίχους.
   Θυμάμαι ακόμα που έκοβαν τα πανύψηλα λευκάδια κάτω στη βρύση - κάτι θεόρατες λεύκες, που έφταναν στο ύψος ίσαμε την αυλή της εκκλησίας! Για όσους πήγαν στη Γεωργίτσα ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Τις ήθελαν, λέει, να χρησιμοποιήσουν την ξυλεία για τη σκεπή της εκκλησίας.
  Κάποιοι λένε, πως πούλησαν την ξυλεία να πάρουν χρήματα για να χτίσουν το ναό.
  Κάποιοι λένε ακόμα πως πούλησαν τότε και το καζάνι της απόσταξης, που είχε το βακούφι, όπως όλα τα βακούφια, - πολύ κακό αυτό - για να πάρουν κάποια λεφτά για το χτίσιμο.
  Ο Δασικός Συνεταιρισμός της Γεωργίτσας δρομολογεί λεωφορείο από τους Αγίους Θεοδώρους και μέσω Δεσπότη, Πηγαδίτσας και Σιταρά θα φτάσει στη Γεωργίτσα. Το τελευταίο κομμάτι έχει 4-5 χιλιόμετρα καλό χαλικόδρομο για όλα τα αυτοκίνητα, εκτός από τα πολύ χαμηλά, τα αγωνιστικά.
  Εκτός της θείας λειτουργίας θα ψαλεί αρτοκλασία.
  Μετά τη θεία λειτουργία θα μοιραστεί φασολάδα, ελιές, ψωμί, χαλβάς, νερό, κρασί, αναψυκτικό και λουκουμάκι.
  Η αναχώρηση του Λεωφορείου από την κεντρική πλατεία των Αγίων Θεοδώρων θα γίνει στις 7:00΄ το πρωί κι από το μεσοχώρι της Γεωργίτσας ώρα 12:00΄το μεσημέρι.
  Η Παναγιά μας περιμένει.
Λεωνίδας  Λόλας
*
Έργα εθελοντών !
 5 Αυγούστου 2017
   Τέλειωσε η συντήρηση και η προετοιμασία για την εκδήλωση στη Γεωργίτσα!
Για το υπόστεγο ξεκινήσαμε και αναστήσαμε την "Παναγίτσα" και το "μεσοχώρι" !


   Το υπόστεγο είναι γερό κι όμορφο. Στον ίσκιο του εκεί θα καθήσουμε να φάμε τη φασολάδα της εκδήλωσης και να θυμηθούμε τα παλιά, αγναντεύοντας το Σηλιό και το Παλιοχώρι.
   Το χαγιάτι της εκκλησιάς στέκει πια όρθιο κι αλώβητο με το καμπανάκι να θυμίζει τες μάζωξες...   Η βρύση, η "Μαλαματένια", περιμένει καρτερικά να μας δροσίσει στο Μεσοχώρι της Γεωργίτσας.
   Το τζάκι με τα κανάλια της ψησταριάς περιμένουν τους εκδρομείς να ψήσουν και να φάνε στην υπέροχη φύση της Γεωργίτσας!
   Για όλα χρειάστηκε πολύς κόπος και χρήμα.
   Ας είναι καλά οι χορηγοί μας και η ομάδα των Γεωργιτσιωτών εθελοντών , νυφών και γαμπρών!
   Χορηγοί: Γιάννης Παπαλάμπρου, Γιώργος Βλιώρας, Γιάννης Ζησόπουλος, Γιάννης Μ. Λόλας, Σάκης Ζησόπουλος, Γιώργος Ζησόπουλος, Γιώργος Χρ. Ζυγούρας, Νίκος Παπαγεωργίου, Στέλιος Γιάτσιος, Παναγιώτης Λόλας, Γούλα Κατσιανίδη κι ο π.  Σπυρίδων Ζυγούρας.
   Εθελοντές: Γιώργος Λαζάρου, Τάκης Γκουντής, Σάκης Ζησόπουλος, Χρήστος Ζτούκος, Γιώργος Χρ. Ζυγούρας, Λεωνίδας Λόλας, Νίκος Δ. Ευαγγελόπουλος, Παναγιώτης Λόλας, Θανάσης Παπαϊωάννου, Στρατής Κασσάρας, π. Σπυρίδων Ζυγούρας, Κώστας Ζέρβας, Γιάννης Μ. Λόλας, Κυριάκος Νταλακίδης, Βασίλης Κατσιανίδης, Βασίλης Μαλέκας, Κυριάκος Νικολαΐδης κι ο υδραυλικός μας, Χρήστος Γραβάνης.
  Το Σάββατο, 5 Αυγούστου, καθαρίσαμε και πλύναμε την εκκλησιά. "Όσοι πιστοί προσέλθετε".
Λεωνίδας  Λόλας
*
Έργα στη Γεωργίτσα!
 18 του Ιούλη 2017
   Η καταστροφή που προκάλεσε η φετινή βαρυχειμωνιά - πέσιμο του καλαμοσκέπαστου υπόστεγου, σπάσιμο των τσιμπιδιών στο χαγιάτι της Παναγιάς της Γεωργίτσας κ.ά. - μας ανάγκασε, εμάς τους Γεωργιτσιώτες, να πάρουμε δραστικά μέτρα.
  Ήδη πήγαμε τέσσερις φορές - ομάδα εθελοντών - και, αφού φτιάξαμε τις βάσεις, 
στερεώσαμε νέο σιδηροπόδαρο υπόστεγο, 
φέραμε στην αυλή του π. Κοσμά το νερό του πηγαδιού, που ήταν κοντά στο σπίτι του Νικόλα, ετοιμάσαμε χώρο ψησταριάς, το χώρο της βρύσης, περιποιηθήκαμε το παραπάνω πηγάδι και έπεται η συνέχεια.
   Παραγγείλαμε τα υλικά και : 
α) Θα φτιάξουμε πάλι το παγκάκι στο υπόστεγο, ας μας έκλεψαν τα μαδέρια του πεσμένου υπόστεγου - "δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται" - όλα τα σπίτια της Γεωργίτσας έκλεψαν συθέμελα, τα μαδέρια της Παναγίας θα άφηναν;
Εγκαίνια του υπόστεγου από το συνεργείο των εθελοντών
β) Θα αντικαταστήσουμε ξύλα και λαμαρίνες στο χαγιάτι του ναού,
γ) Θα καθαρίσουμε το πηγάδι, που το σκεπάσαμε, για να πίνεται το νερό,
δ) Θα χτίσουμε τζάκι και κανάλι σχάρας ψησταριάς,
ε) Έχουμε πατητή βρύση, αλλά θα προσαρμόσουμε μια έτοιμη βρύση ή θα χτίσουμε άλλη χειροποίητη με δυο μικρά πεζούλια και σκεπή με τις παλιές λαμαρίνες από το χαγιάτι,
στ) Θα χαλάσουμε τον παλιό σοφά στο χώρο του γυναικωνίτη, που πέφτει, μέσα στην εκκλησία, θα φτιάξουμε καινούργιο και θα ασπρίσουμε τον τοίχο της.
  Είπατε τίποτα; Α, καλά! Έτσι νόμιζα.
  Του χρόνου έχει σειρά ο άι Γιώργης.
  Αν σας ικανοποιήσαμε με τις ενέργειές μας, πλαισιώστε και ενισχύστε την εθελοντική ομάδα μας.
  Έπονται νεότερα ...
 Λεωνίδας  Λόλας
*
Πρωτομαγιά στη Γεωργίτσα!
 1 του Μάη 2017
   Χωρίς να το καλοσκεφτούμε πήραμε την απόφαση με το Θανάση, το Στρατή, τον Πέτρο, το Χρήστο, το Θύμιο, το Χρήστο, τον Ανέστη και άλλους Γεωργιτσιώτες και γαμπρούς να πάμε για Πρωτομαγιά στη Γεωργίτσα.
  Ωραία ιδέα!
  Οργανωθήκαμε το τελευταίο βράδυ και το πρωί ξεκινήσαμε με διάφορα αυτοκίνητα.
  Ο καιρός ήταν θαυμάσιος! Χτες χαλαζόπτωση και σήμερα λιακάδα!
  Ο Στρατής με την παρέα της πρωτοξαδέρφης του, Γεωργίας, την κόρη της Κωσταντινιάς, που είναι παντρεμένη στην Πηγαδίτσα κι έχει ολόκληρη δική της δυναστεία από κόρες, γαμπρούς, παιδιά, εγγόνια και φυσικά και φίλους - γύρω στα 25 άτομα! - έφτασαν πρώτοι κι άναψαν τη φωτιά στον Άι Γιώργη.
   Ο Πέτρος με τον αδερφό του το Χρήστο δέχτηκαν τόσους εκδρομείς από πόλεις, ώστε να αναγκαστούν να μείνουν στους Αγίους Θεοδώρους και πέρασαν εκεί θαυμάσια.


  Οι γαμπροί της Γιάννως, αδελφής του Ηλία, ο Χρήστος κι ο Ανέστης δεν ήξεραν το δρόμο με τα αυτοκίνητά τους και πήραν οδηγό τους το Θανάση με την κλούβα και μέσω Πηγαδίτσας και Σιταρά έφτασαν δεύτεροι στη Γεωργίτσα. 
  Τι κλούβα κι αυτή! Όλα τα σύνεργα και τα αγαθά της διοικητικής μέριμνας μέσα της!
  Πήρα μαζί μου το γιο της Μαρίας, αδελφής του Ηλία, το Θανάση και τον εγγονό της Νίκο και πήγαμε στον Αιμιλιανό. Βρήκαμε το Θύμιο να μας περιμένει και με το τζιπ του πήγαμε στη Γεωργίτσα.
  Προσκυνήσαμε στην Παναγιά κι ανάψαμε ευλαβικά το κεράκι μας. 
  Μετά επιλέξαμε να κατασκηνώσουμε στον Άι Γιώργη.
  Μπήκαμε στο μικρό ναό κι ανάψαμε το κεράκι. Τα θέματα της πίστης καλύφτηκαν στα γρήγορα.
  Βγήκαμε στο πράσινο κι ανάψαμε τη φωτιά στο δρόμο.  
  Ο Χρήστος είχε οργανωθεί με κρέας για σουβλιμάδα, που ανέλαβε να το ψήσει ο Ανέστης, ο μπατζιανάκης του.
  Οι γυναίκες τους κι η Σωτηρία, ανέλαβαν τις ψησταριές με τις σχάρες, τις πασέτες, τα λουκάνικά  τους, τα μανιτάρια μου - που έφερα για έκπληξη - και τα λουκάνικα με μανιτάρι.   Ο Θανάσης με τον ξάδερφό του, Θανάση, και το Νίκο κουβάλησαν καρέκλες και τραπέζια. 
  Οι αδερφές γιαγιάδες, Μαρία και Γιάννω, κάθησαν στα σκαμνάκια κι άρχισαν την κουβεντούλα, να πουν όσα δεν είπαν 53 ολόκληρα χρόνια, που έκανε να επιστρέψει στον τόπο της από τα Μέγαρα η Μαρία!
  Στρώσαμε τα τραπέζια κι απλώσαμε ποτήρια, πιάτα, δοχεία φαγητών, μπουκάλια, κρασιά και τσίπουρο. Έφτιαξαν οι γυναίκες καφέ και τον απολαύσαμε κάτω από τον ίσκιο της βελανιδιάς (ημεράδι). 
  Οι έτοιμοι μεζέδες και τα πρώτα λουκάνικα, που ψήθηκαν, πήραν τη θέση τους και καταναλώθηκαν με όρεξη συνοδεύοντας το αγνό τσίπουρό μου!
  Γέλια, κουβέντες, ιστορίες αστείες και  πειράγματα γέμιζαν τον αέρα, μέχρι να ψηθεί η σουβλιμάδα - κεμπάπ. 
  Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα το μικρό Βαγγέλη - ΠΑΟΚτζή από την άλλη παρέα, που τράβηξε με τις κόρες της Γεωργίας για το Σχολείο της Γεωργίτσας. Βρήκα την ευκαιρία και πήγα μαζί τους μέχρι εκεί για να τους απαθανατίσω μαζί με τις μνήμες τους. 
  Ο Βαγγέλης ανέβαινε σαν κατσικάκι στις σκόρπιες πέτρες του γκρεμισμένου τοίχου του Δημοτικού Σχολείου. Του συνέστησα να προσέχει μην τον τσιμπήσει κανένα φίδι. 
  Μετά κάναμε συντροφιά με την άλλη παρέα κι ακούσαμε το μικρό Πόντιο λυράρη πάνω στο φορτηγάκι. Χωρίς να το θέλω, τον φαντάστηκα σαν μετανάστη εκείνης της εποχής της γενοκτονίας των Ποντίων και το φωτογράφησα, αλλά είναι μικρός για να δημοσιεύεται η φωτογραφία του.
  Γύρισα στην παρέα μου, που συγκεντρωνόταν για φαγοπότι.
  -Είναι έτοιμο το κεμπάπ;
  -Έ, βέβαια, και κάντε γρήγορα μην κρυώσει.
  Το πράσινο κι η φύση μάς έκαναν να εξαφανίσουμε στο άψε σβήσε τους μεζέδες και να πιούμε το  γλυκόπιοτο κρασί μου.
  Ευθυμήσαμε, χαχανίσαμε, τραγουδήσαμε κι αστειευτήκαμε με την καρδιά μας!
  Πριν φύγουμε από τη Γεωργίτσα περάσαμε από τη βρύση της, δροσιστήκαμε και γεμίσαμε μπουκάλια και ψυχές με γεωργιτσιώτικο νερό να ξεδιψάμε τη νοσταλγία μας, όταν είμαστε μακριά της.
  Δώσαμε την υπόσχεση πως θα ξαναβρεθούμε στη Γεωργίτσα σύντομα και πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
Ο Νίκος κι ο Θανάσης στη λίμνη Πλαίσια των Αγίων Θεοδώρων Γρεβενών
  Φτάνοντας στο ύψος της λίμνης προτίμησα να πάω και να ξεναγήσω το Θανάση και το Νίκο στη λίμνη μας.
  Επιστρέφοντας, φωτογράφησα ένα μέρος του χωριού μας από το δρόμο της λίμνης.
  Καλό μήνα!
  Λεωνίδας  Λόλας
*
Βαρυχειμωνιά στη Γεωργίτσα!
 28 του Φλεβάρη 2017
   Πικρά σχόλια λέγαμε τόσα χρόνια για την αλλαγή των καιρών και του κλίματος. 
  -Ρε, πώς άλλαξε έτσι η φύση;
  -Πού είναι οι τέσσερις εποχές που είχαμε κάποτε με τα πολλά χιόνια και τις βροχές;
  -Να καταλαβαίνεις την εποχή από τον καιρό της, τη φύση και τα προϊόντα της. Τα λουλούδια, τα φρούτα και τα χρώματα του ουρανού και της γης!
Λύγισε και ξάπλωσε το κιόσκι από το βάρος του χιονιού με φόντο την ψηλή ράχη
 -Τώωωωρα, έχουμε δυο εποχές! Χειμώνα και καλοκαίρι! "Από Αύγουστο χειμώνα κι από Μάρτη καλοκαίρι".
  Τ΄άκουσε αυτά η φύση κι είπε : Βαρύ χειμώνα θέλουν; Ε, θα τον έχουν.
  Έπιασαν από νωρίς το Φθινόπωρο οι βροχές.
  Νωρίς και το κρύο. Πολύ κρύο! Απ΄το Νοέμβρη μέχρι το Φλεβάρη στα Γρεβενά τα θερμόμετρα καιρού παλεύουν από το συν 18 μέχρι το μείον 23 !
  Πλάκωσαν δυο τρεις φορές και τα χιόνια, φέτος. Πολύ χιόνι! Μέχρι ένα μέτρο χιόνι! Από το πολύ κρύο πάγωνε. Δεν προλάβαινε να σηκωθεί το ένα κι ερχόταν το άλλο. Υγρό και βαρύ χιόνι.
  Ε, τι να σου κάνει και το ξύλινο τσαρδάκι της Παναγιάς στη Γεωργίτσα; Είκοσι τέσσερα με τριάντα τέσσερα τετραγωνικά μέτρα επιφάνεια να κρατήσει τόσο βαρύ χιόνι; 
  Λύγισαν, έσπασαν ή βγήκαν από το χώμα οι κολόνες - δέντρα; Έσπασαν τα λεπτότερα ξύλα της σκεπής; Δεν ξέρω. Δεν τα είδα. Μόνον ο Νίκος, που τα φωτογράφησε ξέρει. Εμείς, απλά, τα είδαμε στις φωτογραφίες.
  Όταν κάτι δε γίνεται σίγουρο από την αρχή, ή δεν είναι κατασκευή "παντός καιρού", τότε η θεομηνία το γλεντάει!
  Δείτε τη φωτογραφία και καταλαβαίνετε. Και πάλι καλά κράτησε το δέσιμο του συνόλου! Δε διαλύθηκε!
  "Βλέπει ο Θεός τα σχέδια του ανθρώπου και γελάει", έλεγαν οι παλιοί.
  Το μόνο σίγουρο είναι πως το κιόσκι της Παναγιάς θέλει ξαναστήσιμο. Για να ξαναστηθεί, πρέπει να συγκεντρωθεί η ομάδα των γνωστών εθελοντών. Και θα συνέλθει σίγουρα, γιατί είναι ομάδα με φιλότιμο.
  Θέλει και κανείς άλλος;
  Πάσα προσφορά δεχτή.
  Λεωνίδας  Λόλας
*
Η εκδήλωση στην Παναγιά
 14 Αυγούστου 2016
   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε κι η εκδήλωση στην Παναγιά της Γεωργίτσας το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016.
  Ο ΔΑΣ Γεωργίτσας δρομολόγησε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Γρεβενών για τη μεταφορά των προσκυνητών από τους Αγίους Θεοδώρους στη Γεωργίτσα.
Ο π. Σπυρίδων ανέλαβε τη θεία κοινωνία των προσκυνητών
  Επίσης, προσέφερε γεύμα φασολάδας, που μαγείρεψε με επιτυχία η Καίτη Τσολάκη, ελιές και χαλβά.
Τη διανομή της φασολάδας έκαναν η μαγείρισσα, Καίτη Τσολάκη, η Χρυσούλα Παπαγεωργίου κι η Παναγιώτα Κουτούλα
  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Αγίων Θεοδώρων "Η ΕΡΓΑΝΗ" προσέφερε κόκκινο και λευκό κρασί, κόκα κόλα, πορτοκαλάδα και νερό.
  Το ψωμί προσέφερε ευγενώς, όπως κάνει κάθε χρόνο, ο αρτοποιός από το Φελλί, που προμηθεύει το χωριό μας με αρτοποιήματα, Λεωνίδας Τεντόγλου του Κοσμά.
  Η Ντίνα Γαλάνη κι ο Στρατής Κασσάρας προσέφεραν λουκουμάκια.
Στη διανομή βοήθησαν η Βούλα Λόλα, η Αθανασία Βλάχου κι η Ντίνα Παπαγεωργίου
  Συλλειτούργησαν οι συνταξιούχοι ιερείς : Αρχιμανδρίτης π. Κοσμάς Παπαϊωάννου, ο π. Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, ο π. Σπυρίδων Ζυγούρας κι ο ενεργός εφημέριος των Αγίων Θεοδώρων π. Χαρίσιος Φουρλίγκας.

