Εθνική γιορτή στο χωριό
25 του Μάρτη 2026Με καλό καιρό γιορτάσαμε την Εθνική Γιορτή στους Αγίους Θεοδώρους Γρεβενών.
Μετά τη θεία Λειτουργία στην εκκλησία και την καθιερωμένη Δοξολογία, ήρθαμε στην πλατεία του χωριού, μπροστά στο Ηρώο.

Σαν ήρθε ο παπά Χρήστος, έψαλε το Τρισάγιο για τις ψυχές των πεσόντων υπέρ της πατρίδας.

Όλοι μαζί ψάλαμε το "Τη Υπερμάχω" για να ευχαριστήσουμε την Παναγία μας για τη διπλή βοήθειά της: Τον Ευαγγελισμό για τη γέννηση του Χριστού και τη βοήθειά της στους αγώνες του έθνους μας.
Ήρθε η σειρά των στεφανιών. Ο Πρόεδρος της κοινότητας, κ. Ηλίας Πηλιτζίδης, κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρους του Δήμου, ενώ το στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης κατέθεσε ο μπάρμπα Σπύρος Πασσιάς.
Στη συνέχεια ο συνταξιούχος Δάσκαλος, Λεωνίδας Λόλας, μίλησε για τα διακόσια χρόνια από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου και τη σημαντική συμμετοχή σ' αυτήν των 120 παλικαριών από τη Σαμαρίνα, από την οποία γύρισαν πίσω ελάχιστοι.
Όλοι μαζί τηρήσαμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων υπέρ της ελευθερίας της πατρίδας και τελειώσαμε με τον Εθνικό Ύμνο.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Λεωνίδας
*







Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.