Ακούστε τα ΜΑΝΤΑΤΑ !

Ιδιωτική ιστοσελίδα.
Άγιοι _ Θεόδωροι _ Γρεβενών , υψόμετρο 812 μ. (πλατεία), κάτοικοι 143.

Λεωνίδας Λόλας, Συνταξιούχος Δάσκαλος (leololas@gmail.com)

Σάββατο 2 Αυγούστου 2025

Ευχέλαιο στην Ανθρακιά

2 Αυγούστου 2025
    Με το καλό μπήκε ο Αύγουστος για την ενορία της Παναγίας της Ανθρακιάς!
    Το Σάββατο το βράδυ ο παπά Κώστας (εφημέριος) με τον παπά Χρήστο, τον Κώστα, τον Τάκη και το Λεωνίδα στο ψαλτήρι, και το ευσεβές πλήρωμα της εκκλησίας υποδέχτηκαν το Δεσπότη μας, κ.κ. Δαβίδ, με το διάκονό του Αιμιλιανό.
    Μέσα σε ήρεμη ατμόσφαιρα τελέστηκε το μυστήριο του Ευχελαίου. 
   Κλήρος και λαός προσευχήθηκε με κατάνυξη κι ο πνευματικός πατέρας άγγιξε τις ψυχές των πιστών με το μικρό αλλά γεμάτο και οικείο κήρυγμά του. Συνομίλησε μαζί τους, αστειεύτηκε, έδωσε πατρικές οδηγίες για τις μέρες των παρακλήσεων προς τη Θεοτόκο και Μητέρα του Χριστού και Θεού ημών.
    Μητροπολίτης και λαός αντάλλαξαν ευχές για τις καλοκαιρινές τούτες μέρες, την ημέρα της Κοίμησης της Παναγίας μας, το Δεκαπενταύγουστο, και τους αποχαιρέτησε αδελφικά, φεύγοντας για να συνεχίσει ασταμάτητος τη δράση του στην Τρικοκκιά. 
    Καλό μήνα!
Λεωνίδας
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.