Η φασολάδα καινώνεται με φόντο τις Πάφλες, την Καρυά και το Παλιοχώρι
   Τους ιερείς μετέφερε αφιλοκερδώς ο πρώην Πρόεδρος Αγίων Θεοδώρων, Ευθύμιος Κοπάνας.
  Ευχαριστούμε πολύ όλους τους χορηγούς, 
τους ιερείς που πήραν μέρος στο συλλείτουργο
Η θεία λειτουργία τέλειωσε κι άρχισε η διανομή της φασολάδας!
  και όλους τους προσκυνητές, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της Παναγιάς της Γεωργίτσας.
  Την προστασία της Παναγίας μας να έχουμε!
  Και του χρόνου, χωριανοί και φίλοι!
Λεωνίδας  Λόλας
*
Πότε θα πάμε στη Γεωργίτσα ;

27 Ιουλίου 2016
   Το Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016, πάμε στην εκκλησία της Παναγιάς στη Γεωργίτσα!
Θα τελεσθεί θεία λειτουργία από τους ιερείς του χωριού μας και μετά θα προσφερθεί λουκουμάκι, γεύμα (φασολάδα, ψωμί, χαλβάς, ελιές), αναψυκτικά, νερό και κρασί.

  Τους χορηγούς θα τους γράψουμε μετά τη γιορτή, ν' αποφύγουμε λάθη και διορθώσεις. 
  Η εκκίνηση θα γίνει στις 7:30΄ το πρωί από την Παιδική Χαρά.
  Λόγω κρίσης, δεν υπάρχει λεωφορείο.
  Θα πάμε με ότι μέσο βρούμε.
  Τα ψηλά αυτοκίνητα με προσοχή και τα Τζιπ'ς βγαίνουν κι από τον Αιμιλιανό-Γεωργίτσα.
  Τα χαμηλά θ' ακολουθήσουν το δρόμο από τους Αγίους Θεοδώρους, Δεσπότης, Πηγαδίτσα, Σιταράς, Γεωργίτσα.
  Ο δρόμος προς το Δεσπότη στρώθηκε με τρία άλφα κι επομένως βγαίνουν όλα τα οχήματα.
  Χαλικόδρομο και χωματόδρομο έχουμε μόνον από το Σιταρά μέχρι τη Γεωργίτσα. Με λίγη προσοχή βγαίνουν όλα εκτός από τα πολύ χαμηλά αυτοκίνητα.
  Καλή αντάμωση στη Γεωργίτσα!
Λεωνίδας Λόλας
*
Προσκυνήσαμε στην Παναγιά !
  1Αυγούστου 2015
  110-120 Γεωργιτσιώτες και φίλοι βρεθήκαμε στη Γεωργίτσα, σήμερα!
  Με κάποια προβλήματα  φύγαμε από τους Αγίους Θεοδώρους από τις 6 έως και τις 9 το πρωί, με οποιοδήποτε μέσο, για να προσκυνήσουμε στην Παναγιά της Γεωργίτσας.
  Δυστυχώς, φέτος δεν εξυπηρετηθήκαμε με το λεωφορείο του Δήμου, ο οποίος λέει πως το έχει χαλασμένο, λόγω έλλειψης χρημάτων, και μας έστειλε ένα μικρό λεωφορειάκι 7 θέσεων! Καλύτερα να μη μας το έστελνε. 
  Μπήκαν 15 άτομα μέσα κι "έκαμε αμάν" ο οδηγός με παρακαλετά και φωνές να βγάλει τους πλεονάζοντες από το όχημα. 
  Πολλοί γύρισαν στα σπίτια τους και δεν έφτασαν ποτέ στη Γεωργίτσα. Δεν ήταν κι ό,τι το καλύτερο μέρα προσκυνήματος να αγριεύονται οι άνθρωποι.
Τελικά, φτάσαμε στη Γεωργίτσα κι η θεία λειτουργία προχωρούσε, ενώ έξω το τραπέζι ετοιμαζόταν. Σε πνεύμα κατανυκτικό το συλλείτουργο 5 ιερέων, τρεις Γεωργιτσιώτες : π. Κοσμάς, π. Χαράλαμπος και π. Σπυρίδων, ο π. Χαρίσιος εφημέριος των Αγίων Θεοδώρων κι ο π. Γεώργιος από το Σιταρά, τέλεσε τη θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας. 
  Μετά ο κόσμος πήρε το λουκουμάκι, που πρόσφερε η Ντίνα Γαλάνη, μοιράστηκε τη φασολάδα που έφτιαξε η Ντίνα Παπαγεωργίου. Έλαβε ό,τι άλλο υπήρχε από το ΔΑΣ Γεωργίτσας, ενώ τα ποτά-αναψυκτικά πρόσφερε ο Σύλλογος των Απανταχού Αγιοθεοδωριτών "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ".
  Όταν τέλειωσε το φαγοπότι ανάμεσα σε κουβέντες για τα παλιά και τα νέα, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους του χωριού, που άνοιξε ο ΔΑΣ, για να δει τα ερείπια των σπιτιών του και στον Άι Γιώργη, που έχει ένα χρόνο τώρα σκεπασμένος με σκεπή κόκκινης λαμαρίνας, χωρίς να ξέρουμε το δωρητή. 
  Άλλοι έφυγαν για τον τόπο τους, ενώ άλλοι πάλι ξέμειναν στο κιόσκι, κουβεντιάζοντας κι απολαμβάνοντας την ανεμελιά της φύσης και τον ίσκιο του. 
  Άλλος άνθρωπος φεύγεις από τα ξωκλήσια μας!  
  Τη χάρη της Παναγιάς να έχουμε! 
  Και του χρόνου, Γεωργιτσιώτες!
*
Λεωνίδας Λόλας
Πάμε στη Γεωργίτσα !
Αυγούστου 2015
   Την Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015, ανοίγουμε την εκκλησία της Παναγιάς στη Γεωργίτσα!
  Θα τελεσθεί θεία λειτουργία από τους ιερείς του χωριού μας και μετά θα προσφερθεί λουκουμάκι από την Ντίνα Γαλάνη, γεύμα (φασολάδα - φασόλια και λάδι προσέφερε η Χρυσούλα κι ο Αποστόλης Ζυγούρας, ελιές, χαλβάς, ψωμί - προσφερόμενο από το φούρναρή μας Λεωνίδα Τεντόγλου) και ποτά (νερό, κρασί, κι αναψυκτικά - προσφερόμενα από το Σύλλογο των Απανταχού Αγιοθεοδωριτών "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ").
  Από τους Αγίους Θεοδώρους στις 7:00΄ το πρωί δρομολογείται μικρό λεωφορείο του Δήμου.
  Ο δρόμος από Γρεβενά μέχρι το Σιταρά είναι ασφαλτοστρωμένος. Από κει μέχρι τη Γεωργίτσα - ανάλογα με τον καιρό - βγαίνουν τα 4 Χ 4 αλλά και τα ψηλά Ι.Χ. 
  Από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι τη Γεωργίτσα είναι σίγουρα τα 4 Χ 4 αλλά και μερικά ψηλά Ι.Χ. Τα χαμηλά βγαίνουν αλλά με πολλή προσοχή.
  Την οργάνωση και τα υπόλοιπα έξοδα αναλαμβάνει ο ΔΑΣ Γεωργίτσας
  Σας περιμένουμε όλους !
Λεωνίδας Λόλας
*
Στη Γεωργίτσα


του Μάη 2015
  Με την ευκαιρία που πήγαμε το μηχάνημα στη Γεωργίτσα,
Έλα!, να σε κεράσω στο καφενείο μου! Στο καφενείο του μπάρμπα Γιάννη Λόλα.
για να καθαρίσουμε τους δρόμους της συστάδας προς υλοτόμηση στο Αγρόμπλο (Αγριόμηλο), 
Το σπίτι του Γρηγόρη Ζησόπουλου, το οστεοφυλάκειο κι η Παναγιά της Γεωργίτσας 
καθαρίσαμε λίγο τη βρύση της Γεωργίτσας και κάποια δύσκολα σημεία του χωριού.
Στη βρύση της Γεωργίτσας!
  Θα ξαναπάμε το μηχάνημα στη Γεωργίτσα, για να φτιάξουμε τους κεντρικούς δρόμους του χωριού. 
  Κι οι δυο κρουνοί γεμάτοι κρύο νερό ! 
  Μέχρι τότε τα ξαναλέμε.
Λεωνίδας Λόλας
*
Νέα του ΔΑΣ Γεωργίτσας
2 του Γενάρη 2015
Πατρο - Κοσμάς ο Αιτωλός
(Το εικονοστάσι -του π. Κοσμά- στη στροφή πάνω από το σπίτι του Γιώργου Στέφου)
  Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΔΑΣ Γεωργίτσας ασχολήθηκε συστηματικά με την ανασύσταση του Συνεταιρισμού κι ανακοινώνει στα μέλη της τα εξής αποτελέσματα :
Η Παναγιά της Γεωργίτσας
  1. Εγκρίθηκε το νέο Καταστατικό του "ΔΑΣ Αγροκτήματος Γεωργίτσας",
  2. Εξέδωσε νέο Α.Φ.Μ. για το Συνεταιρισμό μας,
  3. Έφτιαξε ή συμπλήρωσε το Αρχείο του Συνεταιρισμού,
  4. Ζήτησε κι εγκρίθηκε η διαχείριση υλοτομίας των συστάδων για τα έτη 2013, 14, 15,
  5. Συμφώνησε και πούλησε τα καυσόξυλα στον έμπορο Γιάννη Παπαλάμπρου,
  6.  Ανέθεσε την οριοθέτηση των ιδιοκτησιών εντός των συστάδων και των ίδιων των συστάδων, που θα γίνει η υλοτόμηση, στο δασολόγο Ηλία Νιάνιο,
  7. Υπέβαλε τα δικαιολογητικά για ν' ανοίξει νέο λογαριασμό στην Τράπεζα,
  8. Συμφώνησε για την κοπή του δάσους των συστάδων με το ΔΑΣ Αγίων Θεοδώρων,
  9. Έχει πάρει προσφορές και ψάχνει ακόμα την καλύτερη περίπτωση για μετατοπιστή (κυρατζή).
  Από τα μέλη περιμένει :


  α. Να στείλουν τα στοιχεία τους τα νέα νέα μέλη - κληρονόμοι θανόντων μελών.

  β. Ν' ανοίξουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς ή να ξανανοίξουν λογαριασμό (όσοι τον έκλεισαν, επειδή είχε σταματήσει τη δραστηριότητά του ο Συνεταιρισμός) και να μας τον κοινοποιήσουν έγκαιρα, αν θέλουν να λάβουν τα μερίσματά τους μέσα στο 2015.
  γ. Επίσης, να ειδοποιήσουν όλα τα μέλη με τα οποία έρχονται σε επαφή να ετοιμάζονται για τις αρχαιρεσίες του Συνεταιρισμού την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 και ώρα 11:00΄π.μ. στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων.
Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Τσολάκη
  Θα πρέπει να ενημερώνονται τακτικά από τα Μαντάτα για όποια αλλαγή ή νεότερη απόφαση πάρει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή. Κάποια στιγμή θα ξεκινήσει και ηλεκτρονική σελίδα του ΔΑΣ Γεωργίτσας.
Λεωνίδας Λόλας
Πρόεδρος του ΔΑΣ
*
H Γενική Συνέλευση αποφάσισε
20 Οκτωβρίου 2014
  Την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014, η Γενική Συνέλευση των μελών του πρώην Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Νομής Δάσους Αγροκτήματος Γεωργίτσας στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Θεοδώρων Γρεβενών συζήτησε κι αποφάσισε : 
  1. Την επανίδρυση του Συνεταιρισμού με το όνομα "Δασικός Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αγροκτήματος Γεωργίτσας" (Νομής Δάσους Αγροκτήματος Γεωργίτσας)
  2Την ανάθεση υποβολής νέου Καταστατικού για έγκριση στο δικηγόρο Χρήστο Μήλιο. 
  3. Την ανάθεση στο λογιστή Βασίλη Ζεμπίλη της λήψης νέου ΑΦΜ του Συνεταιρισμού.
  4. Την υλοτόμηση των Ατομικών Αναγκών για τα μέλη - κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων στη συστάδα 1δ/2, όπου ορίζει η Δασολογική Μελέτη για το 2014 και 
  5. Την εκλογή Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, αποτελούμενης από τους :
       α) Λεωνίδα Ι. Λόλα, Πρόεδρο
       β) Αθανάσιο Ι. Ζησόπουλο, Αντιπρόεδρο
       γ) Αθανάσιο Η. Παπαϊωάννου, Γραμματέα
       δ) Ευστράτιο Δ. Κασσάρα, Ταμία και
       ε) Ιωάννη Μ. Λόλα, Μέλος
  Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή εξουσιοδοτήθηκε :
 Ι. να υλοτομήσει τις συστάδες που προβλέπει η Δασολογική Μελέτη του Συνεταιρισμού για τα έτη 2013, 2014, 2015, 
 ΙΙ. να μοιράσει τα καυσόξυλα των ατομικών αναγκών στους δικαιούχους για το 2015 από τις ντάνες, εισπράττοντας τα αναλογούντα έξοδα και 
 ΙΙΙ. να προκηρύξει εκλογές - τον επόμενο Αύγουστο - για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου κι Ελεγκτικής Επιτροπής. 
                                                                                                Λεωνίδας Λόλας
*
Προσκυνήσαμε στη Γεωργίτσα
20 Αυγούστου 2014
  Την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 εδέησε και είχαμε 3 παπάδες - εργαζόμενο και συνταξιούχους - στη θεία λειτουργία της Παναγιάς της Γεωργίτσας!
"Καλαστώντας" ο ένας τον άλλο στο Μεσοχώρι
  130 περίπου προσκυνητές (32 με λεωφορείο) με Ι.Χ. αυτοκίνητο και αγροτικό ή τζιπ φτάσαμε από νωρίς στη Γεωργίτσα.
  Το περιβάλλον απίστευτο!
  Καθαρή η πλατεία, και στην άκρη ο συρτός με κουβά και σχοινί! Όταν είναι για τη Γεωργίτσα, δεν προλαβαίνεις να εκφράσεις την επιθυμία σου κι ο π. Κοσμάς την ικανοποιεί!
  Καθαρή η εκκλησία και η αυλή της με το τσαρδάκι, όπου προστέθηκαν γρήγορα - γρήγορα τραπέζια!
  Καθαρός κι ο χώρος του παλιού νεκροταφείου - τώρα χώρος για πάρκινγκ.
  Καθαρό και το αλώνι του Ψευτογκά, τώρα άλλος χώρος πάρκινγκ.
  Καθαρές κι οι ψυχές των προσκυνητών, που ευλαβικά έκαμαν το σταυρό τους, άναψαν το κεράκι ή τη λαμπάδα και προσκύνησαν την Μητέρα του Θεού και του κόσμου όλου!
  Το καμπανάκι σήμανε κι ο Παπαχαρίσης με τον Παπακοσμά και τον Παπαγιώργη Θεοχάρη από το Σιταρά ξεκίνησαν τη θεία λειτουργία με παρόντα τον αρχιψάλτη μας Ανδρέα Βλάχο, το Λεωνίδα κι αργότερα το Γιώργο Παπαγεωργίου. Μετά ήρθαν κι άλλοι ψάλτες από Αγναντιά και αλλού.
  Η θεία λειτουργία τελείωσε σε κλίμα κατάνυξης κι ο κόσμος ξεχύθηκε στην αυλή να μιλήσει με άλλους προσκυνητές από το ίδιο ή άλλο χωριό.
Στις συκιές και στο τσαρδάκι το φαγοπότι πάει καλά...
  Στην έξοδο της Παναγίας η Ντίνα Γαλάνη προσέφερε λουκουμάκι (μπουκίτσες). 
  Τότε οι άνθρωποι του ΔΑΣ Γεωργίτσας, αφού είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, προσέφεραν ψωμί, γίδα βραστή και νοστιμότατη μανέστρα (κριθαράκι), που είχε βράσει η Αλεξάνδρα Ζγκούρα κι η Δέσπω Πασσιά - Γραβάνη.
Ο Θανάσης φόρτωσε τα τραπέζια ... 
  Ένα πεντόλιτρο κόκκινο κρασί προσέφερε το κατάστημα "Ελληνική Διατροφή", ενώ ένα άλλο κόκκινο, δύο λευκά, νερά εμφιαλωμένα, πορτοκαλάδα και κόκα κόλα προσέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Εργάνη". 
  Γυναίκες που βοηθούσαν στην εξυπηρέτηση της διανομής του γεύματος ήταν: η Αλεξάνδρα Ζγκούρα, η Δέσπω Πασσιά, η Αννούλα Λωρίδα, η Βούλα Λόλα, η Αθανασία Βλάχου κι η Χρυσούλα Παπαγεωργίου, ενώ προσφέρθηκε κι η Στέλλα. 
  Το ψωμί έκοψε ο Σάκης και τα πράγματα έφεραν ο Νίκος, ο Σάκης, ο Θανάσης κι ο Στρατής. 
  Το νοστιμότατο γεύμα έγινε μέσα σε ατέλειωτες συζητήσεις, γέλια και συγκινήσεις.
  Κόσμος από τους Αγίους Θεοδώρους, την Αγναντιά, το Σιταρά, τα Γρεβενά και κάποιοι από άγνωστα μέρη.
  Φάγαμε, ήπιαμε κρασάκι, αναψυκτικό ή νερό, βγάλαμε φωτογραφίες και συγκινημένοι πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
  Και του χρόνου, χωριανοί, να πάμε στη χάρη της Παναγιάς με φασολάδα, αφού ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει Σάββατο κι εμείς θα πάμε την Πέμπτη 13 Αυγούστου, μάλλον.
Μετά τη θεία  λειτουργία και το φαγοπότι μια αναμνηστική με την Κατίνα
  Γίνεται λόγος και για εσπερινό ή ολονυκτία την παραμονή ή και απλά διανυκτέρευση στην Παναγία με παράλληλο μαγείρεμα της φασολάδας εκεί στο χώρο της.

  Να είμαστε καλά και θα τα ξαναπούμε μέχρι τότε.
  Την ευλογία της να έχουμε!
                                                                 Λεωνίδας Λόλας
*
Τακτική Γενική Συνέλευση 
10 Αυγούστου 2014
  Την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014,  θα γίνει η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Νομής Δάσους Αγροκτήματος Γεωργίτσας στις 10:00' το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Θεοδώρων Γρεβενών, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Επανενεργοποίηση του Συνεταιρισμού
  2. Εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής
  3. Ανάθεση στο λογιστή λήψης νέου ΑΦΜ του Συνεταιρισμού και 
  4. Ατομικές Ανάγκες
                                                                                                Λεωνίδας Λόλας
*
Προσκύνημα
-
Στην Παναγιά της Γεωργίτσας 
10 Αυγούστου 2014
  Την Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014,  θα παρακολουθήσουμε τη θεία Λειτουργία στην Παναγία της Γεωργίτσας.
  Για το σκοπό αυτό δρομολογείται λεωφορείο από τους Αγίους Θεοδώρους (7:00΄π.μ.), μέσω Πηγαδίτσας - Σιταρά. Όσοι μπορούν ας πάρουν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, όπως κάθε χρόνο. Δε χωράμε όλοι στο λεωφορείο.
  Μετά τη Θεία Λειτουργία θα μοιραστεί γεύμα με γίδα βραστή και κριθαράκι. Τις 2 γίδες προσφέρει ο κτηνοτρόφος Γιάννης Ρίγγος του Ευαγγέλου, τσέλιγκας από το Σιταρά, σύζυγος της Άννας Καρακασίδου του Αθανασίου και της Γεωργίας (η τελευταία είναι κόρη του Γεωργιτσιώτη Χρήστου Τσέκλιμα). 
  Καλεσμένοι είναι όλοι, όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στη Γεωργίτσα εκείνη τη μέρα, Γεωργιτσιώτες και φίλοι προσκυνητές.
  Καλή αντάμωση στη Γεωργίτσα!
 

                                                                                                Λεωνίδας Λόλας
*
Ζει... η Γεωργίτσα;
Αυγούστου 2014
Στο βάθος η είσοδος της αυλής του Ψευτογκά
  Χτες, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014, 11 + 2 εθελοντές από τους Αγίους Θεοδώρους πήγαμε στη Γεωργίτσα να καθαρίσουμε την Παναγιά, τον Άι Γιώργη και... με την όρεξη, που είχαμε, καθαρίσαμε ή περιποιηθήκαμε κι άλλα σημεία αναφοράς στο χωριό. 
  Πέντε αυτοκίνητα ξεκίνησαν μετά τις εφτά το πρωί από την Παιδική Χαρά. 
  Ο Στρατής Κασσάρας πήρε τον Αντώνη Παπαγεωργίου. 
  Ο Σάκης Ζησόπουλος πήρε το Γιώργο Χρ. Ζυγούρα και το Νίκο Καραλή. 
  Ο Παναγιώτης Μερμίγκης πήρε το Γιάννη Λόλα (Σαμαρά) και τον π. Κοσμά.
  Ο Νίκος Δ. Ευαγγελόπουλος πήρε τα διδυμάκια του (Στέργιο και Δημήτρη) κι 
  Ο Σάκης Η. Παπαϊωάννου πήρε την "αφεντιά" μου και... φύγαμε.
  Η μέρα ήταν συννεφιασμένη και δροσερή, έτοιμη για βροχή, χωρίς ποτέ να βρέξει.
Δημήτρης και Στέργιος
οι μικροί εθελοντές μας
  Με το που φθάσαμε, η ψυχολογία ανέβηκε τρομερά! Νίκος, Σάκης με τα χορτοκοπτικά κι εγώ με την κοσιά ορμήσαμε στ' αλώνι - αυλή του Ψευτογκά. Δεν έμεινε τίποτε! Από την όρεξη που είχε ο Νίκος ... έφτασε στο δρόμο ανάμεσα στο σπίτι της Βασίλενας και του Θανάση Ζησόπουλου! Μη μου πείτε πως δε θα βρείτε πάρκιν για τ΄αυτοκίνητα και φέτος!
  Ο πατήρ Κοσμάς, ο Γιάννης κι ο Αντώνης ανέλαβαν την καθαριότητα της Παναγιάς. Εκεί επέστρεψα κι εγώ να τελειώσουμε τη λάτρα. Μπορεί να μην έχουμε τη γυναικεία ικανότητα για λεπτομέρειες, αλλά μπορούμε να πούμε πως κάναμε καλή δουλειά. Άλλωστε μέχρι το προσκύνημα έχουμε 17 μέρες.
   Στον Άι Γιώργη πήγαμε αρκετοί. Ο π. Κοσμάς, ο Αντώνης, ο Γιώργος, ο Σάκης Ζ., ο Νίκος Κ. κι ο Νίκος Ε. με τα δίδυμα Στέργιο και Δημήτρη. 
Στο σχολικό γήπεδο! Πίσω τα ερείπια του Δημοτικού Σχολείου Γεωργίτσας
  Όλοι δουλέψαμε με ζήλο και ιδίως οι μικροί εθελοντές μας, που συμμετείχαν όπου και να χρειαζόταν! Ο Νίκος κι ο Σάκης με τα μηχανάκια έκοψαν αρκετά χόρτα. Επί πλέον κούρεψαν τη μεσαία λωρίδα του δρόμου, για να μπορούν οι γυναίκες να παν στον Άι Γιώργη με τα πόδια - όσες θέλουν. Έκοψαν και μια ζώνη από το εκκλησάκι μέχρι τα ερείπια του Σχολείου της Γεωργίτσας, για όσους θέλουν να πλησιάσουν μέχρι εκεί για να ζήσουν... τις αναμνήσεις τους.
Στον ίσκιο των αιωνόβιων βελανιδιών τ΄ Άι Γιώργη!
  Γυρίζοντας στην πλατεία ο Σάκης Ζ., ο Νίκος Ε. με τα διδυμάκια κι εγώ κόψαμε τα χόρτα και τις συκιές-παραφυάδες που έκρυβαν το"συρτό", το πηγάδι της πλατείας.
Στο πηγάδι της πλατείας της Γεωργίτσας!
Ο Σάκης κι ο Νίκος παλεύουν με τα χόρτα και τα ξερόκλαδα
  Επόμενη ενέργεια, που κάναμε με τον Αντώνη, το Σάκη Ζ. και το Νίκο με τα διδυμάκια, ήταν το γέμισμα της νεροφαγιάς στη στροφή μετά το εικόνισμα του Πατροκοσμά με κλαδιά και χώμα. Βλέπεις το γκρέιντερ, που πάει για να κάνει τους δρόμους για τα χωράφια, δεν την είδε τη νεροφαγιά ούτε όταν πήγαινε ούτε όταν γύριζε. Και καλά το γκρέιντερ δε βλέπει, μηχάνημα είναι. Ο οδηγός κι ο συνοδός δεν είδε; Στη δεξιά στροφή προς Πριόνια έκανε το δρόμο ... άσφαλτο! 
Βουλώνοντας το νεροφάγωμα
  Τα μέλη των γενικών καθηκόντων, Σάκης Π., Στρατής και Γιώργος, εκτός του ότι βοηθούσαν όπου ήταν απαραίτητο, έφεραν ξερά ξύλα (Στρατής και Γιώργος), έσκαψαν λάκκους κι αυλάκια στις μουριές (Σάκης και Νίκος Ε.), πότισαν τις μουριές, μετέφεραν τα εργαλεία και όλα τα πράγματα της ομάδας και άλλες εργασίες.
  Την τελευταία εργασία, δύσκολη αλλά ευχάριστη για τον ίδιο και όλη την ομάδα ήταν το έργο του Παναγιώτη. Μας έψησε πανσιέτες, μπριζολάκια και κοτόπουλο! Ε, δεν υπάρχει καλύτερο πράμα να έχεις έτοιμο μετά την κουραστική βάρδια σου από το κρύο νερό ή μπύρα και το ζεστό φαγητό!

Ο ψήστης στο καθήκον του. Η ομάδα περιμένει το κοτόπουλο στο τσαρδάκι.
   Καθίσαμε στο παγκάκι του υπόστεγου, που φτιάξαμε πέρυσι, στρώσαμε τα δυο τραπέζια με όσα καλούδια είχαμε (σαλάτα ντομάτα με κρεμμύδια κι αγγούρια παραγωγής μας), ανοίξαμε το κρασί, τις παγωμένες μπύρες του Παναγιώτη, το γρεβενιώτικο ψωμάκι, δυο ειδών τυρί, νερό και ... σερβιριστήκαμε τα ψητά κρεατικά! Ήταν όλα θαύμα μετά την κούραση της ημέρας! Τιμήσαμε δεόντως την εργασία του ψήστη και του συντηρητή της παγωμένης μπύρας και νερού!
  Στην προηγούμενη εξόρμηση πληρώσαμε ρεφενέ τα έξοδα. Χτες ο Παναγιώτης μας είπε πως ο π. Κοσμάς είναι ο χορηγός της ημέρας!
  Ευχαριστούμε το χορηγό, τον καιρό που κράτησε, την Παναγιά και τον Άι Γιώργη που μας βοήθησαν να τελειώσουμε σώοι κι αβλαβείς τις εργασίες και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής ικανοποιημένοι.
Με την τελευταία ματιά στο μεσοχώρι... νομίσαμε, πως η Γεωργίτσα ζει!
  Θα χαρούμε περισσότερο, όταν θα δείτε τον κόπο μας στις 17 Αυγούστου με το προσκύνημα στην Παναγιά της Γεωργίτσας. 
                                                                                                Λεωνίδας Λόλας
*
Οι εθελοντές στη Γεωργίτσα
27 του Ιούλη 2014
  Την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 πάμε στη Γεωργίτσα να καθαρίσουμε την Παναγιά και τον Άι Γιώργη. 
  Χρειαζόμαστε άντρες και γυναίκες με θέληση για δουλειά, χορτοκοπτικά, σκαπάνια, τσάπες, κόσες, τζουγκράνες, δοχεία με νερό, σφουγγαρίστρες, πανιά.
  Παρακαλούνται οι εθελοντές να βρεθούν στο χώρο από τις 8:00΄μέχρι τις 13:00΄.
  Από τους Αγίους Θεοδώρους φεύγουμε το πρωί στις 7:00΄.
  Δηλώστε συμμετοχές, όπως μπορείτε.
  Σας περιμένουμε.
                                                                      Λεωνίδας Λόλας
*
7μελής ομάδα εθελοντών
... στην Παναγιά της Γεωργίτσας
  11 Ιουλίου 2014
   Η γνωστή ομάδα των εθελοντών, ενισχυμένη,  ξαναχτύπησε στη Γεωργίτσα!
   7 άτομα: ο Γιάννης Μ. Λόλας, Σάκης Ζησόπουλος, Νίκος Καραλής, Γιώργος Τσολάκης, Θανάσης Παπαϊωάννου, Στρατής Κασσάρας κι ο Λεωνίδας Λόλας μπήκαν σε 3 αυτοκίνητα, πήραν τα εργαλεία τους και ... κατέληξαν στη Γεωργίτσα, χτες, 10 του Θεριστή 2014.


Η απρόσμενη ζωή ανθρώπων στη Γεωργίτσα τάραξε την ηρεμία που
είχαν τα μικρά χελωνάκια...


   Πολλή δουλειά!
  Έκοψαν παραφυάδες των συκιών στο παλιό καμπαναριό.
  Τα χόρτα στην αυλή και γύρω στην εκκλησιά της Παναγιάς, στο μισό αλώνι-αυλή του Ψευτογκά, στην πλατεία - μεσοχώρι της Γεωργίτσας, στο παλιό νεκροταφείο κάτω από την πλατεία. 

Η λιτότητα  στο εκκλησάκι τ'  Αι Γιωργιού είναι χαρακτηριστική. Η σκιά στην αυλή του δροσιά της ψυχής!


 Έκοψαν τα χόρτα στην αυλή του Άι Γιώργη και μια ζώνη γύρω και πίσω από το ναό.  


Το εικόνισμα του πατρός Κοσμά του Αιτωλού
  Έκοψαν τα χόρτα γύρω από το εικόνισμα του Πατροκοσμά του Αιτωλού, όπως κι απέναντι από αυτό, ώστε να μπορούν να σταματήσουν δυο - τρία αυτοκίνητα.
Σάκης Ζησόπουλος
  Από την ομάδα έκοψαν με χορτοκοπτικό ο Νίκος Καραλής, ο Γιώργος Τσολάκης κι ο Σάκης Ζησόπουλος. 
Νίκος Καραλής
  Με κοσιά έκοβε ο Λεωνίδας Λόλας. 
  Γενικά καθήκοντα, όπως σκάψιμο των λάκκων στις μουριές, πότισμα, κλαδέματα, μάζεμα και πέταγμα χόρτων, άναμμα φωτιάς και τροφοδοσία της, ξεκούραση ψήστη κλπ. ο Στρατής Κασσάρας κι ο Σάκης Παπαϊωάννου.  
Ο Σαμαράς γυρίζει τον οβελία υπό σκιά...
  Χρέη ψήστη - γύρισμα με το χέρι - έκανε ο μεγαλύτερος, Γιάννης Λόλας, ο γνωστός Σαμαράς.
Ο Γιώργος μας φωτογραφίζει... μπουκωμένους


  Ο καιρός ήταν ο καλύτερος - δροσερός με αεράκι! 
Μπύρες και κρασί ... επί της τραπέζης!
  Μετά την εξοντωτική εργασία ο οβελίας ήταν το κάτι άλλο! Το αρνί ντόπιο κι ο ψήστης απίθανος! 
Γιώργος Τσολάκης : καιρός να τα μαζεύουμε;
  Οι μπύρες άφθονες σε πάγο και το κρασί του Λεωνίδα βοήθησε τους συνταξιούχους να συνέλθουν!
  Η επόμενη έφοδος εργασίας στη Γεωργίτσα θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα ή αρχές του Αλωνιστή.
  Τότε θα χρειαστεί να συμπληρωθεί κι από γυναίκες για τον καθαρισμό των εκκλησιών.
Δουλέψαμε, κουραστήκαμε, φάγαμε ήπιαμε και λίγη ξεκούραση... μέχρι να φύγουμε
Ως τότε θα δεχόμαστε συμμετοχές.
  (Παρακαλούνται, όσοι βρεθούν στη Γεωργίτσα για πικ νικ, να σεβαστούν τους όρους πυρασφάλειας και να μην ανάβουν φωτιά όπου να ΄ναι, αλλά στο βαρέλι μπροστά στις λαμαρίνες κι όχι μπροστά στο τσαρδάκι, βρομίζοντας το χώρο και κινδυνεύοντας να δώσουν φωτιά στο τσαρδάκι και στο περιβάλλον. 
   Συγγνώμη για την παρατήρηση, αλλά πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας)
  Καλή απόλαυση της φύσης στη Γεωργίτσα!
                                                                                            Λεωνίδας Λόλας
Προσκύνημα στην Παναγιά της Γεωργίτσας
  9 Ιουλίου 2014
  Και φέτος θα προσκυνήσουμε την Παναγιά μας.
  Στις 17 Αυγούστου 2014 θα παρακολουθήσουμε τη θεία Λειτουργία στην Παναγία της Γεωργίτσας.
  Για το σκοπό αυτό δρομολογείται λεωφορείο από τους Αγίους Θεοδώρους (7:00΄π.μ.), μέσω Σιταρά. 
  Όσοι μπορούν ας πάρουν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, όπως κάθε χρόνο. Δε χωράμε όλοι στο λεωφορείο.  Το γκρέιντερ πέρασε κι έφτιαξε το δρόμο, που δουλεύεται τώρα με τα αγροτικά μηχανήματα που συμμετέχουν στο θέρο.
  Μετά τη Θεία Λειτουργία θα μοιραστεί γεύμα με γίδα βραστή και κριθαράκι. 
  Το βράδυ θα σας πούμε ποιος είναι ο χορηγός.
  Καλεσμένοι είναι όλοι όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στη Γεωργίτσα εκείνη τη μέρα, Γεωργιτσιώτες και φίλοι προσκυνητές.
  Καλή αντάμωση στη Γεωργίτσα!

                                                                                                         Λεωνίδας Λόλας
Αυστραλοί Σιταριώτες στη Γεωργίτσα 
  Παρασκευή, 11 του Ιούλη 2014
  Να ανοίξει το δρόμο σε χωράφια της Γεωργίτσας ήθελε ο ξάδερφός μου ο Γιάννης - ο Σαμαράς - και δε χάσαμε καιρό. 
Αγία Κυριακή Σιταρά Γρεβενών
  Με το αυτοκίνητό μου, μέσω Πηγαδίτσας και Σιταρά, πήγαμε μέχρι το μηχάνημα στις Πάπες κι εκεί τον παρέλαβε ο οδηγός του γκρέιντερ. 
  Μη έχοντας πώς να περάσω τις ώρες μου, γύρισα στο Σιταρά να δω το ζευγάρι που ήρθε από την Αυστραλία για διακοπές στην Ελλάδα.
  Ο Θεμιστοκλής Παναγιωτόπουλος κι η Βαγγελιώ μένουν στη Μελβούρνη και συναντούν πού και πού ή όταν θέλουν την αδερφή μου Σπυριδούλα, το γαμπρό μου Αποστόλη Χαρισόπουλο και την οικογένειά τους.
  Ευκαιρία, λοιπόν, να κουβεντιάσω μαζί τους και να μάθω περισσότερα για την εκεί ζωή τους.
  Τους βρήκα στο πατρικό τους, όπου μένει ο αδερφός του Κώστας.
  Κατά καλή σύμπτωση, όταν πήγαινα προς τη Γεωργίτσα, ήταν κι ο συνάδελφός μου κι αδερφός του ο Φώτης! Όταν επέστρεψα, έλειπε. Πόσα χρόνια είχα να τον δω!
  Η Βαγγελιώ μας τράταρε γλυκό, τσίπουρο και καφέ.
  Βρήκα την ευκαιρία να τραβήξω μερικές φωτογραφίες κι η ώρα με την κουβέντα και τις φωτογραφίες πέρασε γρήγορα. 
  Αποφάσισα να πάω στη Γεωργίτσα να ρίξω μια ματιά στην Παναγία και το χωριό. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την εκδήλωση της Παναγιάς και φυσικά να κόψουμε τα χόρτα στην πλατεία και την αυλή της εκκλησιάς.
Στην Παναγιά της Γεωργίτσας : Βαγγελιώ, Θέμης και Κώστας
  Το ζευγάρι εκδήλωσε την επιθυμία να έρθει μέχρι την εκκλησία ν' ανάψει ένα κεράκι. Μαζί τους ήρθε κι ο Κώστας. 
  Βρήκαμε το χωριό χορταριασμένο με χόρτα μέχρι ένα μέτρο! 
  Ανάψαμε το κεράκι μας και προσκυνήσαμε στην Παναγία. 
  Μέσα στο ναό όλα είχαν τη διάθεση να σε συγκινήσουν, φέρνοντας στο μυαλό σου παλιές κι αξέχαστες εικόνες κι αναμνήσεις.
  Βγήκαμε στο χαγιάτι, χτυπήσαμε την καμπανούλα και μετά βγάλαμε φωτογραφίες στο κιόσκι. 
  Φωνάξαμε τους παλιούς χωριανούς μας με τ' όνομά τους, χωρίς να πάρουμε απάντηση, κι ύστερα πήραμε την επιστροφή. 
  Στη στροφή πριν αφήσουμε τη Γεωργίτσα βγάλαμε φωτογραφίες στο εικόνισμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Τα χόρτα τεράστια!
  Στο δρόμο βρήκαμε και πήραμε μαζί μας και το Σαμαρά. Περάσαμε από το Σιταρά, αφήσαμε τους Αυστραλούς, είδαμε και τον Κώστα Κοζιώνη με τη γυναίκα του Ελένη κι επιστρέψαμε στο χωριό.
  Η μέρα τέλειωσε με αρκετή συγκίνηση. 
  Μέχρι να ξαναπάω στη Γεωργίτσα, είναι γεμάτες οι μπαταρίες...
Καλό καλοκαίρι!
                                                                                                             Λεωνίδας Λόλας
Εκλογείς Γεωργιτσιώτες 
από τον εκλογικό κατάλογο Γρεβενών 1914 <<=== 1914 !
  Πέμπτη, 27 του Φλεβάρη 2014
  Εκατό χρόνια πριν στη Γεωργίτσα ψήφισαν οι παρακάτω Γεωργιτσιώτες στη Γεωργίτσα. 
  Φυσικά, θα πρέπει να θυμόμαστε πως μέχρι το 1952 δεν ψήφιζαν οι γυναίκες. 
  Τους παραθέτω για να τους δουν οι Γεωργιτσιώτες κι οι φίλοι μας. 
α/α         Επίθετο           Όνομα            Πατρώνυμο     έτος γέννησης   επάγγελμα  
3274   Γραβάνης            Δημήτριος             Ιωάννης                    1884                 ποιμήν
3275          "                     Ιωάννης                Δημήτριος                 1853                 γεωργός
3276          "                     Αθανάσιος            Νικόλαος                   1855                      "   
3277   Ευστάθιος           Δημήτριος             Κων/ντίνος               1891                     "   
3278   Ζυγούρας            Νικόλαος               Ευάγγελος                 1855                     "   
3279          "                     Βασίλειος              Ευάγγελος                 1869                      "   
3280          "                     Ιωάννης                Νικόλαος                   1890                      "   
3281          "                     Αθανάσιος            Ευάγγελος                 1872                 ποιμήν
3282          "                     Γεώργιος               Δημήτριος                  1869                 γεωργός
3283          "                     Δημήτριος             Γεώργιος                    1881                     "   
3284          "                     Δημήτριος             Γεώργιος                    1885                     "   
3285          "                     Κων/ντίνος          Γεώργιος                    1893                     "   
3286          "                     Ιωάννης                Δημήτριος                  1867                     "   
3287   Κλησιάρης          Νικόλαος               Θεόδωρος                   1854                 ποιμήν
3288          "                     Βασίλειος              Νικόλαος                    1881                 γεωργός
3289          "                     Γεώργιος               Ιωάννης                     1867                     "   
3290    Λώλος                 Ιωάννης                Βασίλειος                   1881                     "   
3291          "                     Νικόλαος               Βασίλειος                   1884                     "   
3292          "                     Αθανάσιος            Ιωάννης                     1867                     "   
3293          "                     Δημήτριος             Ιωάννης                     1864                 ποιμήν
3294   Μπλαντής          Δημήτριος             Ιωάννης                     1837                 γεωργός
3295          "                     Γεώργιος               Δημήτριος                  1874                     "   
3296  Παπαϊωάννου     Γεώργιος               Ιωάννης                     1869                     "
3297          "                     Δημήτριος             Ιωάννης                     1864                     "
3298          "                     Παπαγεώργιος     Αλέξιος                       1854                     "
3299          "                     Ιωάννης                Παπαγεώργιος          1878                 ιερεύς
3300          "                     Αθανάσιος            Παπαγεώργιος          1884                 γεωργός
3301          "                     Ιωάννης                Αλέξιος                       1855                     "
3302          "                     Χρήστος                Ιωάννης                     1878                     "
3303          "                     Γεώργιος               Ιωάννης                     1881                     "
3304          "                     Αλέξιος                  Ιωάννης                     1884                 ποιμήν
3305   Στόιος                  Κων/ντίνος          Πούλιος                      1840                  γεωργός
3306  Στόιος (Στάιας;) Ιωάννης                Κων/ντίνος               1881                     "
3307  Τσέκλημας           Δημήτριος             Αθανάσιος                 1866                     "
3308          "                     Νικόλαος               Αθανάσιος                 1868                     "
3309   Χαντζής              Αθανάσιος            Παπαγεώργιος          1867                  ποιμήν
3310          "                     Νικόλαος               Γεώργιος                    1868                     "
   Στον κατάλογο βλέπετε τους Γραβαναίους ως Γεωργιτσιώτες. Έτσι ήταν. 
  Από τη Γεωργίτσα έφυγε ένας Γραβάνης και πήγε στο χωριό της γυναίκας του, το Λεμπίνοβο - Διάκο, κι έμεινε η Γεωργίτσα χωρίς Γραβάνη με τελευταίο τον πατέρα της Κυράτσως.
                                                                                                      Λεωνίδας Ι. Λόλας
Το αντίο 
και το τελευταίο δώρο του ΔΑΣ Γεωργίτσας
  Σάββατο, 11 του Γενάρη 2014
  Σε διάλυση του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Δάσους Γεωργίτσας Γρεβενών προχώρησε το Διοικητικό του Συμβούλιο μετά την κατάργηση όλων των ΣΑΑΚ και λοιπών Αναγκαστικών Συνεταιρισμών από την Πολιτεία το 2012 δια νόμου. 
  Δυστυχώς, η επιστολή εξαίρεσης των ΣΑΑΚ των Γρεβενών, ως τόπος με την υψηλότερη ανεργία πανελλαδικά, δεν συγκίνησε κανέναν.
  Το Κράτος χάνει ένα σωρό έσοδα από φόρους. Ο Συνεταιρισμός μας ήταν ζωντανός και δε χρωστάει τίποτα σε κανέναν!
  Το ΙΚΑ χάνει πολλαπλά έσοδα.
  Οι
εργαζόμενοι χωριανοί μας χάνουν μεροκάματα, ένσημα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  Το
ηθικό των ανθρώπων της περιφέρειας πέφτει συνεχώς, αφού φαίνεται να αδιαφορεί η Πολιτεία για την κατάστασή τους. 
  Δουλειά πουθενά
  Αν δουλεύεις, δεν πληρώνεσαι για μήνες! 
  Αν πληρώνεσαι (με σημερινά μεροκάματα) δεν έχεις ασφάλεια
  Και το κακό συνεχίζεται...
  Τα Μέλη του ΔΑΣ Γεωργίτσας ας δουν για τελευταία φορά το λογαριασμό τους στην Πειραιώς, απ' όπου λάμβαναν το μερίδιό τους. 
  Ίσως είναι το μοναδικό καλό νέο τους το 2014. Υπάρχουν κάτι ψιλά από το ταμείο του ΔΑΣ Γεωργίτσας, που για να διαλυθεί έπρεπε να μοιραστεί στα μέλη του.
  Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα συνεργασία σας. 
  Καλή χρονιά και καλή έξοδο από την Κρίση !
                                                                                                                   
Λεωνίδας Ι. Λόλας
Επαναληπτική Γενική Συνέλευση 
του ΔΑΣ Γεωργίτσας
  Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013
  Τα Μέλη του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Νομής Δάσους Γεωργίτσας Γρεβενών συνήλθαν σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων Γρεβενών με θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
  Ι.     Απολογισμός 2012-2013
  ΙΙ.   Κατάργηση όλων των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών (ΣΑΑΚ).
  ΙΙΙ. Προτάσεις μελών για συζήτηση.
  Τα παρόντα Μέλη:
  Ι) Άκουσαν τον απολογισμό του Δ.Σ. και τον ενέκριναν.
  ΙΙ) Έμαθαν από το Δ.Σ. τα δυσάρεστα νέα για τον τερματισμό της δράσης όλων των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών (τύπου ΣΑΑΚ), βάσει του αρθρ. 37 παρ. 3. του  Ν. 4061/2012, οπότε δεν υφίσταται πλέον δικαίωμα ξύλευσης και διαχείρισης δασικών προϊόντων και πως ο Συνεταιρισμός μας οφείλει να λήξει τις δραστηριότητές του εντός του παρόντος έτους 2013.
  ΙΙΙ) Κατόπιν αυτών τα Μέλη αποφάσισαν πριν διαλύσουν τον Συνεταιρισμό να στείλουν μια ύστατη επιστολή στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου και να ζητήσουν την κατ΄εξαίρεση μη εφαρμογή του παραπάνω Νόμου για τους Συνεταιρισμούς του Νομού μας,
  επειδή :
  ο Νομός Γρεβενών έχει τη μεγαλύτερη ανεργία πανελλαδικά,
  θα μπορούν να συμπληρώσουν κάπως το εισόδημά τους, στα χρόνια της κρίσης, τα Μέλη κι ιδιαίτερα τα εργαζόμενα,
  ενώ, το ΙΚΑ χάνει αρκετά έσοδα από την αγορά ενσήμων
  και το Δημόσιο χάνει αρκετά έσοδα από το ΦΠΑ και το φόρο που πληρώνει ο Συνεταιρισμός μας.
  Αν η απάντηση είναι αρνητική για το Συνεταιρισμό, ανατίθενται οι απαραίτητες ενέργειες διάλυσης του ΑΣΔΑΔ Γεωργίτσας στο Λογιστή μας, κ. Βασίλη Ζεμπίλη, και στο δικηγόρο μας, κ. Χρήστο Μήλιο, ο οποίος θα αναλάβει τη σύνταξη κι αποστολή της επιστολής, ως πληρεξούσιος.
                Από το Διοικητικό Συμβούλιο 
                        του ΔΑΣ Γεωργίτσας                                  
                                                                                                      Λεωνίδας Λόλας
Από τη Γεωργίτσα με αγάπη 
  16 Αυγούστου 2013
  Με επιτυχία και συγκίνηση έγινε και φέτος η εκδήλωση στη Γεωργίτσα.
Στις 8 το πρωί ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία με τρεις ντυμένους ιερείς και δύο παραβρισκόμενους!
  Ο π. Χαρίσιος (εφημέριος πια των Αγίων Θεοδώρων, ο π. Ανδρέας Καραγιάννης από το Φελλί κι ο π. Κοσμάς συλλειτούργησαν.
  Παρόντες ήταν ο π. Χαράλαμπος κι ο π. Γεώργιος Θεοχάρης από το Σιταρά.
  Το φαγητό ήταν υπέροχο και το απολαύσαμε στη σκιά του υπόστεγου με τα παγκάκια και τα τραπέζια που έφτιαξε ο ΔΑΣ Γεωργίτσας.
  Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιάννης Κουταλής από το Φελλί (2 βετούλια), ο κ. Γιάννης Ε. Ρίγγος από το Σιταρά (1 γίδα), η κ. Ντίνα Γαλάνη (λουκουμάκι) κι ο Σύλλογος "Η ΕΡΓΑΝΗ" (ποτά - νερά).
  Διοργανωτής και χορηγός υπολοίπων ο ΔΑΣ Γεωργίτσας.
100-120 προσκυνητές με το λεωφορείο και Ι.Χ. προσκύνησαν και φέτος στην Παναγία.

 Αίσθηση έκανε το τσαρδάκι που έστησε ο ΔΑΣ Γεωργίτσας με πρωτοβουλία του Θανάση Η. Παπαϊωάννου και του Στρατή Κασσάρα. 
  Εργάστηκαν σ΄αυτό, στον καθαρισμό εντός κι εκτός του Ιερού Ναού αλλά και στο δεντροφύτευμα τόσο οι ίδιοι όσο και οι: Τάκης Γκουντής, Νίκος Καραλής, Γιάννης Μ. Λόλας, Λεωνίδας Λόλας, Παναγιώτης Μερμίγκης, Γιάννης Ε. Ρίγγος.
 Και του χρόνου, Γεωργιτσιώτες και φίλοι !
Καλαμοσκεπή
  13 Αυγούστου 2013
  Κι άλλη επιχείρηση του "Τάγματος των Εθελοντών".
  Το περασμένο Σάββατο ο Στρατής, ο Νίκος, ο Πάνος κι εγώ πήγαμε στο μεγάλο καλαμιώνα των Αγίων Θεοδώρων και κόψαμε αρκετά καλάμια. 
  Τα δέσαμε σε δέματα και τ΄αφήσαμε εκεί γι΄άλλη μέρα.


  Σήμερα τα φόρτωσε ο Σάκης με το Νίκο κι ο Στρατής με τον Κώστα Ζυγούρα (Πελέ) στην κλούβα για τη Γεωργίτσα. 


  Εγώ με το Γιάννη Λόλα (Σαμαρά) μπήκαμε στο δικό μου αυτοκίνητο για να δούμε αν βγαίνουν τα μικρά αυτοκίνητα στη Γεωργίτσα από Δεσπότη, Πηγαδίτσα, Σιταρά (μέχρι εδώ άσφαλτος), Γεωργίτσα. 
  Κι όντως, βγαίνουν.
  Το σκέπασμα με καλάμια ανέλαβαν οι τέσσερις, ενώ ο Γιάννης κι εγώ αναλάβαμε την καθαριότητα του Ι. Ναού της Παναγιάς, για να είναι έτοιμη στις 16 Αυγούστου.


  Οι δουλειές ήταν βαριές, αλλά το υπόστεγο σκεπάστηκε υπομονετικά κι ο Ι. Ναός καθάρισε μέσα κι έξω. Φουλάραμε τα καντήλια να είναι έτοιμα. 
  Στο τέλος, στρώσαμε τραπέζι στο κιόσκι με το βαθύ ίσκιο κι απολαύσαμε τα ρεβίθια της Βούλας, ντομάτες, αγγούρια και τα υπόλοιπα από τον κήπο, καθώς και το κόκκινο κρασί μου, καλαμαράκια και χταπόδια.
  Μείναμε ευχαριστημένοι. 
  Η κούραση πέρασε, βλέποντας τα αποτελέσματα και το κρασάκι.
  Καλή αντάμωση στις 16 του μηνός στην Παναγιά της Γεωργίτσας! 
Πρόσκληση ΔΑΣ Γεωργίτσας
σε Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση
  11 Αυγούστου 2013
  Καλούνται τα Μέλη του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Νομής Δάσους Γεωργίτσας Γρεβενών σε Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 18 Αυγούστου 2013
και ώρα 10:30΄ π.μ. στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων Γρεβενών.
          Θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
  Ι.      Απολογισμός 2012-2013
  ΙΙ.   Κατάργηση όλων των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών.
  ΙΙΙ. Προτάσεις μελών για συζήτηση.
  Θα πρέπει να πούμε πως η Γενική Συνέλευση της 11ης Αυγούστου δεν είχε απαρτία και γι΄ αυτό επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.
                Από το Διοικητικό Συμβούλιο 
                        του ΔΑΣ Γεωργίτσας                                  
                                                                                                      Λεωνίδας Λόλας
Σκεπή υπόστεγου 
στην Παναγιά της Γεωργίτσας
  3 Αυγούστου 2013
  Πάλι δραστηριοποιήθηκε το "Τάγμα των Εθελοντών" και με νέα επιχείρηση σκέπασε το τσαρδάκι - κιόσκι της Παναγιάς της Γεωργίτσας!
  Ο Στρατής Κασσάρας κι ο Σάκης Παπαϊωάννου, με βοηθό το Νίκο Καραλή κι εμένα,
(Ο Νίκος θα στρίψει "μια τσιγάρα" ενώ ο Θανάσης, δεξιά, θα φτιάξει το φραπεδάκι του)
Ώρα διαλείμματος : ο Παναγιώτης Μερμίγκης, έχων την ευθύνη της Διοικητικής Μέριμνας, έχει φροντίσει για όλα ! Μέχρι "αυτόματο" νιπτήρα - βρύση! 
 ... κάρφωσαν τα απαραίτητα σανίδια, τις τέμπλες και τα πηχάκια,
 ... στερεώνοντας έτσι την ειδική μεμβράνη για στεγανότητα και σκίαση.
Πελεκώντας τα πόδια για το παγκάκι
  Στο τέλος φτιάξαμε το συνεχόμενο παγκάκι εσωτερικά στο υπόστεγο,
...  το δοκιμάσαμε, τρώγοντας,
  και, φεύγοντας, το παραδώσαμε σε κοινή φιλοξενία !
  Δεν τελειώσαμε... Θα επανέλθουμε να το σκεπάσουμε με καλάμια...
                                                                                                                                Λεωνίδας Λόλας
Προσκύνημα στην Παναγιά της Γεωργίτσας
  25 Ιουλίου 2013
  Και φέτος θα προσκυνήσουμε την Παναγιά μας.
  Στις 16 Αυγούστου 2013 θα παρακολουθήσουμε τη θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας της Γεωργίτσας.
Για το σκοπό αυτό δρομολογείται λεωφορείο από τους Αγίους Θεοδώρους (7:00΄π.μ.), μέσω Σιταρά. 
  Όσοι μπορούν ας πάρουν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, όπως κάθε χρόνο. Δε χωράμε όλοι στο λεωφορείο. Τα χαμηλά δε βγαίνουν από τον Αιμιλιανό - Στρατίκη - Γεωργίτσα. Το γκρέϊντερ πέρασε κι έφτιαξε το δρόμο, που δουλεύεται τώρα με τα αγροτικά μηχανήματα που συμμετέχουν στο θέρο.
  Μετά τη Θ. Λειτουργία θα μοιραστεί γεύμα με γίδα βραστή και τραχανά. 
  Μία γίδα προσφέρει ο Γιάννης Κουταλής από το Φελλί και μία γίδα ο Γιάννης Ρίγγος του Ευαγγέλου από το Σιταρά, σύζυγος της Άννας Καρακασίδου από την Πηγαδίτσα, εγγονής του Χρήστου και Κωνσταντινιάς Τέκλημα.
  Οι εκπλήξεις ... θα είναι ... εκπλήξεις.
  Καλεσμένοι είναι όλοι όσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στη Γεωργίτσα εκείνη τη μέρα, Γεωργιτσιώτες και φίλοι προσκυνητές.
  Καλή αντάμωση στη Γεωργίτσα!
                                                                                                                                                                                   Λεωνίδας Λόλας
Πρόσκληση ΔΑΣ Γεωργίτσας
σε Τακτική Γενική Συνέλευση
  25 Ιουλίου 2013
  Καλούνται τα Μέλη του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Νομής Δάσους Γεωργίτσας Γρεβενών σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013
και ώρα 10:30΄ π.μ. στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων Γρεβενών.
          Θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
  Ι.      Απολογισμός 2012-2013
  ΙΙ.   Κατάργηση όλων των Αναγκαστικών Συνεταιρισμών.
  ΙΙΙ. Προτάσεις μελών για συζήτηση.
                Από το Διοικητικό Συμβούλιο 
                        του ΔΑΣ Γεωργίτσας                                  
                                                                                                      Λεωνίδας Λόλας
Ή πρώτη διανυκτέρευση στη Γεωργίτσα!
22-23 Ιούνη 2013
  Την Παρασκευή το βράδυ, 21 Ιούνη 2013,  όλα ήταν έτοιμα.
Οι τελευταίες λεπτομέρειες συζητιούνται από την ομάδα και προσπερνιούνται όλες οι δυσκολίες. Τα χαμόγελα διαγράφονται στα αποφασιστικά πρόσωπα. 
  - Θα έρθεις, Λεωνίδα;
  - Όχι Στρατή! 
  Ανέβηκα από την Αθήνα για το τριήμερο της Πεντηκοστής και δεν το χαλάω. 
  Ας με συγχωρήσει η Παναγιά.
  Αν ήταν απλές μέρες, θα ήμουν μέσα. Άλλωστε, δεν τέλειωσαν οι δουλειές και ξέρεις πως δε τις φοβάμαι ... ιδιαίτερα για την Παναγιά...
  Μόνο που στενοχωριέμαι, γιατί δεν είμαι μέσα στην πρώτη διανυκτέρευση στη Γεωργίτσα, μετά την εγκατάλειψή της...
   - Ε, θα ξαναπάμε... 
Ας είμαστε καλά και θα ξαναπάμε...
  Το πρωί του Σαββάτου η ομάδα ξεκίνησε αρματωμένη. 
  Ο Στρατής Κασσάρας με το μηχανάκι, ο Θανάσης Παπαϊωάννου με το τσεκούρι και τα υπόλοιπα σύνεργα, ο Νίκος Καραλής με το τσεκούρι, ο Δημήτρης Γκουντής με τα μαστορικά του σύνεργα κι ο Πάνος Μερμίγκης με τη "διοικητική μέριμνα" έφυγαν από τους Αγίους Θεοδώρους, μέσω Πηγαδίτσας και μέσω Αιμιλιανού. 
  Από το Σιταρά έφυγε με το τρακτέρ του και το βοηθό του στο κοπάδι κι ο Γιάννης Ρίγγος, γαμπρός της Γεωργίας του Χρήστου Τσέκλιμα στην εγγονή του Άννα Καρακασίδου από την Πηγαδίτσα.
  Η δουλειά ήταν σκληρή.
  Δυο μέρες παιδεύονταν οι εθελοντές της Παναγιάς και κατάφεραν να στήσουν το σκελετό του ορθογωνίου κιοσκιού από το χώρο του παλιού καμπαναριού μέχρι τη μουριά  του παλιού σχολείου. Ο Τάκης επιστατούσε στο στήσιμο του "ξύλινου Παρθενώνα¨. Τελικά, τα κατάφεραν. 
  Το επικίνδυνο καμπαναριό έπεσε, μόλις το άγγιξε ο φορτωτής. "Σωριάστηκαν αμέσως κι οι τέσσερις κολόνες, σα χαρτί", είπε ο Στρατής. 
  Στη θέση του άνοιξαν δυο τρύπες και στήθηκαν ξύλινες κολόνες για το νέο κιόσκι. 
  Πλάι του ανοίχτηκαν λάκκοι για το στήσιμο νέου ξύλινου καμπαναριού, στο οποίο θα κρεμαστεί το καμπανάκι της Παναγιάς.
  Το βράδυ ήταν υπέροχο! Δυστυχώς, δεν υπάρχουν φωτογραφίες της βραδιάς!
  Η συντροφιά της φωτιάς μέσα στην αστρόφεγγη νύχτα ήταν λυτρωτική. 
  Οι πυγολαμπίδες, κεράκια της Παναγιάς, στόλισαν το σκοτάδι στη νυχτερινή ατμόσφαιρα με φωτεινά στολίδια, ζωγραφίζοντάς την με τον ατέλειωτο χορό τους!
  Το δείπνο, που ετοίμασε ο Πάνος, όπως και όλα τα γεύματα, ήταν ό,τι έπρεπε. Οι βουκολικές κουβέντες κι αναμνήσεις τους μετέφεραν στην εποχή που "ζούσε" η Γεωργίτσα. Οι μπίρες χαλάρωσαν κορμιά και βλέφαρα.
  Μια ημικυκλική φωτιά περικύκλωνε το Στρατή, που κοιμήθηκε χάμω, προστατευμένος από κουνούπια κι ανεπιθύμητες επισκέψεις αρκούδων.
  Ο Θανάσης κούρνιασε στην κλούβα του κι ο Παναγιώτης στο αυτοκίνητό του.
  Η πρώτη διανυκτέρευση στη Γεωργίτσα από τη νέκρωσή της γράφτηκε στην ιστορία της, χάρη στη θέληση του Πάνου, του Θανάση και του Στρατή. Ο Τάκης κι ο Νίκος διανυκτέρευσαν στο χωριό μας κι επέστρεψαν το πρωί της Πεντηκοστής.
  Τη χάρη της Παναγιάς να έχετε εθελοντές!
  
1ο Υστερόγραφο
  Το σκέπασμα με διαφάνεια και καλάμια θα έχει και δεύτερη διανυκτέρευση στη Γεωργίτσα; 
  Ρωτώ, για να ξέρω και να κανονίσω να τη ζήσω. 
  Εσείς;
 2ο Υστερόγραφο 
  Όποιος επισκέπτεται την Παναγιά της Γεωργίτσας, ας παίρνει όσο νερό μπορεί, για να ποτίσει τις έξι μικρές μουριές. 
                                                                                                      Λεωνίδας Λόλας
Εθελοντές ... εν δράσει !
27 του Μάη 2013
  Δευτέρα, σήμερα, κι επιτέλους η ομάδα είναι έτοιμη!
Ο π. Κοσμάς καθαρίζει τον Ι. Ναό
  Ο π. Κοσμάς Παπαϊωάννου, ο Θανάσης Παπαϊωάννου, ο Στρατής Κασσάρας, ο Νίκος Καραλής, ο Παναγιώτης Μερμίγκης κι ο γράφων ξεκινήσαμε με τον εξοπλισμό μας για τη Γεωργίτσα, μέσω Πηγαδίτσας - ας είναι καλά οι πολιτικοί μας, που μας προσφέρουν ακόμα χαλικόδρομο.
Η πέτρα  και το καμπαναριό
  Από την Πηγαδίτσα μέχρι το Σιταρά με άσφαλτο και συνέχεια με χωματόδρομο φτάσαμε στην Παναγιά της Γεωργίτσας.
Ο Νίκος με μηχανάκι κι εγώ με κοσιά 
τα βάλαμε με τα χόρτα

  Η πρώτη εικόνα ήταν φανταστική!
  Χόρτα, λουλούδια κι αγκάθια μέχρι τον αφαλό! Το πράσινο οργίαζε παντού!
  Σου ερχόταν να πιάσεις το τραγούδι:
  "Το Μάη κρασί μην πίνετε κι όξω μην κοιμηθείτε... "
  Δε χρειαζόταν αργοπορία.
  Ο π. Κοσμάς ανέλαβε την καθαριότητα του Ναού.
  Ο Νίκος χίμηξε με το χορτοκοπτικό στα χόρτα και τα αγκάθια. 
  Βοηθός του εγώ με την κοσιά (κόσα). Θυμήθηκα τα παλιά....
  Άλλωστε τη χρησιμοποιώ, ακόμα, στο χωριό.
Ο Θανάσης κι ο π. Κοσμάς ελέγχουν το κόψιμο. Η τέχνη δεν ξεχνιέται.

  Ο Στρατής με το μηχανάκι άρχισε να εξολοθρεύει και να κλαδεύει τα ξυλοειδή (συκιές, αχλαδιές, μουριές, κορομηλιές...)
Ο Στρατής τροχάει την παλιά αλυσίδα 
  Σκληρή δουλειά!
  Ο Θανάσης με τσάπα, φτυάρι και τσεκούρι ανάλαβε την τελική διαμόρφωση.
Το καμπαναριό καθάρισε, αλλά θέλει άμεση κατεδάφιση
  Το "πεζικό" του στρατού...
  Αν δεν πατήσει πεζός στρατιώτης στο ύψωμα, δε θεωρείται πως καταλήφθηκε.
Καθάρισε κι η μουριά του προπολεμικού Σχολείου της Γεωργίτσας. 
Και το καμπαναριό με τις συκιές.
    Δουλέψαμε σκληρά!
Ο Στρατής απολαμβάνει τα έργα του. 
Ο Θανάσης ισοπεδώνει ό,τι εξέχει.
  Η δουλειά έδειχνε να προχωράει με όρεξη.
Ο Παναγιώτης ψήνει το κολατσιό και το γεύμα 
  Τότε ήταν που κι ο Παναγιώτης σκέφτηκε το κολατσιό μας.
  Λουκάνικο στη σχάρα!
  Λίγο κουρασμένοι, λίγο νηστικοί και στην έδρα της φύτρας μας... όλα μας φάνηκαν αλλά και ήταν απίθανα!
  Είχαμε και μπίρες ΦΙΧ!
  Όχι απ΄ το Λόλα, την Κυράτσω ή τον μπάρμπα - Λία!
  Πήγαμε να ψωνίσουμε σ' αυτούς, αλλ΄ είχαν πάει ... "γι΄ άρμεγμα" !
   Έγινε πολλή δουλειά!
 Δεν υπήρχε λούφα.
  Ένας αέρας δημιουργίας και προσφοράς μας ωθούσε...
  Δεν κουραζόσουν!
  Απλά, σου άνοιγε η όρεξη για δουλειά ατέλειωτη!
  Όποιος τα βλέπει, τώρα, έχει την αίσθηση πως το χωριό κατοικείται, κρίνοντας πάντα το χώρο στον οποίο δουλέψαμε.
  Η κούραση πήγε περίπατο!
  Καθάρισε κι η μουριά του πρώτου Δημοτικού Σχολείου της Γεωργίτσας.
Η δουλειά προχωρούσε και φαινόταν
  "Είχαν μπει και τα τσιμπίδια", λέει ο Γρηγόρης Ψευτογκάς, "και πριν τελειώσει ήρθαν οι καταχτητές.
  Δεν άφησαν τίποτα.
  Ούτε και τη χοντρή μουριά, που ήταν στο καμπαναριό.
  Την έκοψαν και την έριξαν στη φωτιά να ζεσταθούν λες και δεν υπήρχαν ξύλα".
  Τα πάντα έλαμψαν!
  Φάγαμε τα καλά, που έδωσε ο Στρατής στον Παναγιώτη και τα έψησε.
  Γέμισε η ψυχή μας ικανοποίηση και ρίχνοντας μερικές απολαυστικές ματιές ελέγχου...
  ...πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
  Καλή αντάμωση στις 16 Αυγούστου το πρωί με γίδα βραστή και τραχανά.
  Εκεί θα δείτε κι άλλες εθελοντικές πρωτοβουλίες, που σας τις κρατάμε προσωρινά για έκπληξη.
  Καλό καλοκαίρι!
                                                                                                                              Λεωνίδας
Οι Μουριές της Παναγιάς
16 Μάη 2013
    Σήμερα, Πέμπτη 16 του Μάη 2013, με την καλή θέληση τεσσάρων Γεωργιτσιωτών φυτεύονται 5-6 μουριές στην αυλή της Παναγιάς της Γεωργίτσας!
   Ο Παναγιώτης Μερμίγκης, σύζυγος της Ροϊδούλας Ι. Λόλα, πήγε για λίγες μέρες στο χωριό. Τα βράδια, μια και βρέχει και δεν μπορεί να κάνει πολλές δουλειές, βγαίνει σ' ένα καφενείο του χωριού και πριν, μετά ή απ' έξω από τη μπιρίμπα συζητάει με τους φίλους του, χωριανούς μας. Είναι, όμως, από τα νιάτα του δημιουργικό στοιχείο κι ασχολείται με προβλήματα, που λύνονται από τον ίδιο, τους άλλους ή και από όλους μαζί.
Εδώ θέλει καρδιά και μπράτσα φαρδιά... Θανάση και Γιάννη, ε;
   Εδώ και τόσα καλοκαίρια, που ανοίγουμε την Παναγιά κάθε Αύγουστο, συζητούμε όλοι για ένα πρόβλημα της ημέρας εκείνης. Λέμε για την έλλειψη σκιάς στην αυλή της. Έγιναν πολλές προτάσεις κι η τελευταία ήταν να φυτέψει ο Δασικός Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Νομής του δάσους της Γεωργίτσας μερικά δέντρα, κατά προτίμηση μουριές. Ο τελευταίος Ταμίας του Δ.Α.Σ., Στρατής Κασσάρας κι ο τελευταίος Γραμματέας, Θανάσης Ηλία Παπαϊωάννου, δέχτηκαν να κάνουν τη δεντροφύτευση από πέρυσι, αλλά δεν τα κατάφεραν μέχρι χτες.
Δύσκολη δουλειά το σκάψιμο, αλλά, αν είναι για τη χάρη της  Παναγιάς, αξίζει ο κόπος!
( Γιάννης Μ. Λόλας, ο Θανάσης Η. Παπαϊωάννου και Στρατής Δ. Κασσάρας )
  Φαίνεται πως με τον Παναγιώτη ξανάγινε η κουβέντα στο καφενείο για τις μουριές. Θα ήταν εκεί κι ο Γιάννης Μ. Λόλας, ο Σαμαράς, κι όλοι μαζί το αποφάσισαν "εν θερμώ" πάνω στην κουβέντα. Πήγαν στα Γρεβενά, βρήκαν 5-6 δίμετρες μουριές και με το τζιπ του Παναγιώτη κανόνισαν την επιχείρηση.
Ο Θανάσης Παπαϊωάννου κι ο Στρατής Κασσάρας φυτεύουν την πρώτη μουριά 
Φωτογραφία του Παναγιώτη Μερμίγκη (16 Μάη 2013)
  Έτσι, σήμερα, ο Παναγιώτης Μερμίγκης, ο Γιάννης Μ. Λόλας (Σαμαράς), ο Στρατής Κασσάρας κι ο Θανάσης Η. Παπαϊωάννου βρέθηκαν στη Γεωργίτσα με τις μουριές. Άνοιξαν τους λάκκους μόνοι τους και φύτεψαν τα δέντρα. Τρία Μπροστά στην αυλή της εκκλησιάς και τρία πάνω από την Παναγιά.
Ορίστε και η δεύτερη (αφύτευτη ακόμα, αλλά ψηλή) εκεί που ήταν η μεγάλη πέτρα
  Άλλαξε το τοπίο! είπε ο Παναγιώτης. Και τον πιστεύουμε.
  Τη Χάρη της Παναγιάς να έχουν κι οι τέσσερις και την ευλογία του Θεού!         ΛΙΛ
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Τα τελευταία λεφτά του Συνεταιρισμού!
28 Δεκέμβρη 2012
    Σήμερα, Παρασκευή 28 του Δεκέμβρη 2012, η Τράπεζα Πειραιώς μας ενημέρωσε πως τα μερίδια των Μελών του Συνεταιρισμού μας για το έτος 2012 κατατέθηκαν στα βιβλιάριά τους κι από σήμερα μπορούν να κάνουν τις αναλήψεις τους ή την οποιαδήποτε εκμετάλλευσή τους.
  Δυστυχώς για μας αυτά είναι τα τελευταία χρήματα που λαμβάνουμε από τον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Γεωργίτσας.
  Αν έχουμε κάποιο σχετικό νέο θα σας το γράψω εδώ. 
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Το τέλος του Συνεταιρισμού!
3 Οχτώβρη 2012
    Δυστυχώς, για τα μέλη του Δασικού Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Νομής του Δάσους Γεωργίτσας, ήρθε, με έγγραφο του Διευθυντή του Δασαρχείου Γρεβενών, το τέλος του Συνεταιρισμού μας, μαζί με το τέλος όλων των Συνεταιρισμών της Ελλάδας!
  Συγκεκριμένα με νόμο που πέρασε από την Ελληνική Βουλή την άνοιξη του 2012 καταργούνται όλοι οι συνεταιρισμοί (ΣΑΑΚ) της Ελλάδας και την καλλιέργεια (εκμετάλλευση) των ελληνικών δασών θα αναλάβουν τα κατά τόπους Δασαρχεία.
  Πολλά ακούγονται από παντού, αλλά λίγα είναι αυτά που αξίζουν. 
  Λένε κάποιοι να κάνουμε ομαδικές ενστάσεις. 
  Συμφωνούμε. Ποιος στραβός δε θέλει τα μάτια του;
  Όμως η κατάργηση γίνεται με νόμο κι όχι με υπουργική απόφαση.
  Για να αλλάξει η απόφαση πρέπει να περάσει άλλος νόμος από τη Βουλή, που θα καταργεί τον παρόντα. Πράγμα ... ξέχνα το! Ποιον να βρεις να σε συμπονέσει και να βρει ομοϊδεάτες να κατεβάσουν αντίθετο νομοσχέδιο; Κι ο νόμος αυτός πέρασε με την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμα, άρα χωρίς πολιτικό κόστος! Ποιο κόμμα θα αναλάβει το πολιτικό κόστος για την αναζωογόνηση αυτών των Συνεταιρισμών;
  Αν κάποιος Συνεταιρισμός κάνει ένσταση, θα πρέπει να το τραβήξει μέχρι τέλος : Δικαστήρια, Εφετεία, Άρειο Πάγο ή Συμβούλιο της Επικρατείας και μετά... να βρεις βουλευτές που θα έχουν την ίδια γνώμη να το φέρουν στη Βουλή, να κατεβεί νομοσχέδιο και ... να ψηφιστεί.
  Μετά, το ξέρω πως είναι εύκολο, κάθε συνεταιρισμός στηρίζεται στον καινούργιο νόμο και ζητά τη λειτουργία του!
  Κάθε Συνεταιρισμός θα κάνει τη δική του ένσταση, αλλά ποιος θα είναι αυτός που θα το παλέψει στην αρχή; Και ξέρεις πόσο χρόνο και πόσο χρήμα χρειάζεται!
  Δηλαδή, είμαστε εκεί που είναι η Ελλάδα σήμερα με την κρίση! 
  Πληροφοριακά, σας λέμε πως με το τέλος του 2012 θα λάβουν τα μέλη του συνεταιρισμού τα τελευταία μερίδια από τα ξύλα του 2012. Δυστυχώς, χάσαμε πολύ πιο πολλά από τα ξύλα του 2013, γιατί θα κόβαμε αποψιλωτικά στο Αγρόμπλο που δεν είχε και πολλά έξοδα!
  Τι να κάνουμε; Θα πάρουμε τα τελευταία και μετά θα κόβονται μόνο για ατομικές ανάγκες του χωριού μας. Μόνο που κάποιοι δεν παίρνουν μόνο για τις ατομικές ανάγκες της χρονιάς, αλλά για 2 και παραπάνω χρόνια. Αυτό, όμως, είναι δουλειά του Δασαρχείου. Ας το δουν οι αρμόδιοι.
  Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη για την μέχρι τώρα συνεργασία τους μαζί μας.
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Γεωργίτσα 13 Αυγούστου 2012
13 Αυγούστου 2012
    "Δόξα τω Θεώ" προσκυνήσαμε και φέτος στην Παναγιά της Γεωργίτσας!
  Η παραδοσιακή φασολάδα και το κρασί μοιράζονται με την επίβλεψη του Προέδρου του Συνεταιρισμού Στρατή Κασσάρα.
    Ο π. Κωνσταντίνος Βεντζιλής, με βοήθεια του συνταξιούχου π. Κοσμά Παπαϊωάννου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία.
   Ο κόσμος συγκινημένος προσκύνησε,  κοινώνησε και βγήκε στην αυλή για την παραδοσιακή φασολάδα, λουκουμάκι και χαλβά, προσφορά του Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας
  Η μετακίνηση από τους Αγίους Θεοδώρους στη Γεωργίτσα και πίσω έγινε με το Δημοτικό Λεωφορείο, για το οποίο μερίμνησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματός μας κ. Αθανάσιος Γιαννούλας και πληρώνει τα έξοδα ο Συνεταιρισμός Γεωργίτσας.
  Πολλοί ήταν κι οι επισκέπτες από τα γύρω χωριά: Αγναντιά, Καλλιθέα, Πριόνια κι ιδιαίτερα Σιταριώτες. 

    Στη φωτογραφία:  Άρτεμη Παπαστάμου (μοιράζει),  Ντίνα Τσέκλιμα, Ροϊδούλα Λόλα, Μαρία Ζυγούρα και Βούλα Λόλα.
   Και του χρόνου με γίδα βραστή και τραχανά το Σάββατο 17 Αυγούστου! Ο ένας χορηγός βρέθηκε ήδη (Γιάννης Κουταλής) !
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Στη Γεωργίτσα 13 Αυγούστου με λεωφορείο!
31 Ιούλη 2012
   Σας ενημερώνουμε πως, τελικά, θα δρομολογηθεί λεωφορείο από τους Αγίους Θεοδώρους για τη Γεωργίτσα τη Δευτέρα 13 Αυγούστου για το προσκύνημα στην Παναγιά.
   Οι ενέργειες του Προέδρου είχαν θετικό αποτέλεσμα.
   Μόνο θα πρέπει να σκεφτούμε πως δε χωράμε όλοι μέσα στο λεωφορείο και γι' αυτό, όσοι έχουν και μπορούν να διαθέσουν τα αυτοκίνητά τους, ας το κάνουν.
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Γενική Συνέλευση
17 Ιούλη 2012
  Καλούνται όλα τα Μέλη του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Νομής του δάσους της Γεωργίτσας σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 12:00 το μεσημέρι στις 12 Αυγούστου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού. 
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΣ Γεωργίτσας θα ενημερώσει τα Μέλη για την πορεία της υλοτομίας.
S.O.S. !
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Ατομικές ανάγκες !
17 Ιούλη 2012
  Από το Δασαρχείο Γρεβενών ανακοινώθηκε, σήμερα, πως οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων - μέλη (και τέκνα αυτών) του ΔΑΣ Γεωργίτσας μπορούν, αν επιθυμούν, να κόψουν καυσόξυλα για τις Ατομικές Ανάγκες τους από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012.
  Τον τόπο θα υποδείξει το ίδιο το Δασαρχείο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Γεωργίτσας.
  Οι ενδιαφερόμενοι ας σπεύσουν.
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Ατομικές ανάγκες !
14 Γενάρη 2012
  Κάθε Μάρτη δίνει ο Συνεταιρισμός το δικαίωμα ανάληψης των ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα στα μέλη του από το συνεταιριστικό μας δάσος.
  Ε, βέβαια, πρέπει να έχει καλές μέρες κι όχι σαν τώρα με τα χιόνια.
  Το κακό είναι πως πρέπει να γίνει η εγκατάσταση υλοτομίας στον Πρόεδρο του Δ.Σ. πρώτα και μετά να γίνει η ανακοίνωση για τις ατομικές ανάγκες.
  Δικαιούχοι είναι όσοι είναι μέλη ή τέκνα αυτών και κατοικούν στο χωριό μόνιμα ή περιστασιακά τον καιρό που χρειάζεται το σπίτι τους θέρμανση.
  Αν έχουν καλοριφέρ με ξύλα, τζάκι ή  φούρνο, που δουλεύει κι όχι για ντεκόρ, δικαιούνται ατομικές ανάγκες.
  Τι; δεν έχετε σπίτι ή δεν πάτε ποτέ στο χωριό; Ε, απλά δε δικαιούστε.
  Όσοι δικαιούστε, φροντίστε να μάθετε πότε θα κόβονται οι ατομικές ανάγκες και πού.
  Τρέξτε!
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Δυσκολίες !
14 Γενάρη 2012
  Πολλές δυσκολίες βρίσκει φέτος το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού της Γεωργίτσας και ίσως έχουμε καμιά κακιά έκπληξη.
  Δυο δρόμους έχει να φτιάξει στις δυο συστάδες, που έχει να κόψει το 2012. 
  Δυο μελέτες, δυο κατασκευές δρόμων, δυο υλοτομίες, δυο συγκεντρώσεις του καυσόξυλου και μια - δυο εξελίξεις.
  Θα γίνουν όλα αυτά μέσα στο 2012;
  Και θα περισσέψουν μερίσματα για τα μέλη, αφού πρώτα αφαιρεθεί ο φόρος;
  Δηλαδή, λέτε να μην πάρουμε μερίσματα το 2012;
   Να έχουμε τέτοια τύχη μέσα στην κρίση που περνάμε;
  Αυτό μας έλειπε!
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο!
24 Αυγούστου 2011
  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση του ΔΑΣ Γεωργίτσας στις 14 Αυγούστου 2011!
  Το νέο Δ.Σ. απαρτίζουν οι :
               1. Παπαγεωργίου Γεώργιος του Ηλία, Πρόεδρος,
               2. Ζυγούρας Δήμος του Αθανασίου, Αντιπρόεδρος,
               3. Παπαϊωάννου Αθανάσιος του Ηλία, Γραμματέας,
               4. Ευστράτιος του Δημητρίου, Ταμίας και
               5. Παπαγεωργίου Βασίλειος του Νικολάου, Μέλος.
  Συγχαρητήρια, σε όλους και καλή διαχείριση!
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Προσκυνήσαμε στην Παναγιά της Γεωργίτσας!
13 Αυγούστου 2011
  13 Αυγούστου Σάββατο κι "όσοι πιστοί προσέλθετε...", είπαμε, για το προσκύνημα στην Παναγιά της Γεωργίτσας.
   Κι οι πιστοί, περίπου 160(!), προσήλθαν με ό,τι μέσον διέθεταν.
  Εντύπωση έκανε όμως η επιτυχία του Προέδρου των Αγίων Θεοδώρων να μεριμνήσει για τη δρομολόγηση του Λεωφορείου του Δήμου Γρεβενών από τους Αγίους Θεοδώρους για τη Γεωργίτσα και τανάπαλιν!
  Ο κ. Αθανάσιος Γιαννούλας, Ταμίας του Συνεταιρισμού του ΔΑΣ Γεωργίτσας, με τον Πρόεδρο του ίδιου Συνεταιρισμού (μέχρι τις 14 Αυγούστου), κ. Λεωνίδα Λόλα, έπαιξαν λίγο το μπαλάκι από το Δήμο στα ΚΤΕΛ και τανάπαλιν, ώσπου κατάφεραν να έχουν το Λεωφορείο με κανονικό οδηγό λεωφορείων. Τον οδηγό πλήρωσε από την τσέπη του ο ίδιος ο Θανάσης και σ' αυτόν χρεώνεται η δρομολόγηση.
   Στη φωτογραφία πάνω διακρίνεται και το καμπανάκι που δώρισε το ζεύγος : Χρήστος και Πόπη Γιαννούλα. Βοήθειά τους! Πίσω μοιράζεται η παραδοσιακή φασολάδα με τα υπόλοιπα του ΔΑΣ Γεωργίτσας και τα ποτά του Συλλόγου των Αγίων Θεοδώρων. Και πιο πίσω απέναντι διακρίνονται οι "Πάφλες", τα τελευταία χωράφια της Γεωργίτσας πριν τα σύνορα με το Διάκο.
   Και του χρόνου χωριανοί!
  Στο ψαλτήρι οι ψαλτάδες εν δράσει!
  Γίναμε τόσο πολλοί οι ψαλτάδες, που δε χωρούσαμε όλοι!
  Εδώ ο ιεροψάλτης μας Ανδρέας Βλάχος, ο Περικλής Σακοράφας από την Καλλιθέα κι ο Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Μυλωνάς της Γεωργίτσας, 90 ετών!


*
  Ο Λεωνίδας Ζιώγας από την Καλλιθέα, Γιώργος Ζυγούρας, Αποστόλης, Καίτη...
  Πίσω το λεωφορείο του Δήμου! Πρώτο δρομολόγιο λεωφορείου στη Γεωργίτσα! Μόνο το παλιό λεωφορείο (γουρούνα), είχε φέρει παλιά ο συγχωρεμένος ο Σωκράτης από το Σιταρά.

Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :

Πληρωμή μεριδίων !
2 Αυγούστου 2011
  Για πρώτη φορά τόσο γρήγορα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΣ Γεωργίτσας δίνει την εντολή στην Τράπεζα Πειραιώς μέσα στον Αύγουστο να καταθέσει τα μερίδια στα βιβλιάρια των μελών του Συνεταιρισμού!
  Τρέξτε, λοιπόν, να πάρετε τα μερίδιά σας!
 Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Λεωνίδας Λόλας
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Στην Παναγιά της Γεωργίτσας !  
2 Αυγούστου 2011
 Τη Δευτέρα 13 Αυγούστου θα γίνει φέτος το προσκύνημα στην Παναγιά της Γεωργίτσας.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΣ Γεωργίτσας θα ετοιμάσει την παραδοσιακή φασολάδα κ.λπ. και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΑΝΗΣ θα διαθέσει τα ποτά.
  Ενέργειες κάνει κι ο Πρόεδρος του χωριού κ. Αθανάσιος Γιαννούλας για τη δρομολόγηση του λεωφορείου του Δήμου, μέσω Πηγαδίτσας - Σιταρά.
  Αναχώρηση το πρωί της Δευτέρας από την Παιδική Χαρά μας και ώρα 7:30΄.
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Γενική συνέλευση !
2 Αυγούστου 2011
 Καλούνται όλα τα Μέλη του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Νομής του δάσους της Γεωργίτσας σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 12:00 το μεσημέρι στις 14 Αυγούστου 2011, οπότε και θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
  Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη!
 Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Ατομικές  Ανάγκες !
15 Μάρτη 2011
  Για τις ατομικές ανάγκες ξεκίνησαν και κόβουν τα μέλη του Συνεταιρισμού μας, που μένουν στο χωριό. Οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι πήγαν στη συστάδα, που θα κοπεί φέτος, από τη βρύση "Μαρίκη" μέχρι την Αλατσιά και πάντα μακριά από το δρόμο και τα χωράφια που έχουν επισημανθεί με πασαλάκια και κορδέλες.
  Έχετε προθεσμία μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο. Τρέξτε!
   Για περισσότερα, τηλεφωνήστε στον Πρόεδρο, Λεωνίδα Λόλα, τον Ταμία, Αθανάσιο Γιαννούλα ή ρωτήστε τον κ. Αλέκο Πολύζο, το Δασικό.
  Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Λεωνίδας Λόλας
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Προσκύνημα στην Παναγιά της  Γεωργίτσας!
Αύγουστος 2010
   Στις 12 Αυγούστου και ημέρα Πέμπτη οι Γεωργιτσιώτες και όσοι άλλοι θέλουν θα μεταβούμε στη Γεωργίτσα προσκυνητές της Παναγίας.
 Το πρόγραμμα περιέχει Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και παραδοσιακή φασολάδα.
  Τα ποτά προσφέρει ο Σύλλογος των Αγίων Θεοδώρων "Η Εργάνη".
  Η εκκίνηση θα γίνει στις 7:00΄ το πρωί από την Παιδική Χαρά των Αγίων Θεοδώρων.
  Μέριμνα τού Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Γεωργίτσας
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Τα λεφτά... !
27 Δεκέμβρη 2010
  Σήμερα, 27 του Δεκέμβρη έδωσα την εντολή στην Τράπεζα Πειραιώς να μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς των μελών. Μόλις τα βάλει η Τράπεζα, μπορείτε να τα πάρετε.
  Καλές γιορτές!              Λεωνίδας Λόλας
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Πληρωμή 2010 
Νοε 2010
  Φέτος επιμείναμε πολύ στο να κόψουμε καυσόξυλα, ακολουθώντας την εντολή της περσινής Γενικής Συνέλευσης : να κόβουμε κάθε χρόνο, εκτός αν δε συμφέρει η τιμή.
  Διαφορετικά δεν έπρεπε να κόψουμε, γιατί η 10ετής Δασολογική Μελέτη μας πήγε πίσω 5 μήνες κι η Μελέτη για το δρόμο στη Λάκα Τσιόη άλλους 5!
  Αποτέλεσμα της καθυστέρησης ήταν να αργήσουμε να κόψουμε, να συγκεντρώσουμε και να παραδώσουμε τα καυσόξυλα στις 16 Σεπτεμβρίου 2010 στον έμπορο!
  Ε, ας μη βιαζόμαστε να πάρουμε λεφτά φέτος. Ας τα πάρουμε πριν τα Χριστούγεννα και να είμαστε ευχαριστημένοι. Αλλιώς θα μπουν στα βιβλιάρια μετά τα Χριστούγεννα!
  Έστω και τότε; Ε, τότε καλά Χριστούγεννα!!!
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
18 Ιούλη 2010
  Την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 και ώρα 11:00΄ το μεσημέρι καλούνται όλα τα μέλη του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Νομής Δάσους Αγροκτήματος Γεωργίτσας σε Τακτική Γενική Συνέλευση με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
 1. Απολογισμός χρήσης 2009-2010, 
 2. Ατομικές Ανάγκες, 
 3. Διάφορα θέματα...
  Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΣ Γεωργίτσας
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Συνεταιρισμός Γεωργίτσας
18 Ιούλη 2010
  Τελικά, παρ΄όλη τη γραφειοκρατία, θα γίνει ο δρόμος στη Λάκα Τσιόη και θα παρθούν τα καυσόξυλα φέτος. 
  Επομένως, οι υλοτόμοι υλοτομούν, οι κυρατζήδες συγκεντρώνουν κι ο έμπορος θα παραλάβει φέτος το προϊόν.
  Τα λεφτά θα είναι πολύ λιγότερα από πέρυσι, αφού πληρώσαμε Μελέτη 10ετούς υλοτομίας, Οριοθέτηση συστάδας, Μελέτη κατασκευής δρόμου, κατασκευή του δρόμου, θα φορολογηθούν τα κέρδη και θα μοιραστεί το υπόλοιπο που θα μπει στον κωδικό, όπου λέει "ποσά που έχουν φορολογηθεί..." 
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Σημερινά Συνεταιρισμού Γεωργίτσας
15 Ιούνη 2010
   Ενημερώνουμε τα μέλη του Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Γεωργίτσας πως φέτος το Δ.Σ. έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα:
 Πρώτα - πρώτα η  δεκαετής Μελέτη για υλοτομία παραδόθηκε από μένα στις 31 Οκτωβρίου 2009 στο Δασαρχείο Γρεβενών και μου παραδόθηκε εγκεκριμένη στις 18 Μαρτίου 2010!!!
  Δεύτερο, ίσως κοπεί μόνον το 30% του ξύλου, που προβλέπεται να κοπεί φέτος. 
  Ο λόγος; Το υπόλοιπο 70% θα μαζευτεί στη Λάκα Τσιόη, από την οποία δεν μπορείς να το παραλάβεις παρά με ελικόπτερο!!!
  Ξεκινήσαμε μελέτη για διάνοιξη τρακτερόδρομου από τα Χωράφια της Μπήταινας προς τη Λάκα Τσιόη και την παραδώσαμε το Μάιο στο Δασαρχείο. 
  Δυστυχώς, η γραφειοκρατία θα αργήσει να δώσει την έγκριση για το δρόμο (είναι σίγουρο πως θα τον εγκρίνει) και γι' αυτό ίσως δεν κοπεί το 70% του ξύλου, επειδή θα είναι πια Φθινόπωρο και ο έμπορος δε θα μπορεί να το παραλάβει με κακοκαιρία.
  Έτσι, λοιπόν, φέτος ίσως δεν μοιραστούν χρήματα κέρδους στα μέλη του Συνεταιρισμού ή θα μοιραστεί ένα αμελητέο ποσό.
  Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως του χρόνου θα μοιραστεί το ποσό του 2011 με το υπόλοιπο του 2010. Τα χρήματα... δε χάνονται.
  Αυτά για να μην πέσουμε από τα σύννεφα.
  Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού,  Λόλας Λεωνίδας
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Συνεταιρισμός Γεωργίτσας
20 Οχτώβρη 2009
   Κατατέθηκαν τα μερίδια του 2009 των μελών του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Γεωργίτσας στα βιβλιάρια που έχουν  στην Τράπεζα Πειραιώς.
  Από χτες ήδη γίνονται οι αναλήψεις. 
  Καλό Χειμώνα! 
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
ΑΝ. ΔΑΣ Γεωργίτσας 
9 Αυγούστου 2009
   Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Συνιδιοκτητών Νομής Δάσους Αγροκτήματος Γεωργίτσας την Κυριακή 9 Αυγούστου. 
  Φέτος τα δρυόξυλα ήταν λίγα και φυσικά και τα μερίδια θα είναι περί-που μισά από πέρυσι.
 Ο Δασολόγος κ. Νιάνιος Ηλίας έχει αναλάβει τη νέα 10ετή Δασολογική Έκθεση, που θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
 Τα μερίδια θα κατατεθούν στην Τράπεζα Πειραιώς και στα βιβλιάρια των μελών τον Οκτώβριο.
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
ΑΝ. ΔΑΣ Γεωργίτσας
2 Αυγούστου 2009
   Την Κυριακή 9 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίων Θεοδώρων θα γίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Νομής Δάσους Αγροκτήματος Γεωργίτσας (ώρα 10:00 πρωί).
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Νεότερα του συνεταιρισμού
18 Σεπτέμβρη 2008
  Ως Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Νομής του Δάσους του Κτηνοτροφικού Κλήρου της Γεωργίτσας πληροφορώ τα μέλη, που δεν έλαβαν ακόμα την ειδοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς, για να παραλάβουν το βιβλιάριό τους με το μερίδιό τους, πως μπορούν να παρουσιαστούν σε οποιοδήποτε Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, να δείξουν την ταυτότητά τους και να πουν:
  <<Έχουν ανοίξει στο όνομά μου λογαριασμό. Σας παρακαλώ τυπώστε μου το βιβλιάριό μου>>.
  Θα σας τυπώσουν το βιβλιάριό σας και μέσα θα είναι το ποσό - μερίδιό σας.
   Ευχαριστώ πολύ.
   Ο Πρόεδρος Λόλας Λεωνίδας
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Νέα του συνεταιρισμού
22 Αυγούστου 2008
   Μετά από μια καλή προσπάθεια να εκδώσει βιβλιάρια για όλα τα μέλη του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Νομής του Δάσους του Κτηνοτροφικού κλήρου της Γεωργίτσας, ώστε να πληρώνεται ο καθένας μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, το Δ.Σ. σας ενημερώνει πως τελικά θα εκδοθούν τα βιβλιάρια, αλλά τα ίδια τα μέλη θα τα παραλάβουν από το υποκατάστημα της γειτονιάς τους, υπογράφοντας τα ίδια για την παραλαβή.
 Αυτό μας είπε η Τράπεζα και έχει δίκιο, αφού έτσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια των χρημάτων μας.
 Το Δ.Σ. θα πληρώσει μετά τα Χριστούγεννα.
 Καλές γιορτές! 
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο 
στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Γεωργίτσας
12 Αυγούστου 2008
  Στις 10 Αυγούστου 2008 έγιναν αρχαιρεσίες στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Νομής Δάσους Αγροκτήματος Γεωργίτσας.
 Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους :
 Πρόεδρος : Λόλας Λεωνίδας,
 Αντιπρόεδρος: Μπλαντής Κων/νος
 Γραμματέας : Ζυγούρας Απόστολος,
 Ταμίας : Γιαννούλας Αθανάσιος και
 Μέλος : Ζησόπουλος Ιωάννης (ο κ. Ζησόπουλος την ίδια μέρα παραιτήθηκε για λόγους υγείας).
  Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι το νέο ΔΣ!
  Σημείωση: Από τα πρώτα μελήματα του νέου Δ.Σ. είναι η Δημιουργία σωστού και πλήρους Αρχείου και η πληρωμή των μερισμάτων μέσω της Τράπεζας Πειραιώς. Για το λόγο αυτό ζήτησε με επιστολή του τα ατομικά στοιχεία από τα μέλη του Συνεταιρισμού και θα τους εκδώσει ατομικό Βιβλιάριο πληρωμών στην Τράπεζα Πειραιώς, από όπου θα παίρνουν το μερίδιό τους κάθε χρόνο χωρίς να μοιράζονται στο δρόμο τα λεφτά τους. 
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Συμφωνία
 20-2-2007
  Σε συμφωνία κατέληξαν οι δυο Συνεταιρισμοί του χωριού μας, τελικά.
  Ο Δασικός Συνεταιρισμός Υλοτόμων του χωριού μας ανέλαβε να κόψει φέτος τα ξύλα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Νομής Δάσους Γεωργίτσας
  Ίσως αυτή η συμφωνία ν' αποδειχτεί ιστορική.
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Πληρωθήκαμε!
2006
  Ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Νομής Δάσους Αγροκτήματος Γεωργίτσας μοίρασε στις 28 Δεκεμβρίου 2006 μερίδια εσόδων του Συνεταιρισμού στους δικαιούχους συνιδιοκτήτες.
  Παρακαλούνται, όμως, όλοι οι δικαιούχοι να ανοίξουν Λογαριασμό κατάθεσης στην Τράπεζα Πειραιώς, που εξυπηρετείται ο Συνεταιρισμός μας, ώστε τα χρήματα να κατατίθενται στο λογαριασμό τους από την Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς να κουβαλάει ο Ταμίας χρήματα εκτός αυτής.
  Επίσης, αν δε θέλουν ν' ανοίξουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς, να δώσουν στον Ταμία του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννη Λόλα του Μιχαήλ - τηλ.: 24620-85826, ένα λογαριασμό από άλλη Τράπεζα, αλλά να ξέρουν πως θα πληρώνουν τα έξοδα μεταβίβασης του ποσού από Τράπεζα σε Τράπεζα.
  Ο Ταμίας δεν μπορεί να κουβαλάει τα χρήματά μας και να  κινδυνεύει η ζωής του.
Δ.Α.Σ. Γεωργίτσας :
Συνεταιρισμός Δάσους Γεωργίτσας
2006
Η πρώτη εξέλιξη
  Την Τρίτη στις 13 Ιουνίου 2006 έγινε η πρώτη εξέλιξη για 13 ντάνες του πρώτου ξύλου που κόπηκε στο ιδιόκτητο δάσος από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Συνιδιοκτητών Εκμετάλλευσης του Δάσους του Αγροκτήματος της Γεωργίτσας.
  Συγκεκριμένα ένα τμήμα του Δασαρχείου Γρεβενών ήρθε στον Α1 τομέα κοπής του ιδιωτικού δάσους και μέτρησε το ξύλο που είχε κοπεί από το συνεργείο το οποίο χρησιμοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού.
  Θα πρέπει να πούμε πως στο δάσος απέμειναν οι προβλεπόμενες συστάδες δέντρων, από το μελετητή κ. Ηλία Νιάνιο, Δασολόγο, για την προφύλαξη του οικοσυστήματος του δάσους.
  Στην εικόνα φαίνεται όρθιος ο Δασικός μας κ. Αλέκος Πολύζος κι ο υπάλληλος του Δασαρχείου Γρεβενών κ. Κώστας Ζαφείρης.
  Καλή αρχή, Γεωργιτσιώτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.